Pojďte si zaplavat. Na Bahamách mezi prasaty!
Kdekdo již měl tu možnost si zaplavat s exotickými podmořskými živočichy. Není snad nikdo kdo by nepozoroval barevná hejna ryb v Egyptě či jiných letoviscích. Zkušenější z nás měli tu čest plavat bok po boku s delfíny či mořskými želvami, ale plavali jste už i s prasaty?
Exuma je dílčí oblast Bahamských ostrovů. Do té zapadá asi 350 ostrůvků a jeden z nich nese nevšední název Prasečí ostrov. Oficiálně se tento kus pevniny v Atlantiku nazývá Big Major Cay, avšak Pig Island je mnohem známějším a výstižnějším názvem. Tento neobydlený ostrov je vyhledáván turisty právě díky divokým prasatům, kteří vám mile rádi za nějaký ten pamlsek budou dělat společnost.
Legenda praví, že prasata byla zavlečena na tento ostrov námořníky z dob dávno minulých. Čuníci měli posloužit jako dobrý zdroj obživy při plavbách, avšak od té doby se již žádný námořník na ostrově neukázal, a tak se prasata přizpůsobila místním podmínkám.
Navštívíte-li ráj v podobě Bahamských ostrovů, navštivte i Prasečí ostrov!
Mějte se krásně..
z mesta fort lauderdale (kousek od miami) jezdi na ostrov grand bahama trajekt tam a zpatky jsme platili asi 4500 jezdi se tam i one day trip ale to je na prd... my tam byli 4 dny to je tak akorat.. tohle je urcite nejlevnejsi a nejjednodussi zpusob, jinak musis letet do nassau ( coz jsou asi vic pravé bahamy nez grand bahama ale i tak to byl raj..) kdyby jsi chtel videt foto napis si o FB.
Díky za TIP, ještě aby byla nějaká akce na letenky do MIAMI a letííííme:)
Díky za TIP, ještě aby byla nějaká akce na letenky do MIAMI a letííííme:)
tenhle nápad sme měli taky minulý rok a nakonec jsme to vyřešili 4 denním cruisem z miami po bahamských ostrovech a opravdu jsme nelitovali...http://www.ncl.com/cruise-destination/bahamas_florida/overview .Pres noc clovek jede a kazdy den ho vyhodi na nejakej ostrove...Na lodi siroky spektrum zabavy,kajuty pekny, cisty i "pomerne" velky a predevsim All you can eat:-) cestovani po ostrovech je pomerne levny bud shuttle nebo taxi....
Ahoj, máte někdo nějaké bližší info jak se dostat z MIAMI na BAHAMY co možno nejlevnějším způsobem???:)Chystáme se v lednu do MIAMI + pár dnů zůstat v ráji na Bahamách:) Děkujeme za INFO
Ahoj,my byli minulý týden se společností Carnival s lodí Ecstasy na 5 nocí.Vyplouvali jsme z Port Canaveral(Orlando)a byli jsme na Freeport,Half Moon Cay(tam se nám líbilo nejvíc) a Nassau a poslední den byl na moři.Na osobu nás to vyšlo 255 dolarů včetně tax.Alkohol se platí zvlášť.Jídlo neomezeně,zábava celý den,super zážitek.Možnost si vybrat exkurze např.plavání s delfínama,to stálo 100 dolarů.Vyplouvají i z Miami,to budou mít asi jinou trasu. Třeba jsem trochu pomohla a když tak šťastnou plavbu.