Wizzair Discount Club - výhody členství a jak na něj
Pravidelně si na našem portálu můžete přečíst o akčních letenkách společnosti Wizzair. U každé akce zmíníme fakt, že nejnižší (= inzerované) ceny dosáhnete pouze v případě jste-li členy tzv. Wizzair Discount Clubu. Tedy klubu, který vám pomůže ušetřit při každém nákupu 270 Kč za let. Ne všichni čtenáři jsou však se členstvím seznámeni, proto si zde povíme něco o tom, jak členství funguje a kolik nám může ušetřit.
Aktualizace - od října 2014 zavedl Wizzair dva druhy členství - liší se cenou a počtem osob, kteří obdrží slevu. Původní členství za 899 Kč platí pro max 2 cestující, nové skupinové členství (až 6 osob) pak stojí 1.499 Kč. Členství zakoupená před 14.10.2014 mají původní podmínky.
Co nám členství může přinést?
Wizzair discount club (dále jako WDC) umožní ušetřit na každém jednotlivém letu 270 Kč oproti standardní ceně. Ve výsledku to znamená, že místo 499 Kč zaplatíme za let jen 229 Kč včetně všech tax a poplatků. Důležité je si uvědomit, že zpáteční let = dvěma letům. Ušetříme tedy na jednom výletu 2x270 Kč = 540 Kč.Novinkou je nyní taktéž sleva 135 Kč na zavazadlo / let (větší kabinové i klasické k odbavení).
Jak členství funguje?
Členskou cenu (= zvýhodněnou o 270 Kč) získá každý cestující, který rezervuje svou letenku s alespoň jedním členem. Jeden člen je pak potřeba pro skupinu až 10 osob. Příklad: 4 členná rodina letí na víkend do Londýna. Jedna osoba je členem WDC a proto poletí všichni 4 za zvýhodněné ceny. Úspora tedy bude 2x 270 Kč (zpáteční let) x4 (4 osoby) = 2.160 Kč. Člen pokaždé musí koupit letenku společně s ostatními, aby byla sleva uplatněna. Letět však již nemusí.Co to znamená? Máme-li např. zpáteční letenky za 458 Kč a víme, že následující rok již nikam nepoletíme, vyplatí se nám zaplatit letenku někomu, kdo členství již má. Neboť v takovém případě je 458 Kč za letenku méně, než 899 Kč za nové členství (viz. následující bod).
Kolik členství stojí a jak jej aktivuji?
Členství stojí 899 Kč / 1.499 Kč a je platné po dobu 1 roku od aktivace. Klubové ceny se počítají v den nákupu, nikoliv cesty. Pokud si tedy například dnes 29.8.2014 koupíme členství, můžeme si 20.8.2015 koupit znovu letenky stále za klubovou cenu i přesto, že náš let proběhne až 2.11.2015 - tedy po vypršení naší účasti ve WDC.WDC se automaticky neprodlužuje, platíte jen jednorázový poplatek.
Členem se můžete stát okamžitě při prvním nákupu letenek. Jediné co je potřeba udělat je vybrat termín letu, kliknout na pokračovat a ve vyskakovacím okně potvrdit to, že se chcete stát členem. Automaticky sbíráte slevy od prvního nákupu.
Kdy se mi WDC vyplatí?
Teoreticky platí, že ihned. Dejme si příklad: poletíme ve dvou na víkend do zahraničí. Členství nás vyjde na 899 Kč a aktuální úspora činí 4x270 Kč (2 zpáteční lety pro 2 osoby) = 1.080 Kč. Ušetříme ihned 181 Kč a následně po dobu jednoho roku můžeme využívat dalších slev.Chci znát finální cenu ještě před zakoupením, jak na to?
Ani mě se nechce počítat nebo klikat na další krok, abych zjistil výslednou cenu. Existuje proto varianta, kterou lze přepnout na výhodnější ceny ihned. Stačí kliknout na šedou ikonku vedle ceny.67 komentářů
Dobrý den, měla bych otázku...
Když mám předplacené Wizzair členství a chtěla bych koupit letenku mamině s přítelem (mamina se jmenuje stejně jako já) se slevou, bude nějaký problém při check inu (např. zda se nenačte moje datum narození)?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den, měla bych otázku...
Děkuji za odpověď.
Abyste mohla koupit letenku na wizz clenstvi, musite si letenku zakoupit i pro sebe. Prvni letenka se automaticky nacte na vase jmeno.
Fyzicky se uz zucastnit nemusite.
Fyzicky se uz zucastnit nemusite.
Koupila jsem letenky pro 2 osoby, zaplatila clenstvi. Nekde v prubehu procesu mi vsak z prijmeni vypadlo jedno pismenko. Chtela jsem opravit, ale odkazuje mne to na clenstvi, ale nedokazu se prihlasit. Muze mi nekdo pomoci? Dekuji
Asi by to chtělo víc informací - proč se nejde přihlásit, máte tam účet, nefunguje e-mail nebo heslo... ideálně screenshoty se zadávanými údaji a s odezvou, nebo když tak kontaktovat zákaznickou linku.
Dobrý den,jsem zoufalá poprvé jsem kupovala letenky a asi špatně.Zaplatila členství v Discount Club s tím že jedna letenka s odbavením zavazadel..zaplatila a druhou letenku na lehko pro manžela.napsali mi že mám duplicitní letenky,ale nikde jsem se nedovolila a na email mi taky neodpovídají.Prijmeni máme stejný jen jméno potřebuji změnit až budou letenky aktuální půjde to?
jsme 4 cestující. dva z nás mají členství. musíme kupovat letenky každý z nás dvou členů sami (1 člen, 1 nečlen) nebo můžeme nakoupit všechny 4 najednou..? (samozřejmě za zvýhodněnou cenu..)
Není jednodušší (a časově úspornější) si přečíst podmínky tvého členství? Resp. zkusit naklikat 4 osoby na jedno členství? Pokud máte oba základní členství (max. dvě osoby), tak samozřejmě nelze koupit 4 zlevněné letenky najednou...
Dobry den . Chcel by som sa opytat,moja manzelka je drzitelkou Wizzair discount club ale musela odletiet skor a ja som si cez jej discount uplatnil zlavu .Letenka je zakupena aj u manzelky ale ja poletim sam nevadi to ? Osoba v lietadle nemusi byt fyzicky staci ak bude mat zakupenu letenku ? Dakujem za odpoved
Lukas
Lukas
Dobrý den, chci se zeptat na členství. Chtěla bych si zakoupit roční členství pro 2 osoby. jak je to, když s námi poletí 5-ti leté dítě. Díky za odpověď.
Ahoj, jak je to tedy s prodlužováním WDC? Mám dojem, že jsem četla, že se automaticky samo prodlužuje, ale teď to nemohu najít. Případně kde se dá automatické prodlužování vypnout? Koupila jsem u wizzairu letenky klasicky a členství mi aktivovali zdarma a teď nevím, zdali mi po roce naskočí poplatek. Předem díky za připomínky, S.
dobrý den, nevíte někdo kolik letadel vlastní společnost WizzAir?děkuji
dobrý den, nevíte někdo kolik letadel vlastní společnost WizzAir?děkuji
Společnost využívá 51 letadel typu Airbus A320-200 v konfiguraci se 180 sedadly, které jsou poháněny dvěma motory International Aero Engines IAE V2500-A5, zajišťující ekonomický provoz letadel. Průměrný věk letadlového parku je 3,1 let (k červnu 2015). Objednáno má dalších 160 letadel typu Airbus A320 a Airbus A321 a Airbus A321neo na klíčové a nejvytíženější linky společnosti. zdroj Wikipedia
Ahoj. Mám zakoupenou letenku s WizzAir do Bari s členstvím, které jsem využil jen pro 1 osobu - sebe. Známý se teď odhodlal, že by rád letěl taky a ve stejném termínu. Můžu jeho (druhou) letenku teď dokoupit přes svůj účet s mou cenou nebo musí platit plnou pálku? Díky!
ahoj v prípade že by som kupil kamošom letenky a ja by som neletel a mám skupinové členstvo musím mať aj ja kúpenú spiatočnú letenku alebo mne stačí len jednosmerná ?
Ahoj, v případě, že chci koupit letenku pro 4 osoby, ale členství bych ráda koupila jen to za 899 pro dva, je možné zkrátka udělat dvě rezervace?
Ahoj Lucko, takto to nelze provést, neboť vlastník členství musí vždy kupovat letenku i pro sebe. Musíš si pořídit to dražší členství. Každopádně si prvně ověř, zda jsou za danou cenu letenky dostupné pro 4 osoby.
Teď o tom přemýšlím a potřeboval bych si to jen zkontrolovat. Jestli je má myšlenka správná :-) Jsem zaregistrovaný v clubu. A když například se doma jmenujeme dva lidi stejně, může cestovat na tuto výhodu i on a já nemusím ani kupovat letenku. Protože to není na RČ, nýbrž jen na jméno a příjmení. Že ano? děkuji za potvrzení či vyvrácení myšlenky
Dobry den, jak je prosim u Wizz Airu mozne, ze pri zadani vice cestujicich osob se ceny letenek o nekolik stokorun zvysi? V takovem pripade pak vyjde levneji koupit 5x1 letenku (bez jakehokoliv clenstvi) nez clenstvi pro skupinu a najednou letenky pro 5 osob. Pokud tomu spravne rozumim, aby bylo mozne uplatnit clenstvi, jinak nez najednou letenky zakoupit nelze. Delam nekde chybu? Moc dekuji za radu! Katerina
Ahoj, sháním dvě letenky do Londýna a jednu do Neapole. Je možné koupit v rámci členství i jednu letenku samostatně? Děkuji, Šárka
dobry den,nevim co delam spatne.ale proste me letenky nejdou koupit.porad me to vraci,at oznacim navrat.coz dokola delam,ale vysledek je nulovy..muzete prosim nekdo poradit? clenem nejsem.ale clenstvi bych si koupila.
Ahoj, chci se zeptat, jak se tady píše, že můžu koupit letenku pro kamarády a pak sama neletět, to jde tedy jen při to dražším členství za těch 1500? při to za 900 to tedy nejde? Děkuji :)
Ahoj, levnější členství je jen pro 2 osoby. Ano, jako členka můžeš kupovat letenky i pro kamarády, ale vždy musíš kupovat letenku i pro sebe, ačkoliv letět nemusíš, jinak to prostě nejde.
Děkuji za odpověď. Tohle chápu, jen mám členství pro sebe + jednoho člověka. Při bookingu letenky se vždy na prvním místě ukáže moje jméno (Kateřina Černá), k dalšímu cestujícímu můžu doplnit cokoliv. Jde mi o to, že mamina se jmenuje stejně jako já (tj. Kateřina Černá), takže by stále první osoba seděla i bez mé fyzické účasti. Jen nevím, zda to potom nedělá neplechu při check inu, protože si napamatuju, zda se další údaje (jako je právě datum narození, které by následně s datem narození mamky nesedělo) doplňují automaticky a zda jdou změnit :-). Protože pokud se tam automaticky nic nenačte, tak mi dává smysl, že letenku normálně můžu koupit na svoje jméno a následně v check inu dopíšu maminy údaje.
Samozřejmě to nemám v praxi vyzkoušeno, ale myslím si, že by to mělo bez problémů jít. V rámci Schengenu už žádná další data ani vyplňovat nebudete a mimo Schengen uvedete nacionále dle skutečnosti. Pochybuji, že při check-inu (nebo na bráně) to budou párovat s členstvím...
Mam to odskúšané, bez problémov sme tak niekoľko krát leteli...
Mam to odskúšané, bez problémov sme tak niekoľko krát leteli...