Bus Macao - Hong Kong
Ahoj, po všech čertech hledám, jak funguje autobusová doprava mezi Hong Kongem a Macaem. Relativně nově je otevřen most spojující tyto dva kousky svobodné Číny. Podstatná otázka je "Je potřeba pro využití autobusu Macau-Hong Kong vízum do pevninské Číny?", protože je to spojeno s několika ale:
- most je fakt hodně nový - ještě není ani v Google Mapách, ale v Bingu je
- nájezd z Macaa vede administrativně přes Čínu, stejně tak jeho prostřední část na moři
- když někde najdu informaci o autobusech a mostu, vízum opomíjejí úplně https://www.thepoortraveler.net/...-by-ferry/
- využívají ho hlavně Číňané a těm je vízum putna, tak se o něm ani nezmiňují
- je potřeba vízum nebo také most funguje v nějakém speciálním režimu?
Díky
Jako suchozemec dávám instinktivně přednost mostu před trajektem. Mimoto doprava přes něj bude spíš v provozu i při špatném počasí.
tonic napsal(a):Samozřejmě, je to alternativa, ale víš, já v zemích tohoto typu mám z lodí respekt a nelezu na ně, když nemusím :D Projet se po nejdelším silničním mostu má taky něco do sebe :)Zase už hľadáš problém:)) tie trajekty Boeing sú zážitok sám o sebe:)
Michal napsal(a):V zemích tohoto typu? :D Hong Kong není žádný Somálsko, to bych se víc bál lodi v Praze na Vltavě než tohohle :DSamozřejmě, je to alternativa, ale víš, já v zemích tohoto typu mám z lodí respekt a nelezu na ně, když nemusím :D Projet se po nejdelším silničním mostu má taky něco do sebe :)
matej15 napsal(a): V zemích tohoto typu? :D Hong Kong není žádný Somálsko, to bych se víc bál lodi v Praze na Vltavě než tohohle :DHodně lidí, velké vlny a mně neznámá technická kvalita. Přeci jen HK/Macao bude mít kvalitnější lodě než Indie, ale i tak je to loď :D A lodím se rád vyhnu.
Michal, vygoogli si ake tam premavaju lode, to su realne Boeingy:)
ked tam ides prvy krat urcite vyskusaj, to ako letiet do Shanghaja a aspon raz si neskusit Maglev, cestujes predsa za zazitkami:))
no a k tomu busu
to ide priamo do Macao Hong Kong - sice stoji na tom umelom ostrove, ale prechadza Macao castou, to s Cinou nema nic spolocne. na tom ostrove sa delia cesty, smer pevninska Cina a smer Macao. By to bola blbost a most by stracal zmysel, keby sa este musel riesit prechod cez Cinu
hlavne ten bus premava kazdych 5 minut (HZMBus) v peaku, tak by som to nehrotil
@tonic: Díky. Boeingy zní zajímavě :)
Jinak u Číny člověk nikdy neví. Co zní logicky, nemusí platit v praxi. Je to taková země neomezených možností. Hlavně ten bus je spíš záloha, kdyby lodě nepluly (ač se to bude stávat max. 1x za 10 let).
Ja bych jen doplnil... sance, ze se zabijes v autobusu je nekolikanasobne vyssi, nez ze se utopis na mori po ztroskotani lodi.-) Ale chapu, ze nekdo z toho ma proste respekt a preferuje pevnou zem. To same plati o letecke doprave.