Občerstvení a letištní salónky zdarma při přestupu
Delší a zpravidla nutné přestupy nás potkávají téměř v každém letenkovém itineráři, a nezáleží na tom, jestli letíte do Evropy nebo daleko za její hranice. Pokud se neřadíte mezi šťastné držitele zlatých a platinových karet frequent-flyer programů nebo neomezeného Priority Passu, strávíte čekání na další let hladoví na lavičkách v letištních halách.
Jelikož cestujeme levně a neradi si ubíráme na komfortu, naučili jsme se využívat různých benefitů prémiových aerolinek, o které se s vámi rádi podělíme v tomto a nadcházejících článcích.
Nyní si řekneme, jak se zdarma najíst či se pohodlně usadit v letištním salónku při středně dlouhém přestupu.
Emirates
Poukaz na občerstvení v podobě plnohodnotného menu získáte u letů s Emirates zahrnujících minimální přestup 4 hodiny na letišti v Dubaji.
Voucher obdržíte při odbavení na letišti, případně si jej vyzvednete na transitní přepážce na Terminálu 3 po předložení letenek. Dostupné restaurace jsou vypsány na zadní straně voucheru.
S platností od 1.12.2016 byla tato služba zrušena.
Turkish Airlines
Poukaz na jídlo získáte za podobných podmínek i u Turkish Airlines - vaše lety musí zahrnovat přestup v Istanbulu na letišti Atatürk minimálně 5 hodin.
Voucher je k vyzvednutí na přepážce Care Point u nástupní brány 215. Během ranních hodin jsou k dispozici pouze snídaně, vouchery na klasické menu se vydávají od 9:00. Uplatníte je ve food-courtu téměř ve všech restauracích.
Singapore Airlines
Voucher v hodnotě 20 singapurských dolarů obdržíte automaticky při přestupu v Singapuru s letenkami vystavenými pod leteckou společností Singapore Airlines. Uplatníte jej v kterékoli restauraci nebo salónku.
Kupón si vyzvednete v iShopChangi Collection centrech na terminálu 2 a 3 po předložení vašich letenek zahrnující přestup se Singapore Airlines, SilkAir, Scoot nebo Air New Zealand. Společně s 20$ voucherem na cokoliv získáváte ještě jeden voucher navíc, který lze uplatnit pouze na nákup v duty-free obchodech.
Každý cestující má nárok pouze jednou na přidělení voucherů - tzn. při zpáteční cestě je již neobdržíte.
Air China
Vstup do salónku zahrnující neomezené občerstvení, internet a sprchy je vydáván cestujícím s Air China, kteří absolvují minimálně 4 hodinový přestup v Pekingu.
Salónek se nachází na Terminálu 3 a může být snadno přeplněný - rezervujte si proto místo předem skrze prodejce letenek.
China Southern Airlines
I s další čínskou aerolinkou můžete bezplatně zavítat do letištního salónku. China Southern Airlines jej však nabízí pouze cestujícím transferujících z vnitrostátního letu, a to za následujících podmínek:
- Přestup mezi 2 vnitrostátními lety minimálně 6 hodin
- Přestup mezi mezinárodním a vnitrostátním letem minimálně 4 hodiny
Pokud jednu z těchto podmínek splňujete, můžete se těšit na prostorný salónek s neomezeným občerstvením, nápoji, internetem, sprchami i prostory pro spánek.
Korean Air
Volný vstup do salónku Prestige Lounge získáte s letenkami u Korean Air zahrnující přestup v Soulu 6 - 9 hodin. Podmínkou je neexistence dřívějšího možného spoje a letů výhradně operovaných Koreanem nebo linky Praha - Soul s ČSA. Nevztahuje se na tarify Y, O, A, G, T, N.
Voucher pro vstup do salónku si vyzvedněte na informacích v prvním patře.
Nejen tyto, ale i další aerolinky
U tzv. “meal vouchers” bývá problém ten, že nelze nikde předem dohledat oficiální zdroj informace a vesměs je nutné se dostavit na tranzitní přepážku letecké společnosti a individuálně se optat.
Tyto benefity bývají často v roli prémiových aerolinek - například Egypt Air, Qatar Airways či Etihad Airways by měly kupóny rozdávat taktéž.
Pokud víte o dalších aerolinkách nabízejících občerstvení či salónek při přestupu zdarma, napište nám do komentáře, děkujeme.
V příštím článku si povíme, jak zábavněji vyplnit celodenní přestup na některých letištích výlety do měst a s kterými aerolinkami se nemusíte bát nočních přestupů.

Ahoj, letíme 4 osoby s KoreanAir z Prahy do Brisbane. V Soulu cestou tam čekám 7 hod. a cestou zpět čekám 19 hod. Mohu využít na obě cesty voucher na jídlo popřípadě i prohlídku města? Při opuštění letiště v Soulu je potřeba nějaké zvláštní opatření, či omezení? Moc děkuji za odpověď a radu

Je to napsané v článku. Opustit letiště v Soulu můžete volně.
Je to napsané v článku. Opustit letiště v Soulu můžete volně.

S Jižní Koreou má ČR bezvízový styk, takže letiště opustit nebude problému. Na transit tour v Soulu nárok podle https://www.airport.kr/ap_cnt/en.../trtour.do máš, je nutné se předem na tour registrovat.
Dobrý den,
letíme s Lufthansou a v Singapuru budeme přestupovat,po asi 12 hod. čekání, do letadla Silkairu.Je též nárok na voucher na jídlo.
Děkuji za odpověď.
Eva
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.
Eva

Dobrý den, nárok by měl být, vztahuje se na všechny lety Singapore Airlines i Silkair.
Nemusí být ten let s Lufthansou aspoň prodán pod hlavičkou Silkairu?
Nemusí být ten let s Lufthansou aspoň prodán pod hlavičkou Silkairu?

Kruci, tu Lufthansu jsem úplně přehlédnul :D V tom případě by meal voucher by platil opravdu pouze v případě, že číslo letenky začíná trojčíslím 618 nebo 629.
voucher na jídlo je myšleno tohle?
Pro tranzitní cestující, kteří přijíždějí na letiště Changi mezi 1. říjnem 2019 a 31. březnem 2020 (oba včetně):
Ze všech bodů původu celé zpáteční cesty obdržíte přepravní poukaz v hodnotě 20 $.
Obdržíte dva tranzitní poukázky v hodnotě 20 USD, z nichž jeden je použitelný pouze na nákupy likérů, parfémů nebo kosmetiky, pokud výchozí místo pro celou vaši zpáteční cestu je z Číny (pevniny).
ZPŮSOBY TÝKAJÍCÍ SE TRANZITNÍCH VOUCHERŮ
Tranzitní poukázky mohou být použity ve všech zúčastněných maloobchodních prodejnách v tranzitních a veřejných prostorách letiště Changi (s výjimkou prodejen na seznamu vyloučených) nebo mohou být uplatněny za jednorázový přístup do Ambassador Transit Lounge nacházející se v tranzitních oblastech terminálů 2 nebo 3 po dobu až dvou (2) hodin; stejně jako vybrané lázeňské a masérské služby v Spa Express v Terminálu 2.
voucher na jídlo je myšleno tohle?
ZPŮSOBY TÝKAJÍCÍ SE TRANZITNÍCH VOUCHERŮ
Ahoj, letime s Oman Air a čekáme v Muscatu 14 hodin na přestup. Nevíš, jestli tady je možnost občerstvení, nebo výletu do města? Předem dekuji za odpověď.

Zaplaťte si transitní vízum za 5 OMR a vyrazte do města :)
Zaplaťte si transitní vízum za 5 OMR a vyrazte do města :)
Takže odpověď na otázku je. Na letišti si můžete koupit vstup do salónku nebo i předem, popřípadě jestli mate priority pas nebo něco podobného tak na neho zdarma. Po zaplaceni víza můžete navštívit město. Ale vaše otázka na mě působí tak, ze se ptáte na neplacené možnosti. A ty na letišti v Maskatu nejsou k dispozici. :-)
Poletime z usa s Tap air s prestupem v Lisabonu. Budeme tam tvrdnout 9 hodin. Je nejaka moznost levneho odpocinku a sprchy, popr. Ma smysl odjet na prohlídku Lisabonu? Diky za reakce
Ma niekto skusenosti s Thai airways?
Ponuka nieco tato spolocnost pri prestupe?
Ma niekto skusenosti s Thai airways?
Ponuka nieco tato spolocnost pri prestupe?
Poradí někdo co na JFK přílet 22hod,odlet ráno v 10 hod s Delta airlines?
Poradí někdo co na JFK přílet 22hod,odlet ráno v 10 hod s Delta airlines?
Letíme na Madeiru do Funchalu s přestupem v Amsterdamu, kde máme zde 7 hodin času. Je možné a vyplatí se opustit letištní prostor s prohlídkou města ? Jak cestovat do města Amsterdamu ?

Ahoj, za 7 hodin je relativně čas na krátkou prohlídku. O dopravě zde https://www.cestujlevne.com/letiste/amsterdam
Ahoj, chci se zeptat, jak je to s těma TA, v pondělí letím z Tbilisi a příletímdo Istanbulu v 18hod. navazný spoj mi letí až v sedm ráno...je vydávání voucherů nonstop, máte někdo zkušenost? jídlo se pak vyzvedává kde?:) moc díky a šťasné lety:)
Pokud už není pozdě tak pro příště : při přestupu 10 a více hodin je třeba projít přes pasovou a celní kontrolu. V hale se dat doprava a na konci haly vpravo je "Hotel Desk ". Tam předložit palubní lístek a pas a dostanete noc v hotelu včetně transferu tam a zpět a snídaně . Je třeba mít letenku od turkish Airlines a nesmí tam byt dřívější spojení .

Nějaké nové informace, nebo jestli se něco nezměnilo pro China Southern Airlines? :)
Minulý týden jsem měl 10-hodinový přestup v Guangzhou, tak můžu poskytnout info o bezplatném ubytování, které China Southern nabízí při delších přestupech...
Nemáte někdo info o Aeroflotu? :)
Nemáte někdo info o Aeroflotu? :)
Dobry den, chtela jsem se zeptat zda Etihad poskytuje hotel nebo nejakou tour v Abu Dhabi. Pripadne co delat 16 hodin pres den? Dekuji :)
Za mesic letíme s Finnair Tokyo-Praha s 18 hodinovym cekanim v Helsinkách- nevíte, jestli neco nenabizi? Docetla jsem se pouze o slevě na ubytování, které i je tak dost drahé..

Máme s AirChina přestup v Pekingu přesně 3.55 minut, to máme asi peška, že?;-)
Máme s AirChina přestup v Pekingu přesně 3.55 minut, to máme asi peška, že?;-)

Díky;-) Kupovali jsme přes CL. Máme zkust požádat Student Agency nebo přímo Air China?

Vyřizuje se až na letišti v Pekingu, na tranzitní přepážce Air China. Určitě bych to zkusil :)
Tak co, jak to dopadlo? Nebo treba zkusit argument ze jste pristali o neco driv :-)
Ahoj, v červnu máme layover v Pekingu kolem 9 hodin, tudíž nárok na Transit Lounge máme, ale po přihlášení do systému s číslem letenky nevidím možnost rezervace lounge, jenom možnost zakoupit rezervaci sedadel v letadle.
Má někdo zkušenost, zda se možnost rezervace spouští až blíže k odletu? Volat na infolinku kvůli FD nemohu.
Případně, doporučili byste rychlý výlet do Pekingu nebo je to při 9 hodinách riskantní a stresující?
Nevím, jestli to ještě má smysl uprovavat, ale u CSA se vstup do salonku dává pouze v Guangzhou. V Pekingu to vypadá že ne. Alespoň podle webu. Na vlastní kůži to pocítím za týden, tak dám vědět.
Zdravím, letím přes Dubai na Phuket přestávka 12 hodin. Dají nám Emirates něco? HOtel asi ne.. Děkuji za odpověď
Ahoj, nemáte někdo info k China Easter airlines? čekání na další let cca 10h.díky
Ahoj. Letime s flydubai z Bangkoku a mame v Dubaji mezi lety cas 16 hodin pres noc. Nevite jetli nabizeji hotel nebo nejaky vocher nebo cestu do mesta a zpatky? Bude to zrovna na Silvestra. Dekuji.
Zdravim, Rad bych se zeptal, jestli nevite zda pri prestupu v Ammanu s Royal Jordanian, kterej trva cca 10 hodin mame narok na obcerstveni nebo hotel. A pokud na hotel, tak bych se rad zeptal zda transport na hotel tam i zpet organizuje letecka spolefnost. Diky

Ahoj, Royal Jordanian nabízí pro přestupy mezi 8 a 24 hodinami hotel zdarma, transfer ani vízum řešit nemusíte :)
Ahoj, tak nam bylo na letisti (zatim v Bangkoku) receno, ze narok na zadnej hotel nemame, ze by to bylo uvedeny v letence. Je mozny, ze sme o tento narok prisli kvuli koupi pres preprodejce? Konkretne v tomhle pripade pres Pelikan.cz, diky.
ahojte, chtěl jsem se optat, netušíte, jak je to s Cathay Pacific a dlouhým přestupem v HKG? Máme tam asi 10 hodin, letenka koupená od Cathay, letíme pak s jejich partnerem na Koh Samui (akce byla tu před nějakou dobou:) díky moc honza

Zeptej se :) ale budu spíš sázet na rychlou otočku do HK.
Zeptej se :) ale budu spíš sázet na rychlou otočku do HK.

Ahoj, našla jsem tohle- https://www.google.cz/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.cathaypacific.com/cx/images/NZ/Flyers/Terms_and_Conditions.pdf&ved=0ahUKEwjyz8r2objQAhVCAsAKHRtNAF0QFggiMAE&usg=AFQjCNFaLo04qNvKsiJjzASxl0R9NHbVVQ&sig2=lo9_eq485HHD0RU9RCy2Bw Podle toho to vypadá, že snad nárok máte. Ovšem je to z r.2012, takže už to nemusí být aktuální.
Nemáte někdo zkušennost s douhým přestupem (6 až 7 hod.) v Ammanu s Royal Jordanian Airlines (kde se natáhnout a event meal voucher)

Pokud vím, tak Royal Jordanian nabízejí pouze hotel při přestupu delším než 8 hodin, o meal voucheru při kratších přestupech bohužel ani zmínka.
Ahoj Dave, ted mi prisla na mail zmena casu u letu na Krabi s Qatar Airways. Smerem tam mam cas na prestup 4 hodky, zpatky 6hodin v Doha.Misto puvodnich 2 hodin u obou letu co jsem rezervoval. Mam narok na naky voucher -jidlo,piti v Doha?dekuji za info

Bohužel, Qatar nic při přestupu nenabízí a změna času není důvodem ke kompenzacím.
Qatar mi udělali to samý. Momentálně se o voucher dohaduju. Mají na webu, že na voucher je nárok, když není jiný kratší přestup. A já se snažím trvat na tom, že jsem měla naplánovaný, zaplacený a jimi potvrzený kratší přestup, ale oni mi ho po třech měsících prodloužili svévolně, a tedy když mi udělali delší přestup, ať navalej jídlo. Taky by mě zajímalo, jestli jde letenky v takovém případě stornovat.
Letíme s Thai airways na Nový Zéland, máme 12 hod přestup v Bangkoku. Máme nárok na nějaké občerstvení či něco dalšího? A co se dá vidět za tu dobu v Bangkoku a vyplatí se vůbec jet do města? Díky za odpoveď.

Z 12 hodin po odečtení přepravy a včasného příjezdu vám zbude zhruba 8 hodin čistého času na Bangkok... To už je srovnatelné s klasickým pobytem ;) Thai vyzkoušejte a dejte vědět, zda něco nabídli, díky.
Určitě potom dám vědět. Takovou cestu (Mnichov- Auckland) s dlouhým přestupem v Bangkoku absolvujeme poprvé, když nepočítám Karibik s jednoduchým přestupem v Paříži. Mohu mít tedy ještě pár dotazů, prosím? Odbavená zavazadla dostaneme až po příletu do Aucklandu? Jak to funguje na letišti v Bangkoku, když budeme chtít jet do města? Po příletu nepůjdeme k transferovým přepážkám, ale směrem EXIT? Budeme platit nějaké poplatky? A potom půjdeme na check-in k letu do Aucklandu nebo už budeme mít boarding pass z Mnichova? Díky za odpovědi.
Zavazadla budou odbavena až do cílové destinace. V BKK po příletu rovnou hledejte exit, neplatí se nic. Palubní vstupenky dostanete v Mnichově na oba lety - stejná společnost.
Nevi nekdo co treba British Airways pri prestupu v LHR?
Nevi nekdo co treba British Airways pri prestupu v LHR?
Dobrý den, letíme s China Eastern Airlines s dlouhým přestupem v Šanghaji, můžeme něco využít? Děkuji

Budete zřejmě muset zjistit až na letišti.. Dělal jsem obsáhlý průzkum a toto je skutečně vše, co se mi podařilo dohledat. Budu rád za zpětné info.

Moc to sem nepatří, ale chtěl jsem se vas zeptat na nahradu za zpozdeny/odloženy let s Turkama... letel jsem z Asie pres Istanbul do Budapesti s TA a let byl zrusen a letel az další. Povedlo se vam nekomu dostat financni kompenzaci od Turkischu?
Ahoj, letim s Air Serbia do Bangkoku s prestupem v Belehrade vic jak 12 hodin v noci a pak z Belehradu ETIHAD AIRWAYS. V letence je napsano ze cela cesta je operated by Air Serbia.Mam na neco narok? Predem dekuji za odpovedi :-)
Presnejsi info o Emirates Meal Voucherech: Od 07.08.2015 budou cestujícím s čekáním delším než 4 hodiny automaticky vytištěny poukazy na občerstvení společně s palubní vstupenkou již na letišti při odbavení. Pokud poukaz není vytištěn automaticky (např. na letišti SEZ), vyzvedne si jej cestující na tranzitní přepážce v Dubaji (po předložení palubních vstupenek). Poukaz na občerstvení není určen: 1) Cestujícím, kteří mají nárok na vstup do salonku v Dubaji 2) Cestujícím, kteří mají rezervovaný program Dubai Connect (dříve program STPC).
Mohu se prosím zeptat, co znamenají ty tarify? Respektive je toto? http://www.aletenky.cz/novinky/Cestovn%C3%AD-t%C5%99%C3%ADdy-%E2%80%93-jak%C3%BD-v%C3%BDznam-maj%C3%AD-p%C3%ADsmenka-na-letence

Společnosti je využívají pro snadnější manipulaci s cenou. Vysvětlení je na podrobnější článek, ale vesměs se písmeny udává, jak moc jsi zaplatil a tím pádem jak moc služeb nebo flexibility navíc dostaneš.

No a máte někdo info o China Airlines? Dlouhý přestup na Taiwanu se asi týká (vzhledem k únorové bombě) hodně lidí :)
často létám do Thajska a zatím nsem nevyužil Emirates z PRG přes DXB do HKT kvůli dlouhé čekačce v DXB (min.10h od půlnoci do dopoledne) mám nárok u Emirates na nocleh?
Nemá někdo zkušenosti s austrian airlines ve Vídni mám 6 hod. přestup.Tak nějaké voucher by se hodil na občerstvení. Kartu na vstup do salonku nemám.
Prosím o informaci jak to funguje s Air china, Je fakt , že jsme se nezeptali ale nám nic nedali ani když jsme přišli žebrat na Hour lounge na T3 alespoň o sprchu. Kvůli dlouhému čekání a šíleným cenám jsem se zařekl , že s Air China nikdy více. Kde se tedy dožadovat salonku jak píše Dave? Díky

Tady komplet info: http://www.airchina.com.cn/vaservice/view/homepage/lounge/lounge.jsp Zpětně nic bohužel neuplatníš.
Chtěl bych se zeptat, Ta možnost u CSA platí jen na letišti v Pekingu, nebo i na jiných (Guangzhou, Nanking, Hangzhou)? Díky.
A čirou náhodou Ukraine Intl (UIA) .. nemáte s nimi někdo zkušenost prosím? :) díky!
Máte někdo zkušenost s Etiopanama, hotel je jasný, ale jestli se při přestupu cca 4 hodinovem da dostat do salónku...? Priority pass v Adis nejde.
Ahoj, letíme s Emirates do Kolomba, cestou tam máme 10 h v Dubaji. Ten čas bychom chtěli využít k prohlídce Dubaje (je to ale v noci). Nevíte, zda Emirates nabízí nějaké citytours nebo něco podobného? (ideálně zdarma :-) )
Turkish airlines dávají zdarma přenocování při nenávazném letu ( nejvíce do USA ), pokud přiletíte do Istanbulu ráno a odletíte do Prahy až odpoledne ( i přestože jsou dřívější lety ), můžete využít tzv."touristanbul", absolvovala jsem. Na přepážce ukážete palubku, cca v 9 ráno se odjíždí do města s průvodcem, nejdříve je snídaně a káva, poté památky ( vstupy zdarma ), pak tříchodový oběd a odjezd na letiště ( kdo letí až večer, je ještě odpolední prohlídka ). Naprosto úžasné !
letíme s TA a máme přestup na letišti Atatürk. Přiletíme ve 23.00hod. a odlet máme druhý den v 13.30hod. Máme nárok na bezplatné přenocování v hotelu ? Můžete mi prosdit kde a jak si to máme zajistit? letenky jsem koupil u Letušky. Děkuji M.

Pokud neexistuje žádný dřívější odlet z Istanbulu, pak ano. Po příletu půjdete okolo Transit desku (před kontrolou), tam si voucher vyzvednete.
Tap Portugal - az se vratim ze Singapuru tak jim budu volat - davaji prenocovani v centru + cesta tam a zpatky taxikem ;) - ja mam diky tomu poslednimu C presnocni prestup v Portu, tak dam vedet, jestli to plati ;)
TAP Portugal ponúkajú prespanie v hotely s raňajkami v centre a prepravu do a z hotela (napr. Marriott) pri letoch do USA. Pri zerervaciu cez ich stránku je potreba zavolať na infolinku a požiadať o túto možnosť. Využili sme to minulý rok v Lisabone a je to ideálne na večerné poznanie mesta.
Děkujeme za informace, o bezplatných tranzitních hotelech, vízech a prohlídkách chystáme další článek. Tento se věnuje možnosti bezplatného občerstvení během mezipřistání v řádu hodin.
Janko - mas to ozkousene pres Lisabon? Zajima me jestli to delaji i pres Porto.. :)
Mám to vyskúšané dvakrát, obidva všetko bez problémov :) Porto netuším, ale skús zavolať na pražskú infolinku a tam ti poradia, sú ústretový v pohode :)
TAP poskytuje ubytování jen v Lisabonu při nenávazných čistých letech téměř kamkoliv (jižní Amerika, USA, Azory). Plus musí být letenka zakoupena buďto přímo přes webové stránky www.flytap.com, nebo jakoukoliv českou agenturu.
Zkusenost z letosniho dubna, let do hongkongu pres dubaj s emirates. Podstatne je aby se vsichni cestujici z jedne rezervace odbaili najednou jak v Ruzyni, tak v HK. Cestou tam jsem se odbavil sam, dva spolucestujici az po me. Dostali vouchery hned v Ruzyni, ja ne. V Dubaji uz mi ho pres ukazky voucheru kolegu a delsi snahu nedali, ze pry uz jsem ho dostal. No a cestou zpet jsem se byl odbavit prvni ja, voucher jsem dostal uz v HK, kolegum uz je dat pres dotaz nechteli ze se maji zeptat v Dubaji. A v Dubaji? pry uz je dostali v HK :) Po emailove reklamaci se asi po 14 dnech omluvili a pripsali mi par tisic mil do jejich bonus programu. Jeste musim zjistit jak se mile vyzivaji a jestli jsem "vydelal" :)

Aha.. Takže zcela změnili systém a opravdu je vydávají pouze na check-inu, zajímavé. Ono asi pokud by si je nevyzvedl nikdo, např. u online check-inu, tak budou v Dubaji vydány bez problémů. Co se mil týče, pokud nejsi častý letec s EK, dají se dobře uplatnit za lety s easyJet.
Mile EK se daji uplatnit u Easy ? :) Za tenhle tyden mam 21k, rikal sem si ze to stejne nakonec propadne :))

Záleží na ceně, nejlevnější lety jsou za 7.500 mílí a vše probíhá online, využil jsem a spokojenost :) http://www.emirates.com/cz/czech/skywards/about/partners/airlines/easyjet.aspx
Diky Dave.. Kazdopadne kdyz to porovnam s BAEC - jedna zpatecka do US businessem mi u BA hodi bud na zpatecku pro 2 v economy do Londyna a nebo jednu zpatecni letenku businessem pro 1.. :) (a za 2 zpatecky mam silver = tzn. salonky vsude po svete oneworld).. Za jednu zpatecku si muzu upgradnout jeden transatlantic segment z C do F.. Zpatecka do Singace pres Dubaj mi hodi na jednu zpatecni letenku s EasyJetem a ani 2 zpatecni Singapury mi nestacej na stribrnej status u EK, kterej by mi hodil dost mili na salonky EK.. A upgrade jednoho segmentu (treba Praha - DXB) stoji 30k mil - zpatecka mi dala 21k.. Tzn. muj finalni verdikt je, ze EK mile nestojej za rec ... :)
Letel jsem z PRG pres FRA a SIN se SIA do Kota Kinabalu a voucher jsem dostal. Skvela spolecnost i letiste
Qatar Airways, prestup 9 a pol hodiny, bol som sa spýtať na voucher a bolo mi povedané že len ak mešká let, a ak by bol deň tak môžem ísť zdarma na obhliadku mesta s ich autobusom a sprievodcom, ak som to dobre pochopil :)
Etihad tedy rozhodně nic nedává... Jen díky statusu u Srbů mám salonek, i arrival, v AUH.

Co znamena jen diky statusu u srbu? Mel bych se srbama taky letet a pak z Abu Dhabi Etihad. Je tam na neco narok?

Založ si u Etihadu účet ve věrnostním programu a sbírej míle za lety. Automaticky ti přiřadí AIr Serbia z důvodu lokalizace trhu, ale je to stále stejný program. Mě utekl status asi o 500 mil :)
Letěl jsem z Indie do Berlína přes Abu Dhabi (Indie - Abu Dhabi Etihad, Abu Dhabi - Berlín AirBerlin, oba úseky v ekonomické třídě, nejsem zaregistrovaný do jejich bonusového programu). Stopover v Abu Dhabi byl asi 14 hodin. Šel jsem na tranzitní přepážku Etihad, dostal jsem voucher na jídlo. Ještě mi řekli, že mám přijít znovu večer a že mám nárok na druhé jídlo (večeře). Fakt jsem ho dostal. Prostě se zeptat.
Môžem to využiť aj keď letím priamo s Air Serbia? Resp. niečo, čo by som mohol využiť, keď budem letieť s nimi Praha - Belehrad (8 hodín čakanie naviac v noci :/ ) - Berlín - NYC? Vďaka za prípadné rady.
Se Singapore Airlines se dostávájí na letišti Changi v Singapore taky vouchery :) http://www.singaporeair.com/en_UK/promotions/transit-promotion/

No nevím, nevím, původně jsem chtěla upozornit právě na Vouchery od Singapore Airlines, ale v podmínkách stoji, že se to týká pasažérů z následujících zemí- Australia, China (Mainland), Denmark, France, India, Indonesia, Italy, Netherlands, New Zealand, Russia, South Africa, Spain, Switzerland, Turkey and United Kingdom.

Rok zpět na tiskovce byl tento benefit zmiňován i pro lety z Prahy (s ČSA do Frankfurtu a pak Singapore Airl.). Takže u této společnosti nebude problém.
Mohu pozadat o radu. Mame v Pekingu ,,stop" na 20 h. Kde mohu ziskat voucher nebo kde hledat volny vstup do salonku.
Dekuji.
Dekuji.
Na webu aerolinky nebo přes e-mail.
Na webu aerolinky nebo přes e-mail.