Půjčení auta Laos
Ahoj všem, v listopadu jedeme do Laosu a hodláme si zde půjčit auto, můžete mi někdo doporučit nějakou autopůjčovnu? Děkuji
Ahoj, za měsíc v Laosu jsem tam nepotkal nikoho s půjčeným autem a ani si nevzpomínám, že bych o někom takovém četl, i když je tu pár přispěvatelů, kteří cestují zásadně půjčeným autem - i v zemích, kde to není moc vhodné *). Půjčovny tam jsou, ale na výběr stejně moc není, takže doporučení by ani nebylo třeba (rentalcars ukazuje na listopad 10 aut na letišti u dvou půjčoven a 5 aut v centru Vientiane u jedné půjčovny).
Počítej s tím, že laoské silnice mají jedno specifikum. Jedeš po dobré rovné poloprázdné silnici stovkou i víc (já na menší motorce tak max. 80) a pak je najednou úsek bez asfaltu s velkými dírami. Možná proto většina aut mimo Vientiane jsou terénní pick-upy Toyota, ale s opatrností jde obvykle projet jakýmkoli autem.
Listopad je ideální měsíc z hlediska počasí. Loni jsem Laos projel od jihu k severu během celého listopadu. Fotky na web jsem dal zatím jen ze závěru na severu:
https://www.zonerama.com/liborst...um/5351605
*) Důvody, proč není auto do těchto zemí vhodné, jsou např. i tady:
v laose som nebol, ale otazka ma zaujala - najlepsie asi vychadza Avis/Budget vo Vientiane. Ratajte okolo 350 USD na tyzden, jedno ake auto - van, sedan, alebo pickup
"Za největší riziko řízení považuji to, že v těchto zemích je viníkem nehody takřka automaticky cizinec. Daleko méně tam funguje smysl pro objektivní spravedlnost, jak ho známe v naší západní civilizaci."
Tesat do kamene.
Budeme tam 14 dni a chceme toho projet co nejvic, takze se nechceme spolehat na prejezdy autobusy. Na netu nejake pujcovny nabizi, ale spise jsem chtela nekoho, kdo ma s nejakou zkusenosti
To asi veľa ľudí nebude mať. Ale pri tých cenách by som to áno neriešil. To vás niekto odvezie vždy:)
Tak jsme se uspene vratili, auto jsme meli z Avisu a super, bylo v super stavu. Doprava ram take v pohode, kdyz si clovek zvykne na skutristy, kteri nerespektuji nic a nikde. Jedine, co musim podoktnout, pokud budete nekdo zkouset, tak si neplanujte cesty delsi jak 200km za den, vzhledem ke stavu silnic je to takovy strop
Souhlasím, pokud se člověk zdržuje cestou na různých zajímavostech a vyhlídkách, je 200 km dobrá rada. Ale dá se i víc, třeba trasu 340 km Vientiane - Thakhek ujede i bus v pohodě za necelý den. V horách je to už pomalejší, ale i 310 km Luang Prabang - Luang Namtha se ujede busem za den.
Pravidelně objednávám auta přes https://economybookings.tp.st/PBudWWBo zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.