SalamAir zahájí od prosince lety z Prahy do ománského Salála
Horká novinka míří na pražské letiště Václava Havla. Od 2. prosince získá první a jedinou přímou linku do Ománu.
SalamAir, čtyři roky mladá nízkonákladová aerolinka, nabídne českým turistům od 2. prosince pravidelnou linku do ománského letoviska Salála. Létat se bude jednou týdně vždy v pátek směrem z Ománu a v sobotu směrem z Prahy. Při velkém zájmu je dopravce připraven přidat jednu další rotaci navíc.
Jak nám sdělil honorární konzul J.E. Ivo Vaněk, na trasu bude nasazován moderní letoun Airbus A320 NEO a lety jsou naplánovány minimálně do 25. března 2022.
Přímý let Praha - Salalah trvá zhruba 7 hodin. Cestující mířící do oblíbeného ománského letoviska na jihu země tak ušetří minimálně jeden přestup a dalších 5 hodin cesty.
Očekáváme, že linka bude částečně zaplněna místy pro cestovní kanceláře a i proto se nedá s ultra levnými letenkami příliš počítat. Opak ale může být příjemnou pravdou, nechme se překvapit.
Letenky z Prahy do Salalahu zatím v prodeji nejsou. O změnách vás budeme informovat.
Vstup od Ománu
Restrikce při vstupu do Ománu zahrnují prakticky všechny dostupné povinnosti. Je vyžadováno ukončené očkování a negativní PCR test před odletem, stažení aplikace a vyplnění formuláře. Detailně najdete podmínky na stránce koronavirus v Ománu.
6 komentářů
Tato linka sa nakoniec zrusila alebo ako to dopadlo? Na stranke SalamAir som o tom nic nenasiel :)
No spíš jsme naletěli honorárnímu konzulovi J.E. Ivo Vaňkovi, který nám zprávu podal jako jistotu a nakonec z toho vyšlo to, že má 3 dny na to poptat cestovky zda budou mít zájem o jejich služby.
Lítá to Smart Wings, takže to už určitě nedopadne. Prostor pro 2 aerolinky tu není.
tak to vypadá, že se začne létat na přelomu září a října :) https://www.facebook.com/ivo.van...9584177711
dobry den, letenky zatim nejsou k mani. lze z vasi zkusenosti nejak odhadnout, kdy budou asi k prodeji? :) dekuji moc, hanka
Ahoj.
Právě jsem se vrátil z Ománu.
Vízum na letišti v Muscatu bez problému ( předem ověřeno na ambasádě ve Vídni) a hlavně- vízum bylo zdarma.
Půjčovny aut na letišti trvaly na kreditce, debetní karta nestačila. Ale vše nakonec vyřešil arabský kamarád arabského kamaráda.
Jinak vše OK, žádné problémy.
Pepa
Ahoj.
Právě jsem se vrátil z Ománu.
Jinak vše OK, žádné problémy.
Pepa