Dobrý den,může prosím někdo doporučit dobrou půjčovnu na letišti v Catania? Původně jsem si přes Ofran sjednal půjčení auta u společnosti Budget. Cenově to vypadalo dobře, auto mělo i plné pojištění. Jenže přes Google jsem zjistil, že přímo ta společnost je na místě hrozná, mají málo lidí, na auto i předem zamluvené se čeká třeba i 2 hodiny do toho snaha o různé "podvody" s dalšími nutnými poplatky atd. takže jsem to raději zrušil.Když hledám přes Rentalcars, tak to většinou najde auta z půjčovny Goldcard a Rhodium (což má být ta samá) a ty obecně nemají moc dobré hodnocení.Mohl by prosím někdo doporučit nějakou půjčovnu na letišti s dobrým přístupem, rychlostí odbavení, co se pak nesnaží odrbat na poškození atd.? .

Catania (Sicilie) letiště

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

Pan Zaoral napsal(a):

A nějaké doporučení na ty třetí strany, které jsou okay na to pojištění nemáte ? Nebo radši vzít od autopůjčovny?

Nabizi to vzdy i ten zprostredkovatel online, ze se muzete u nej pripojistit (rentalcars, discoverycar, economycarrental, carjet atd.) anebo pak solo pojistovny. Ja nemam zatim (diky bohu) pojistnou udalost, ale treba ted na Kypr jsem kupovala defend.

0 Citovat

jery napsal(a):

1) rozhodne vopred online - na mieste to bude určite výrazne drahšie

(buď cez sprostredkovateľa - rentalcars,autoeurope, economycar... alebo aj napriamo)

2) Ak je to úplne prvé požičanie auta tak asi radšej nejaký veľký nadnárodný reťazec (Hertz, Avis...) ako nejakú miestnu firmičku

3) Treba si uvedomiť, že ceny čo vidíte na nete sú len základné ceny so spoluúčasťou niekoľko stoviek eur.

Spoluúčasť riešiť buď dokúpením poistky na mieste (čo môže byť aj 20-30 eur na deň navyše) alebo od tretej strany. Plná poistka od požičovne je síce výrazne drahšia ale zas pri poškodení to ide z poistky a vy neplatíte nič. Poistka od tretej strany je výrazne lacnejšia ale pri poškodení vám sumu poškodenia (do výšky spoluúčasti) stiahne požičovňa z karty a vy to ďalej riešite s vašou poisťovňou.

4) Mať kreditku s dostatočným limitom.

1/ tvl..proč přes zprostředkovatele? V dnešní době, když pomalu každá půjčovna umožnuje rezervaci přes web...

2/ řekni mi jediný důvod proč si nepůjčovat auto od místní "firmičky"?

A jen pro porovnání...půjčení malého auta na příští týden..např. 23.10 - 30.10. Letiště Catania

Avis (2.7) - od 320€ online,  368€ na místě

Hertz (3.4) - od 290€ online, 320€ na místě

místní firmičky..např.

Quattro Rent car (4.6) - od 105€ online

Car Motion (4.2) - od 200€ (SUV)

Autogate Rent Car (4.7) - od 196€

Dobře radíš......

0 Citovat

Hele, připaž sokolíku;-) Co píše Jerry má samozřejmě hlavu a patu.  A btw v tvém termínu jsou přes brokera Auto Europe to SUV za 65 eur, včetně podvozku, skla a plného pojištění od brokera. edit: A notabene od Rent Car...

0 Citovat

Souhlas s Cali. Přes zprostředkovatele si půjčuju spíš, protože to mám většinou znatelně levnější (hlavně když mi přijde do mailu akční sleva od discovercars) nebo třeba na Korsice jsem měl depozit pár stovek eur oproti asi 1500 eur přímo od půjčovny (spoluúčast byla ale stejná). Přímo jsem si půjčoval v posledních letech v Evropě asi jen u Cicar/ Cabrera Medina na Kanárech.

Nezkušený může narazit na různé fígle, které jsou pravděpodobnější u malých místních půjčoven s velmi nízkou cenou (ale jen někdy, já problém neměl, i když je využívám). Asi ne vždy se podaří dostat náhradu od externí pojišťovny a u nezkušeného může být situace horší. Loni jsem při hledání půjčovny v Olbii a čtení recenzí jedné v té době nejlevnější narazil dokonce na to, že když klient způsobí nehodu, neplatí vůbec pojistka (takže by nemusela platit ani ta externí). Když si na to na webu stěžoval, půjčovna potvrdila, že to mají v podmínkách (a fakt to měli).

1 Citovat

Další...

Myslíš to AutoEurope (mimochodem dle hodnocení astronomických 1.7), https://maps.app.goo.gl/ADRqnhUZykdnfNPd8

které nabízí nejlevnější mini od Rental Plus za 137€ a na webu Rental Plus je za 115€? viz obrázky....

Konec hlášení sokolíku :)

cat.jpg
cat2.jpg

0 Citovat

Jj, přesně to myslím;-)

screenshot1746.jpg

0 Citovat

Jeffo napsal(a):

tvl..proč přes zprostředkovatele? V dnešní době, když pomalu každá půjčovna umožnuje rezervaci přes web...

Z tejto tvojej otázky je zjavné, že sa príliš v požičiavaní auta neorientuješ... ;)

4 Citovat

Jeffo napsal(a):

Další...

Myslíš to AutoEurope (mimochodem dle hodnocení astronomických 1.7),  https://maps.app.goo.gl/ADRqnhUZykdnfNPd8

tvl, ty fakt nevieš čo je to autoeurope? Ani aký je rozdiel medzi globálnym autoeurope.com a talianskou bývalou Auto Europa (dnešné Sicily by Car)?

Asi už nič radšej nepíš., sokolíku...

0 Citovat

jery napsal(a):

Z tejto tvojej otázky je zjavné, že sa príliš v požičiavaní auta neorientujeľ... ;)

@jery---tohle je tvoje odpověď? tak to jo...

když někomu radíš půjčení auta za 320€ (Hertz. Avis), když ho může mít za 120€..tak je zcela jasné kdo je v půjčovaní auto king :D ale je pravda, že v půjčovnách musí mít z Tebe radost...

0 Citovat

cali napsal(a):

Jj, přesně to myslím;-)

můžeš mi prosím poslat link? SUV na příští týden v Catanii za těch 65€. 

Mnohem lepší cena než posílal kolega :)

0 Citovat

OMG, tak naposledy - boli to všeobecné rady pre niekoho, kto si PRVÝKRÁT požičiava auto na juhu Talianska. Na ceny som sa nepozeral, je to len na ňom skontrolovať si ceny a rozhodnúť sa (mimochodom, zhodou okolností práve od hertzu som mal pár rokov dozadu práve v Catanii požičané auto v sezóne za 9 eur/deň - a práve cez autoeurope (nie AutoEuropa, samozrejme)).

Prečo cez sprostredkovateľa alebo napriamo sa mi zdá zbytočné vysvetľovať, je tu o tom dosť popísané aj v iných diskusiách, pozri si. 

Prečo pre začiatočníka radšej nie malá miestna požičovňa (samozrejme, platí pre ITA, napr. v Grécku je situácia iná...) - pri poistke excessu u tretej strany je riešenie škody pri nespolupracujúcej požičovni výrazne jednoduchšie pri nadnárodnom reťazci. Samozrejme, zase je to na zvážení toho kto si požičiava - cena/riziko.

0