Sardínie - půjčení auta
mmksvestky napsal(a):Super, dobré vědět. Jen pro info, co jsem zkoušel přímo půjčovny, tak ty většinou vychází dráž, než přes zprostředkovatele (třeba Sicily by car).
To je prave, jak kdy. Nekdy se mi stalo, ze meli na primo polovicni cenu, nez u zprostredkovatele.
andreko napsal(a):To je prave, jak kdy. Nekdy se mi stalo, ze meli na primo polovicni cenu, nez u zprostredkovatele.
To si je myslím v případě, že jim zbude nějaké auto, třeba předem zabookované a potřebují ho udat. Takto v předstihu to moc nečekám, ale zkusím to prozkoumat těsně před vypršením bezplatného zrušení reservace.
Pravidelně objednávám auta přes https://economybookings.tp.st/PBudWWBo
zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.
Kreditku vyžaduje většina půjčoven (jsou samozřejmě výjimky). A depozit - pokud člověk nemá full pojištění od půjčovny - chce každá půjčovna...
smelleeese napsal(a):Ale bohužel celkově půjčení auta od půjčovny na obou ostrovech je snad nejdražší z celé Evropy.
Se Sicilybycar nemám zkušenost a ani nevím, proč zrovna o této půjčovně se tu často píše, že byla využita, když mně vycházela jako jedna z nejdražších mimo známé nadnárodní. Zmíněná kritika pramení z neznalosti viz vysvětlení od divana.
Citované tvrzení na závěr je nesmysl nebo možná platí o prázdninách ve srovnání s některými destinacemi, kde prázdniny nejsou tak vytížené oproti průměru za rok. Loni v květnu na Sardinii jsem měl novou Pandu hybrid za 10 eur na den (5 dní) a letos na Velikonoce novou Corsu diesel za 14,5 eur na den (3 dny) bez jakéhokoli vnucování pojištění nebo jiných komplikací. Myslím, že není moc míst v Evropě, kde by se ve stejné době srovnatelné auto dalo půjčit levněji.
Sicilybycar jsem využila jednou na Sicílii, přes billigermietwagen, vyšlo to nejlépe - cena-výkon. Půjčení CTA, vrácení Trapani. Nikdo nic nevnucoval a neřešil, vrácení bez problému, vrácení depositu okamžitě. Myslím, že to tehdy bylo 800E (mám kreditku a mám vlastní pojištění spoluúčasti, nechápu, proč se pořád řeší "bez kreditky").