Egpyt, Oman ? TED ??
Ahoj, na MZV jsem nic nenasel ze by bylo nebezpecne do Egypta ci Omanu cestovat (pres cestovn9 agenturu) Jak to vidite vy ? Jedna se treba vEgypte o Marsa Alam, USA jsou v rudem mori a strili tam na Jemence atd. Je to bezpecne?
Diky
Kamarádka je zrovna v Ománu a zatím si nestěžovala, že by jí do mísy krevet přistála raketa.
Omán? V čem je problém? Jemenší povstalci snad nejsou úplní dementi, aby stříleli rakety na druhou stranu, než je Izrael. Možná by mohl být problém v blízkosti hranic s Jemenem, ale tam určitě nepojedete.
Egypt? Sinaj může být trochu horký, vždy byl trochu výbušnější, ale spíš jen proto, že pastevci střílí primitivní rakety a občas netrefí cíl a Sinaj je hned vedle. Hurghada a Marsa Alam v dráze nejsou ani z části.
Možná by mohl být problém v blízkosti hranic s Jemenem, ale tam určitě nepojedete.
No ten Salalah nie je az tak daleko a keby som riesil v tejto dobe kupanie, tak je to najlepsia volba na arabskom poloostrove "v zime" :)
Do Omanu jedu s rodinou v unoru, vyhodnotila jsem si to jako bezpecny po 7.10.2023, zatimco Jordansko a Egypt bych ted spis nejela (a samozrejme Izrael). Odpovidaji tomu i ceny letenek a zajezdu, Jordansko a Egypt za par supu pro ty kdo se neboji.
A kde je OSN atd ? v Rudem moři ale nahoře ? Takze Marsa Alam takze bezpecno ? Oman asi taky v pohode. No ted se rozhodnout kam kdyztak lete. Egypt ma super moře, bude trosku chladneji. Oman asi moře nic moc možna tepleji.
Mıchal napsal(a):Omán? V čem je problém? Jemenší povstalci snad nejsou úplní dementi, aby stříleli rakety na druhou stranu, než je Izrael. Možná by mohl být problém v blízkosti hranic s Jemenem, ale tam určitě nepojedete.
Egypt? Sinaj může být trochu horký, vždy byl trochu výbušnější, ale spíš jen proto, že pastevci střílí primitivní rakety a občas netrefí cíl a Sinaj je hned vedle. Hurghada a Marsa Alam v dráze nejsou ani z části.
Musíme se smířit s tím, že občas ve světě nějaké boje(války) do budoucna budou a my, budeme chtít cestovat.
Jordánsko úplně v pohodě, vrátili jsme se minulou neděli. Koupání v Aqabě úplně bez lidí s výhledem ne Eilat. Méně bezpečně než v Jordánsku jsem se letos cítil i ve Francii.