Trajekt na Korsiku
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost s cestou trajektem na Korsiku. Zvažuji, jestli jet autem až do Livorna a lodí pak kolem 4 hodin, nebo z Janova na noc celých 10 h. Raději bych jela z Janova, ceny se tolik neliší, ale nevím, jestli se člověk na lodi aspoň trochu vyspí (když si zaplatím jen základní palubenku). Nebo jsou ještě jiné možnosti?
Díky za odpovědi!
Dobrý den Jano, já jel právě nočním trajektem z Korsiky do Janova jen se základní jízdenkou a vyspal jsem se docela slušně. Dá se natáhnout na sedačky ve velké restauraci, na zem (většina lodí má v hlavních prostorách pro cestující měkké koberce), ale i na docela pohodlná lehátka ven na palubu. Místa bývá dost, jen nezapomeňte na teplé oblečení, často se stává, že interiéry jsou opravdu hodně překlimatizované.
Super, děkuji za info! Když jsem jela z Malty na Gozo (asi půl hodiny), dělalo se mi dost špatně, tak jsem si jen nedovedla představit, jak to vydržím 10 hodin a ještě vsedě. Ale pokud nejsou nijak striktní a je možné si různě lehnout, tak to snad půjde zaspat. :) :D
Máte zkušenost i s tím, jestli se palubenky zdražují? - jestli si mám kupovat zrovna zpáteční, nebo stačí cestu zpět koupit příští týden.
Asi záleží na konkrétní lodní společnosti, ale bývá obvyklé, že ceny se s blížícím se datem zvyšují, zvlášť při cestě s autem.