Top 5 důvodů, proč budete chtít začít cestovat
Nejste spokojeni se svým životem, s cestou kterou kráčíte? Potřebujete přejít rozchod se svým partnerem či jen hledáte ten správný impuls pro změnu života? Začněte cestovat, objevte inspiraci a smysl bytí. Buďte šťastnější!
Cestování je s lidstvem spojeno už po staletí a zde je k tomu 5 nejzásadnějších důvodů:
1) Peníze utracené za cestování vás učiní šťastnějšími!
Dnes si koupíte boty v hodnotě 3.000 Kč. Budete o nich vědět za rok? Pravděpodobně ne. Kdežto zážitky z cestování . . . ty vám zůstanou po celý život!2) Délka cesty není důležitá.
Nenechte si vnutit, že letět do Paříže na dva dny nebo do Thajska na týden nemá smysl. Fajn, nestihnete projít vše, ale odpočinete si a pročistíte hlavu.3) Cestování z vás dělá lepšího člověka.
Je prokázáno, že ti kdo často cestují, vycházejí lépe se svým okolím a lépe se prosazují v řešení každodenních problémů. Budete lepšími i díky tomu, že poznáte odlišné kultury, zvyky a národy.4) Cestujte s těmi, na kterých vám záleží.
Na cesty se vydávejte s těmi, se kterými jste na stejné notě, ať už v párech či partách.. Páry jsou díky cestám spojeni silnějším poutem.5) Cestování není drahé!
Nenechte se zmást "akčními nabídkami" cestovních kanceláří v podobě first či last minute akcí. Cestujte individuálně, svobodně a hlavně levně. Neplaťte druhým za to, co zvládnete zařídit sami.Není na co čekat.. Začněte!
http://www.youtube.com/watch?v=QEfPzNS3Shg32 komentářů
Jak to děláte, že se nebojíte létat? Já mám veliký strach. Letěla sem dvakrát hodinové lety a bylo to hrůza :( Nebojím se, že letadlo spadne, ale vadí mi ten uzavřený prostor :( Poraďte....
Mám taky problémy s letem, mám panickou poruchu a v letadle je to šílený. I přesto lítám poměně často (cca 2-3 do roka) a člověk se to musí naučit zvládnout. Postupně jsem se naučila zvládnou vše, v metru a letadle je to horší ale dá se to pomocí meditace, soustředěním na dech, uklidnit se :-)
Jak je to s letenkami kolem světa? Německé letecké společnosti něco takového nabízejí, nejsou na to taky nějaké akce?
Vidím, že sólocestovatelů je tady požehnaně :) Taky se k nim řadím, zatím cestuju jenom s CK Google Earth :-D
Pravda svata, z vydarenyho tripu carpam dyl jak z backor o kerejch za tyden nevim.
Díky za fajn článek, se kterým musím souhlasit. Je to přesně tak. Osobně taky radši jezdím aspoň ve dvojici, ale kratší cesty si dobře užiju i sám. Cestování je droga a já jsem závislák. :-) A pokud jde o prachy, tak nelituju jediný koruny, kterou jsem do cestování vrazil. V těch zážitcích a vůbec ve všem, co to člověku dá, se to prostě vrátí několikanásobně.
Souhlasím a škoda, že je do SAE vízum jinak bych tam zaletěl na dva dny i sám. :)
souhlasím se vším, skvělý článek! Taky se snažím cestovat i když na to není moc času a peněz. I tak to ale jde jednodušeji než kdy dřív. Našel jsem podobný článek http://jaknacesty.cz/proc-cestovat/ kde důvodů pro cestování je něco víc, celkem 37 :-) no asi přehnaný ale proč ne. Jo a Petře cestování o samotě je super v tom, že na cestě právě můžeš někoho potkat, nebo ne :-)
Petře, nevěš hlavu :), já mám za sebou několik cest na které jsem se vydala sama a potkala jsem díky tomu pár super a inspirativních lidí... rozhodně bych v těchto případech neměnila za cestování s někým...
HA HA HA - cestovani je pekne drahe - a pokud nechci chytit blechu a spat se svabem v kumbalu tak to pekne leze do penez
Vem si malý stan a spíš pořád ve svym ;o) Zadarmiko.
Vem si malý stan a spíš pořád ve svym ;o) Zadarmiko.
Drahé to není. V blízkovýchodních nebo jihovýchodních asijských zemích se vyspíš za pár šupů v dobrém hostelu nebo třeba jeho střeše. Jsou to nezapomenutelné zážitky vidět třeba probouzející se staré město Jeruzaléma ze střechy malého hostýlku a koukat na chrámovou horu a na slunce vycházející nad Betlémem. Použil bych slogan jedné společnosti - K nezaplacení :-)
Super článek i super web :) souhlas, cestování je jedna z nejlepších věcí, co má člověk k dispozici a může ji svobodně využívat.
Jen velká škoda, že jsem na to cestování sám. To se pak inspirace a smysl bytí hledá špatně.
Hledám, kde se tady dává lajk k tomu komentáři nade mnou :))
Hledám, kde se tady dává lajk k tomu komentáři nade mnou :))
I cestování "na samo" má své kouzlo :-) Znám to moc dobře :-D
I cestování "na samo" má své kouzlo :-) Znám to moc dobře :-D
Covece zrovna pro me je to velky sen, podniknout nejakou cestu sam.. Spousta lidi ktere znam takhle jezdi uz roky a nemuzou si to vynachvalit..
Zrovna hledám někoho na cestování. Kamarádky nemaj financ, přítel necestuje :) Asie, Jižní Amerika..je mi to jedno. S báglem. :)
Mno rozhodně to posílí člověka jako samotného. Taky nad tím už nějakou dobu přemýšlím, protože spousta lidí z mého okolí, kteří cestují se už se mnou nechce vracet na stará místa. A tak si prostě říkám, že to zkusím sám.
Ahoj, jsem Pavlína a jsem travelholic!:-) Naopak, cestování o samotě má naprosto jedinečné kouzlo:-) Jednou z výhod je i to, že nikdy nenastane ponorka, naprosto nic tě neomezuje, můžeš si dělat co chceš a kdy chceš. Před šesti hodinami jsem se z jednoho takového tripu vrátila, ještě včera jsem se brouzdala bosky pískem (bylo teda jen 5°C), ale naprosto nic bych na tom nezměnila! Jen je tu jediný problém -. ještě jsem nevybalila a už se u mě projevují abstinenční příznaky...!
Myslím, že ti to každý potvrdí. Není nic lepšího než letět zpět domů a již při té cestě přemýšlet nad tím - kam to bude příště?! ;)
Sama jsem ještě nikam necestovala, ale v červnu se chystám. Musí to být super. Jenom se trochu bojím, že mi to bude kazit strach mých rodičů...
Na takový strach platí jediné - zvyk.. ;) Takže až pojedeš po páté, bude to lepší :D
Ahoj, máte někdo zkušenost, že jste hned po rozchodu někam vyrazili sami? Nikdy sem necestoval sám a natož po hodně těžkym rozchodu, tak mám trošku strach, aby mi nehráblo. (Srí lanka) Díky
Je to tak trochu úprk z reality, ale jelikož neodlítáš hned zítra, tak do té doby vystřízlivíš a poté si ujasníš životní priority :)