Půjčení auta Ponta Delgada Azory
Christoph napsal(a):Ahoj, nějaký aktuální tip na půjčovnu SUV či combi auta (3 dospělí a 2 děti.)?
Děkuji
S tímhle těžko někdo poradí. Asi jediná možnost je projít si nabídky jednotlivých půjčoven a vybrat si sám. Tipuju, že buď to bude malé SUV, které nebude mít o moc víc vnitřního prostoru než běžné auto nebo bude větší, ale výrazně dražší.
Christoph napsal(a):Jezdit? (úplně nechápu kam tím míříte?)
Well, uličky jsou tam poměrně úzké.. Asi jako na Madeiře. SUV auto není nejlepší dopravní prostředek.
Nejčastěji se tam jezdí spíš Nissanem Micra.
Po městě asi nepotřebuje jezdit. Nebo myslíš i silnice mimo město, že jsou úzké? Ty jsou na Madeiře normálně široké a na Sao Miguel asi taky, ne? Na hlavních trasách jezdí i bus.
jj, Azory i Madeira mají většinu hlavních silnic uplně normálních, ale je fakt, že některé menší stojí za to.
Třeba google při navigaci velmi rád používá místní zkratky s ostrými úhly a šílenými stoupáními, taky v historických centrech jsou někdy užší cesty a někdy nějaké místní menší cesty v horách, ty jsou taky úzké.
Tam je skutečně menší auto výhodou.
Ale všude jinde je to jedno, vejde se i SUV.
Druhá věc je ten prostor uvnitř, několik mých posledních SUV zas tak prostorné nebyly.
Pokud to jde, bereme 2x menší auto, pro skupinu je to flexibilnější (možnost rozdělit se, případně hodit jedno auto do cíle treku..) a kolikrát to vyjde i cenově lépe.
Ahoj, nemáte nějaké zkušenosti s půjčením auta na PDL jen na debetní kartu?
Mám předběžně vybrané na www.ilhaverde.com (přes rentalcars) za cca 3500czk + bych si zaplatil 1300czk plný pojištění (AXA taky přes rentalcars).
Složení depozitu bych akceptoval. Ale na Ibize se mi před pár lety stalo, že mi auto na debetku nechtěli vydat, dokud si nekoupím přímo v půjčovně (CENTAURO) to jejich předražený "full insurance". Takže jsem měl nakonec dvě pojistky abych vůbec odjel.
Auto si moc nepůjčuju, tak se omlouvám za blbý dotaz, ale zajímají mě spíše praktický zkušenosti, jestli to jen s debetkou někdo v poslední době absolvoval.
Předem dík za info. Případně můžete doporučit půjčovnu, kde budou debetku akceptovat?
Já měl půjčený od Way 2 Azores a měl jsem u nich nějaké pojištění (nebylo tak drahé) a nechtěli žádný depozit, ani vidět kartu.
Docela bych se divil (i když nemožné to asi není), kdyby půjčili auto bez jejich full pojištění a bez depozitu zablokovaného na kreditce. Doporučoval bych postudovat jejich Terms and Conditions nebo jim napsat dotaz. Kreditka je při půjčování auta jistota.
Varuji před půjčovnou https://www.azoresholidays.pt/, mám s nimi ty nejhorší zkušenosti, dodnes mi dluží pár stovek € za zrušenou rezervaci, kdy jsem měl dle jejich T&C dostat plný refund. Ani ESC z nich peníze nevymohlo.
Ahoj, doporučuji: https://autoilheu.pt
Já tam došel z hotelu v centru Ponta Delgady pěšky, online rezervace (nelze bez full pojištění) a lze půjčit jen s debitkou. Karty vůbec neřeší, rychlá domluva přes whats app, vrácení auta otázka 1 sekundy :) Cena lidová, už si to nepamatuju, ale měli jsme půjčenou Dacii Sandero v automatu a přišlo mi to v pohodě.
Pravidelně objednávám auta přes https://economybookings.tp.st/PBudWWBo
zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.
ahoj, nebyl někdoteď na Azorech, jak to momentálně vypadá s objednáním auta, nějaká co stojí za objednání? já vždy měl rental cars, ale ti tam nejsou..muzete prosím doporučit? díky
Ahoj, letos o velikonocích jsem si u Gorentacar ( na radu místního člena)bloknul Peugeot 5008 s komplet pojištěním. Převzetí na parkovišti u letiště. Auto někdo den před náma někdo rozstřelil, tak nám dali se slevou úplně nový Jogger 7 místný ( bylo nás 5 z toho 3 dospělí vyššího vzrůstu).Zase jsem to vrátil na letišti ani to nekontrolovali.
Za mne doporučuji.
Já mám také dobrou zkušenost s https://gorentacar.pt/. Půjčovali jsme někdy v únoru Citroën C3 na týden. Cena včetně full pojištění cca 3.8k. Auto nové v super kondici. Předání bylo vždy otázkou pár minut. Vrácení bezproblémové.
Pozeram ten Gorentacar a ta stranka je taka nejaka divna, nie je tam ziadne poriadne info, TaC su tiez strohe, neviem no... ale maju celkom pozitivne recenzie co som tak narychlo prebehol napr na reddite
Hladam tiez auto, na 5 dni na prelome 10/11 2024 a v tych lokal pozicovniach su dost znacne rozdiely cenove, tak uvidime co sa nakoniec podari vyklikat
Ja uz poslednych 2-3krat som bral auto priamo cez autopozicovnu s full cover a chcem to tak aj teraz, ale diky pozriem tu firmu
Z netu co som mal ako tak pozitivne info som nakoniec vybral a vyklikal 3 lokal spolocnosti na 6 dni na prelome 10/11_2024 a vyslo to takto cca:
Autatlantis - 250 eur
Wayzor - 210 eur
Gorentcar - 185 eur
Je to za tu druhu/tretiu najnizsiu triedu auta (Clio napr) s full cover bez zalohy a spoluucasti (resp. Autatlantis chcel 100e spoluucast).
Bookol som teda ten Gorent, zaplatil 50% z ceny a uvidime
taky me gorentcar zaujal, ja tam budu az v pulce listopadu. onen Clio vypadá fajn, souhlas
Kilecko napsal(a):Z netu co som mal ako tak pozitivne info som nakoniec vybral a vyklikal 3 lokal spolocnosti na 6 dni na prelome 10/11_2024 a vyslo to takto cca:
Autatlantis - 250 eur
Wayzor - 210 eur
Gorentcar - 185 eur
Je to za tu druhu/tretiu najnizsiu triedu auta (Clio napr) s full cover bez zalohy a spoluucasti (resp. Autatlantis chcel 100e spoluucast).
Bookol som teda ten Gorent, zaplatil 50% z ceny a uvidime
kde vidíš, že je tam full cover, nikde jsem to tam nenašel...
No ako som pisal predtym, ta ich stranka je dost chaba, ani TaC tam poriadne nemaju, ale teda ked beries auto a vyklikas si komplet poistenie aj s pneu, tak je spoluucast 0 eur a neblokuju nic na kreditke. Takze bude to nejaka forma full cover, ale uplne dopodrobna ak chces info (co je pripadne vo vylukach atd) musis asi napisat jedine im, vraj celkom rychlo reaguju