Tip na pujcovnu aut Las Palmas
Zdravicko, mate nekdo, prosim, pozitivni zkusenost s pujcovnou aut v Las Palmas na Kanarech idealne primo na letisti nebo shuttle? Pripadne tip na nejaky slevovy kuponek? :) Dekuju moc za odpovedi.
Jarda
Na Kanarech rozhodne Autoreisen nebo Cicar, ty jsou nejlepsi :) na ostatni se ani nedivej, tyhle nemaji zadny deposit a staci i debetka
Myslim ze i Plus car ma podobne podminky , ale vzdycky jseme meli Cicar bez depozitu , jen depozit na obsah paliva v nadrzi ,ktery pak vrati na kartu ,kdyz je stejny jako pri prevzeti
Kanary jsou z hlediska takoveho pomeru cena /vykon to nejlepsi co se da doporucit a to budu trvdit i po Thajsku kde to koupani byla parada a celkove se nam tam libilo dost a organizace preprav mezi jednotlvymy ostrovy a z ubytovani do ubytovani opravdu klobouk dolu
A s temi pujcovnami je to jasne ,nikdo jim s tim autem nikam nezdrhne a i kdyz by, tak nez by se nalodil a doplul na pevninu , tak uz ho maji a kontejnerem to prekupnikum taky neposle a pri tom mnozstvi turistu by byla otrava z depozity a nejakymi slozitostmiMikire , podle Tvé jasné (!) logiky jsou dobré podmínky půjčoven na všech ostrovech (t.j. nedá se nepozorovaně zdrhnout).... Bohužel takovou zkušenost nemám. V tom jsou Kanáry skutečně výjimečné .
Několikrát půjčováno s Autoreisen a Plus Car, ani depozit, ani zálohu na benzín nechtěli, naposled jen nechat odemčené auto s klíčkama uvnitř :-))) v garážích na letišti:-)))
Brouku jsou vyimecne , ja na nich byl uz 11 x a samozrejme to nejde zevseobecnovat , navic je treba brat do uvahy i jine aspekty , jako treba nebezpecne silnice ( naprikad Madeira ) casta jizda pod vlivem alkoholu ( Irsko ) i treba skladbu turistu kdo se v te zemi rekreuje a pujcuje si auto
Auta se kradou po celem svete , ale na ostrovech to je prece jen technicky .obtiznejsi Na Novem Zelande kde jsem byl pred 21 roky se nechavaly klicky v zapalovani a auto odemcene i dum . dneska to tam asi uz neexistuje a pritom kdo by se tahal s kradenym autem ze Zelandu ,,, a v Recku na Korfu jsem mel taky nechat klicky pod rohozkou a parkovaci kartu na hlidanem parkovisti u letiste ,autopujcovny si takty montuji do vozidal cidla a lehce se da zjistit kde se to vozidlo pohybuje ... mel jsem to v kamionu v Irsku a sef na tabuli videl kde ma ktery kamion a jestli jede nebo stoji ,,,..
Kanarske ostrovy taky praktick z turistiky ziji ,ale to i jine ostrovy
Pravidelně objednávám auta přes https://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.
Nemáte někdo zkušenosti s půjčením elektrického auta? Kde se tam dají nabíjet, jestli třeba Lidl a jiný obchody jako u nás? Popř., jak to mají zpoplatněný, jestli se to vůbec vyplatí oproti spalováku. Já bych do toho asi ani nešla, ale můj manžel je poslední dobou nějakej fanatik do elektro aut :-D :-D
Já si to taky myslím, ale byla bych asi ochotná to třeba na půlku pobytu zkusit a pak půjčit obyč auto. Přece jen jsou státy, kde elektrický auto člověk nabije na každým rohu, ale jak je to přesně tady, to právě nevím.
Zkušenost nemám a ani ještě dlouho mít nechci, ale asi je veškeré potřebné info např. tady:
Ala napsal(a):Tak zkus v google maps charge point gran canaria a ono to neco ukaze.
Nabíječky jsme našli, ale dle recenzí, není problém najít nabíječku, spíš to, aby byla v provozu :-(... tak ještě uvidíme
Mandarinka napsal(a):O Vánocích nám tam v Cicar dali hybrida, tak třeba manžel zvládne kompromis😉
To by bylo nejlepší, to bych byla hned klidnější. Nerada bych někde v horách hledala nabíječku.
Proti spalováku se to určitě nevyplatí, protože cena za půjčení EV je tak o 100-150% vyšší, a to se tam nabízí malá auta typu Corsa nebo i3, jejichž dojezd nebude nic moc. Obzvláště na GC, kde je to kombinace dálničních přesunů a náročného horského terénu, což je oboje pro EV nevhodné. Osobně bych si tímhle faktorem dovolenou nekomplikoval, mi stačí vidět, jak mizí v těch kopcích benzín v nádrži u normálního auta.
Zrovna v našem termínu je El. Fiatek levnější než obyčejný, ale stejně to asi vzdáme a půjdem do spalováku. 😉
Gran Canaria je z nemalé části horský terén. Nekazil bych si dovolenou hledáním funkční dobíjecí stanice.