Nefunguje Tečka pro Covid certifikát - co dělat?
Spolehlivost vládní aplikace Tečka zdá se jaksi pokulhává a aktuálně se všichni občané Česka setkávají s její nefunkčností. Co dělat, když Tečka nefunguje?
Národní agentura pro komunikační a informační technologie (NAKIT) provádí změnu v platnosti testů na Covid na 0 minut času a to se bohužel neobešlo bez komplikací a aplikace má výpadek, který je nutné nyní řešit ručně na vaší straně.
Spoustu platných certifikátů o očkování se tváří jako neplatné a jsou zabarveny červeně.
Když je certifikát červený, aktualizujte parametry
Klikněte červené políčko „Parametry jsou starší 24 hodin.“ a na další obrazovce klikněte na tlačíko „Aktualizovat parametry“.
Poté by vám měl certifikát znovu zezelenat a lze i zobrazit validní QR kód.
Pokud jste aplikaci dlouho nepoužívali, je pravděpodobné, že ji musíte i ručně aktualizovat. Jděte do App Store nebo Google Play a klikněte na Aktualizovat.
Pokud vám ani tato možnost nezabírá, vydejte se na stránky ocko.uzis.cz a zde si stáhněte certifikát formou PDF.
Aplikace Tečka
Aplikace Tečka slouží k prokazování se bezinfekčnosti, tedy platným očkováním na Covid-19 nebo proděláním nemoci.
Testy již nejsou považovány za prokázání bezinfekčnosti a proto je nastavena jejich platnost na nula času.
Já věděl, proč jsem si raději naistaloval německy CovPass, ten se musí z neofiko zdrojů, u nás je v Play Store nedostupný, ale třeba švýcarská tečka jde nainstalovat oficiálně a funguje,
Lidi, zaprvé, Tečka není tečka, ale spíše čárka nebo pomlčka.
A co s takovou kravovinou furt blbnete, že jim to pořád žerete, že vás baví mávat telefonem při vstupu do hospody,kina, fitka.... a doprovázet mávání zvoláním " jsem očkovaný"
Respirační onemocnění, které je rizikové tak pro 5% populace...
.. otužujte se, choďte do lesa, třeba Krkonoš, buďte venku, cestujte a neřešte Tečky!
Lidi, zaprvé, Tečka není tečka, ale spíše čárka nebo pomlčka.
Respirační onemocnění, které je rizikové tak pro 5% populace...
Škoda, že to není pravda. Vzhledem k omezení běžně a preventivní péče, se to dotýká všech.
Krakonoš: to jsou fakt rady, díky. Z pomocný školy.
Krakonoš: to jsou fakt rady, díky. Z pomocný školy.
Milý Kajmane77, to jsou rady ze školy života a ta mi pomáhá hodně.
Dodržujeme zákony, Ústavu a ne debilní vládní nařízení, které stejně smetou soudy.
Tečka :-)
Milý Kajmane77, to jsou rady ze školy života a ta mi pomáhá hodně.
Tečka :-)
Martine Vícho, v nemocnicích jsou v drtivé většině senioři, lidé s jinými zdravotními problémy, pro tyhle je očkování relevantní volba.
Každého svobodné rozhodnutí.
Ostatní prosím ať neotravují a dobrovolně nenutí.
Každého svobodné rozhodnutí.
Ostatní prosím ať neotravují a dobrovolně nenutí.
Krakonoš & Kajman. Není potřeba Ústava ani jiné legislativní záležitosti. VŠECHNO,CO OPRAVDU POTŘEBUJEME ZNÁT, JSME SE všichni NAUČILI V MATEŘSKÉ ŠKOLCE:
O všechno se rozděl.
Hraj fér.
Nikoho nebij.
Vracej věci tam, kde jsi je našel.
Uklízej po sobě.
Neber si nic, co ti nepatří (nevztahuje se na víno v letištním salónku!).
Když někomu ublížíš, řekni promiň.
Před jídlem si umyj ruce!!!
Splachuj.
Teplé koláčky a studené mléko ti udělají dobře.
Každý den odpoledne si zdřímni.
Když vyrazíš do světa, dávej pozor na auta, chytni někoho za ruku a drž se s ostatními pohromadě.
Nepřestávej žasnout. Vzpomeň si na semínko v plastikovém kelímku - kořínky míří dolů a rostlinka stoupá vzhůru a nikdo vlastně neví jak a proč, ale my všichni jsme takoví.
Zlaté rybičky, křečci a bílé myšky, a dokonce i to semínko v kelímku - všichni umřou. My také!!!!!!!
A nikdy nezapomeň na dětské obrázkové knížky a první slovo, které ses naučil - největší slovo ze všech - DÍVEJ SE.
O všechno se rozděl.
Hraj fér.
Nikoho nebij.
Vracej věci tam, kde jsi je našel.
Uklízej po sobě.
Neber si nic, co ti nepatří (nevztahuje se na víno v letištním salónku!).
Když někomu ublížíš, řekni promiň.
Před jídlem si umyj ruce!!!
Splachuj.
Teplé koláčky a studené mléko ti udělají dobře.
Každý den odpoledne si zdřímni.
@Krakonos A na výsledku, kterym je zmíněné omezení péče pro všechny, to mění co? Ale máme na to jiné téma... Raději jdu hledět letenky, do konce roku mám ještě 2 víkendy neobsazené a certifikát mi stačí papírový... Takže mě nefunkčnost tečky netrápí.
Možno len dodám, čo bohužial škola života asi nenaučila. V právnom ráde ČR existujú tzv. primární predpisy - ústava, zákony..a sekundární predpisy - narizení vlády, vyhlášky ministerstev, obcí a pod. Viete kto (okrem inych entít navrhuje zákony)? Vláda. To rešpektujete. A kto vydáva narizení? Vláda. A to nerešpektujete. Prečo? Lebo to ani neviete. Lebo si proste selektívne vyberáte, čo sa Vám hodí. Skúste sa nepreukázat ridičákom policajtom, ked Vás zastavia - s odkázaním, že Vás “to nebaví ukazovat”. Alebo nerešpektovat vyhlášku o odpadoch vo Vašej obci. Očkujete sa lebo tym chránite aj ostatních, to vám niečo hovorí? Hladiet len na seba to je tak typické. A ked už to nechcete rešpektovat, tak tu aspon nešírte tieto tliachaniny a sedte doma na riti :)))
Nevím jak na u vás na Slovensku, ale u nás se vláda musí řídit zákony i při vydávání nařízení. A mnoho těch nařízení vydala v rozporu se zákonem a proto byly po zásluze soudem zrušené.
Dobrý den, vůbec nefunguje, ani dle tohoto návodu. Dnes jsme se setkali s tím, že nás v restauraci nechtěli obsloužit s pdf verzí, prý pouze Tečka.
Za to by zasloužila tečku obsluha té restaurace, protože vaše povinnost je prokázat se potvrzením o očkování, nikoliv specificky QR kódem v mobilní aplikaci.
Nefunguje, neaktualizuje se, nezezelená. I jsem přeinstaloval Tečku a všechno znova načetl, nic. Ať jdou do prdele.
Tečka opravdu nefunguje. Teď mě to vypeklo v Bratislavě, kdy nesla aktualizovat, všechna očkování červený vykřičník. Naštěstí oni nemají čtečky, v appce jde zapnout možnost zobrazení neplatného certifikátu, na ten se dá dostat a i na jeho podrobnosti, až úplně dole je červeným že Stav neplatný - neexistuje platné validacni pravidlo. Naštěstí na ten konec žádná kontrola nedoskroluje. Díky za stresový moment.
Mám QR kód z PDF certifikátu a i ten se ukazuje jako neplatný...
Mám QR kód z PDF certifikátu a i ten se ukazuje jako neplatný...
Je chyba někde v ocko.uzis. Všechny certifikáty se i ve Čtečce jeví jako neplatné :/
Nene, žádná chyba, teď už se musíš očkovat každých 24 hodin, abys měl platný certifikát a mohl zamávat telefonem před číšníkem, než si objednáš, borůvkové knedlíky.
Nevím, mě to běží...
Nevím, mě to běží...