Chystám se uzavřít jednorázové cestovní pojištění. Rád bych dobrou pojistku. Zatím jsem vždy využil  nejdražší variantu Excellent od AXA(s 50% slevou), ale teď četl jsem zkušenosti klientů s touto pojišťovnou a nic moc.  Máte nějakou zkušenost či doporučení? .

Cestovní pojištění-zkušenosti, doporučení

Založil ve fóru Co se nevešlo

Obávám se, že ne. Nárok na odškodnění za zpoždění letu neplatí pro mimoevropské dopravce s odletem mimo EU směrem do EU.

Pojištění zpoždění letu je pak pokud vím podmíněno tím, že je vše na jedné letence resp. na jedné rezervaci, ale klidně od více dopravců. Pokud jsou to dvě samostatně zakoupené služby, tak ne. Ale třeba někdo má jinou zkušenost

0 Citovat

Ak by taká poistka existovala, tak by asi stálo za to mať ju uzavretú pri negarantovaných prestupoch.

Som zvedavý, či niečo také existuje. :)

Nebolo by v konečnom súčte istejšie kúpiť si s wizzom tie lety z Kutaisi na ďalší deň?

0 Citovat

no ved preto zistujem, ci existuje nieco ze pri meskani nad xxx hodin mam narok na nejaku kompenzaciu, ktora by pripadne zmiernila vydavky na novu letenku. jasne ze EU261 ani nic podobne na lete Aktau-Kutaisi nemozem ocakavat (FlyArystan dokonca ani refund neponukaju, kedze rekonstrukcia drahy nie je ich problem :D)

@jery, hej popozeram, ci nejaky backup by sa nedal

0 Citovat

teoreticky toto by mi mohlo pomoct (AXA)

axa.png

0 Citovat

Niečo podobné som objavil aj ja pri svojom cestovnom poistení (nie je to axa), ale tam je to výslovne obmedzené na meškanie pri prílete do cieľovej destinácie plus netýka sa to situácie "prevádzkové dôvody na strane prepravcu známe v čase 24 hod pred odletom" V tomto prípade jednak ten let z Kutaisi môže kľudne priletieť včas (len ty ho nestihneš kvôli meškaniu toho prvého letu), jednak si myslím že by to na tie prevádzkové dôvody uhrali.

Ale možno Axa to má inak, treba pozrieť ich podmienky. 

0 Citovat

tonic napsal(a):

teoreticky toto by mi mohlo pomoct (AXA)

U zpoždění nebo zrušení letu pojištění kryje náklady na občerstvení, hygienické potřeby a na dopravu do místa odletu navazujícího/náhradního letu.

0 Citovat

Naše cestovné poistenie dáva kompenzáciu 80€/osoba pri meškaní nad 4 hodiny, akurát je to škandinávska poisťovňa. Takže niečo také by mohlo existovať aj u nás.

Tiež máme poistené zmeškanie letu kvôli neočakávaným problémom pri doprave na letisko, čo by teoreticky mohlo platiť? 

0 Citovat

no hej taketo nieco, ze presne ked meska nad 6 hodin. tak by nieco "kaplo"

0 Citovat

ČSOB cestovní pojištění ve variantě Extra (jde dokoupit kde kartě s jakýmkoliv ČSOB účtem, zdarma hpro klienty premiového bankovinctví):

ČLÁNEK 42 Pojištění zmeškání odjezdu
1. Pojištění zmeškání odjezdu se sjednává pro případ, kdy pojištěný nemůže využít jím původně plánovaný a zaplacený způsob dopravy
do nebo ze zahraničí (z nebo do místa pobytu pojištěného v tuzemsku), a to z důvodu dopravního omezení způsobeného přírodní
katastrofou, epidemií nebo pandemií oficiálně vyhlášenou mezinárodními institucemi (např. Světová zdravotnická organizace), dopravní
nehodou, výlukou nebo zpožděním veřejného hromadného dopravního prostředku (a to i případného navazujícího dopravního spojení),
pokud toto dopravní omezení brání pojištěnému ve včasném dostavení se k původně plánovanému odjezdu.

na bohužel je tam to omezení na odjezd do/ze zahraničí, kdy není jasné, jestli se pojištění vztahuje i na odlet ze zahraničí, který nesměřuje přímo k návratu do ČR.
Nemáte někdo zkušenost?

0 Citovat

AXA Dovolená v Řecku na ostrově Kos, vyskytla se srdeční tachikardie, Nemocnice na Kosu nemá kardio oddělení, požadavek nemocnice na převoz do nemocnice s kardio oddělením zamítnut, převoz domů taky. Nechají vás umřít bez pomoci. Pojištění naprosto k ničemu. Vše jsem si musel zaplatit stejně sám. Nebrat!

1