Musí být při vrácení auto umyté a vysaté. Někde jsem četl, že pojišťovny umí připočítat položku za čištění auta, ale nevím, jestli se to týká i běžného úklidu. Přece jen auto po užívání na prasnych cestách a po návštěvě pláži potřebuje jak umýt, tak vysát, ale nevím, do jaké míry se s tím drbat.Děkuju  .

Vrácení automobilu z půjčovny – musí být čisté a umyté?

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

No. My jsme meli na Sardinii v podminkach, ze umyte auto, jinak 20€. Tak jsme to vzali do rucni mycky za 3€, vyklepali koberecky😉.

0 Citovat

Třeba v Marrakéši a Kutaisi mě při předávání auta upozornili, že pokud nebude uklizený a umytý, tak mi napaří pokutu. Naštěstí zrovna tam není problém si za pár šušníků nechat auto umýt a vyluxovat.

0 Citovat

20 eur mi strhli v Macedonsku a 6 eur som platil v Jerevane za cistenie (ale pravda, to auto bolo hnoj zvnutra :D)

0 Citovat

Ale zvenku bylo umyté, ne? 😉

0 Citovat

ako z reklamy

0 Citovat

Trocha pisku v aute po 14 dnech pouzivani. Naparili nam 85 Eur. Stacilo 5 minut vysat, ale nenasli jsme pumpu s vysavacem. Vyvarujte se na Sicilii pujcovne Sicily by car.

0 Citovat

martinpopelka86 napsal(a):

Trocha pisku v aute po 14 dnech pouzivani. Naparili nam 85 Eur. Stacilo 5 minut vysat, ale nenasli jsme pumpu s vysavacem. Vyvarujte se na Sicilii pujcovne Sicily by car.

Jednou jsem se s tim setkala, tusim, ze jsme to meli na Sardinii, meli v podminkach vratit ciste auto, jinak 20€. Takze predpokladam, ze jste to tez meli ve smlouve. A to je potreba pak vyklepat koberecky a otrit minimalne prahy a rantl u kufru. 

0 Citovat

Zdravím,

moje zkušenost z minulého podzimu z Fuerteventury....půjčovna CICAR, auto Seat Leon ST. Vrátili jsme ho bez nějakého umývání či vysávání a nikdo po nás nic nechtěl...Ale je fakt, že při pickupu jsme čekali až nám ho dovezou z myčky - bylo ještě s kapkama na karosérii .-). Pikolík v budce se ani neobtěžoval si omkrnout vrácené auto ani kolik je tam "gasolíny"(bylo cca 8h ráno). A mejlem ani poštou nedošel nějaký nedoplatek.

1 Citovat

martinpopelka86 napsal(a):

Tak keď už spomínaš Sicily by car, dám aj moju novú čerstvú opačnú skúsenosť - Pred pár dňami sme mali od nich požičané auto v Bari, boli sme s ním potom v oblasti Gargano (Foresta Umbra). Počasie bolo pred pár dňami také aké bolo, auto nebolo na konci požičania práve najčistejšie (po dažďoch bolo na trekoch blato, štrk, ihličie... a tým pádom aj v aute). Auto sme odovzdávali trochu v časovom strese pred odletom, nebol čas nejak ho čistiť a vysávať... Sicily by car Bari pri vrátení úplne na pohodu, kontrola len paliva v nádrži a zbežná kontrola na prípadné nové škrabance... To že je vo vnútri trochu štrku a blata neriešil nikto, blokácia uvoľnená ešte v ten deň.

Čiže za mňa Sicily by car Bari by som kľudne odporučil. Cena bola super, plnú poistku síce ponúkli, ale nenútili, nové poškodenia si nevymýšľali... 

1