Končíme s aktivní propagací ruských aerolinií i cestovního ruchu
V životě nastalo mnoho chvil, kdy jsme se mohli vyjádřit k politickému či společenskému dění. Neudělali jsme to, neboť jsme se snažili být neutrální a neříkat nahlas naše názory vám, cestovatelům. Nebylo to dle nás potřeba, však všechno už bylo řečeno v médiích či na fórech. Ani současnou situaci na Ukrajině jsme nechtěli zatahovat k nám na web. Až do jedné chvíle.
Tou chvíli byl tweet Ukrajinské ambasády v ČR o ženistovi Vitalij Skakunovi. Už to není jen dění, už jsou to příběhy jednotlivých lidí a hrdinů.
A tak jsem si položil otázku. Je lepší udělat symbolické gesto, nebo vůbec nic?Mou odpověď právě teď asi znáte.
Do doby, než ruská agrese pomine a svět se zase stočí k řešení problémů filmových hvězd a jejich těžkých životů, budeme:
- blokovat prodeje letenek ruských aerolinií Aeroflot a S7 Airlines, stejně tak jako běloruské Belavie
- nebudeme aktivně podporovat cestovní ruch v Rusku ani Bělorusku (nebudeme psát akce, nebudeme informovat o novinkách, nebudeme aktualizovat průvodce)
- nebudeme sami létat s ruskými aeroliniemi a o to stejné žádáme vás
Nemáme mnoho možností, jak dát najevo náš nesouhlas a tato gesta jsou opravdu jen symbolická. Nebudeme si nalhávat, že bojkotem aerolinek na našem webu něco zmůžeme. Ale i když to budou ty jednotky letenek, které se díky tomu neprodají, má to smysl.
Drtivá většina čtenářů je z mé generace, která se o tomto dění učila pouze ve školních lavicích a nevěřili jsme tomu, že takový lidský zmar znovu zažijeme. Doufejme jen v to dobré.
#ukraine
A kde jste byli posledních 8 let, když ukrajinská armáda vraždila civilisty včetně dětí na Donbase? Víte že od roku 2014 tam zavraždili ti, jejichž vlajkou se tady oháníte, 14tisíc civilistů včetně dětí? Víte co je Alej Andělů? jste normální pokrytci, a ještě k tomu se tady oháníte něakým tweetem který jste si ani neověřili....kolik jste tehdy blokovali letů na nebo přes Ukrajinu abyste podpořili nevinné oběti a zavražděné děti? Je mi z vás zle.
Tady ses už vyblil, tak už ti je asi lépe...
Tady ses už vyblil, tak už ti je asi lépe...
Zámečníku, ty už trolíš i tady? Hnus.
Zámečníku, ty už trolíš i tady? Hnus.
Spíše byste se měli přihlásil do té Ukrajinské cizinecké legie, to totiž opravdu pomůže. Ale na to jste moc pohodlní, že? Nebo alespoň přestaňte topit plynem a jezdit autem. Velká část uhlovodíkových paliv je z Ruska a prodávají ji čiště státní společnosti a příjem jde ve formě exportního cla přímo do státního rozpočtu, tj. na financování války. S7 je soukromá letecká společnost, zisk má minimální, do státního rozpočtu toho moc negeneruje. Aeroflot je sice z 51% státní, ale rozhodně nejde o podporu války.
(y)
(y)
Taky bychom neměli topit ruským plynem a odletět do teplých krajin jako správní cestovatelé
Děkuju
Děkuju