"mladý řidič" v USA
Ahoj, pri hledani autopujcovny na zapade USA (LA, SF, Las Vegas a NP) jsem zjistil, ze mlady ridic je do 24let vcetne. coz mi trochu dela vrasky, protoze mi bude v dobe cesty 24,5.
Nemate nejaky rady, jak to obejit? prece jenom se mi nechce platit "zbytecne" 25USD/den.
Budu rad za kazdou radu a pripominku kde levne pujcit
diky
Ahoj. Obísť to moc neobídeš. Ja som mal síce 21 ale pochybujem že ti odpustia pol roka. Musíš mať ID (pas), ktorý ide do systému, platný vodičák a takisto platobnú kartu s dostatočnými platobnými prostriedkami aby ti mohli zadržať zálohu za auto ( u mňa to bolo 200 dolárov myslím...) 25 USD na deň nieje až taká tragédia. Nikto z veľkých požičovní ti to neodpustí a neviem či by som riskoval nejakú malú požičovňu...
Ja som si bral to najmenšie a najlacnejšie auto na deň z Hertz ktoré bolo podla stránok okolo 30-40 dolárov na deň a vo výsledku som zaplatil cez 100 +- so všetkými poplatkami a poisteniami a navigáciou (pripláca sa asi 15 dolcov ale bez nej to ide dosť tažko) + si daj pozor na to aby si auto vrátil s plnou nádržou. Ja som nestihol natankovať a namiesto cca 3,80 USD za galón mi naúčtovali cez 9 USD za galón...
Za dve letá, ktoré som strávil v USA som už mal auto od väčšiny veľkých požičovní (Budget, Enterprise, Hertz...) a nikdy som nevyhol týmto poplatkom. Za to servis a ochota z ich strany bola vždy super. V Enterprise nám dokonca dali minivan bez toho aby sme im ukázali vodičak Obaja sme ho nechali na hoteli a kamarát mal zo sebou iba takú tu papierovú knižku - medzinárodný vodičský preukaz ktorý ti za pár € vystavia u nás na úrade..trošku šťastia a vyjednávania a šlo to a za pár dolárov sme dostali poistenie že hocičo by sa s autom stalo, oni chceli naspať iba kľúčik Myslím že sa do toho vyplatí trošku zainvestovať aby si sa potom vyhol zbytočným komplikáciam...
Inak ceny sú i veľkých požičovní asi viac menej rovnaké. Vždy to bola +- pár dolárov rovnaká cena...
Pokud umíš německy/francouzsky, tak se podívej na billiger-mietwagen.de či locationdevoiture.fr. Nabízejí tam balíčky od Alama pro USA/Kanadu, který se dá koupit i přes jejich německou verzi stránek http://www.alamo.de/Hotdeals/732/de/jungfahrer_special. Vyzkoušeno a v pohodě.
Teď v LA půjčujeme auto přes economycarrentals.com - auto si půjčuješ od Fox rent a car (nemají nejlepší reference, ale to žádná autopůjčovna), který půjčujou dokonce od 19 (kdyby někdo potřeboval). Cena s insurance a young driver fee za fullsize je zhruba 400 usd/week.
Kdyz jsem si pujcoval auto u Hertzu (Modesto, CA; malicka pobocka v centralni Kalifornii), tak mi tento youngster fee borec za prepazkou normalne nenauctoval, kdyz jsem se ho zeptal proc, tak jen rekl "Oh, its ok, I waived it for you." A bylo. Akorat full coverage pojisteni potom bylo trochu drazsi, nez jsem pocital podle jejich webu, ale porad jsem par dolaru denne usetril oproti mym vypoctum z jejich webu.