Interrail ticket
Hodlám projet Evropu, zejména Itálii a Francii se síťovou jízdenkou Interrail ticket Máte někdo osobní zkušenosti, tipy, rady a postřehy? Díky Kuba
Taky by mě zajímaly nějaké zkušenosti. Docela pálka za tu měsíční jízdenku, ne? Neměl bys to lepší letadlem a tam si půjčit auto nebo něco?
Ono cestovani po techto statech vlakem je uplne jiny zazitek, takze ja bych zase tuto variantu nezatracoval
Ja by som este odporucil swiss pass vo svajciarsku. je to na 4,8,15 a viac dni a plati na cele svajciarsko. plati na vlaky, autobusy, lode a mhd vo vacsich mestach. este su v tom zahrnute niektore lanovky a zubacky, napr. na rigi. a potom zlavy 25% a 50% na dalsie lanovky v alpach. vo svajciarsku sa to oplati viac ako interrail. a system tam maju pekne prepracovany, vsetko na seba navazuje.
Ahoj. Jela jsem s interrailem pred peti lety, tudiz se mohlo leccos zmenit. Nicmene s 20denní jizdenkou jsme projeli nemecko - italie - francie - spanelsko - benelux. Rok pote jsme sjeli švedsko - norsko -dansko. Vyborny styl cestovani, ma to sve kouzlo. Jizdenka platila na vsechny vlaky, proste jsme se jen vozili po zajimavych mistech a v podstate neresili kudy. Nejlepsi je cestovat lokalkama a potloukat se po malych nadrazich, clovek pozna spousty zajimavych lidi. Jen pozor na spoje s povinnou rezervaci, rychlovlaky, TGV - tam se priplacelo cca 5E za jizdu. Na nocnich luzkovych vlacich se take priplacelo - cca 20E za luzko. Nicmene stoji za to ten pocit kdy clovek vecer v deset naseda v zeneve a rano v osm vystupuje v rime a je krasne vyspany Tento styl cestovani je hodne popularni u nemcu, zejmena ve spanelsku jsme potkavali hojne skupiny mladych nemcu batuzkaru. Cestovali jsme v cervenci, nebyl problem s mistama ve vlaku, jen obcas jsme museli stat v ulicce. Srpen pry byva narvanejsi. Vzhledem k tomu jake palky jsou ceny jizdenek na zapad od nas je to super deal. Toz tak, doporucuju velmi.
Ahoj, já jsem na interrail jela už několikrát. Jediné na co si dát pozor - někteří dopravci vyžadují pro použití jejich vlaku rezervaci - často je pro interrail i vyšší cena rezervace než pro běžnou jízdenku - např.Brusel/Londýn a některé spoje se nedá použít vůbec. Jinak je to pohoda. Nejsi ničím jiným limitován - můžeš si nasednout kam chceš ajet. Po Evropě mám projeto - ČR,Německo,Rakousko,Švýcarsko,Spanělsko,Itálii,Francii,Litvu,Lotyšsko,Estonsko,UK,Bulharsko,Rumunsko takže pokud máš nějaký dotaz,ráda budu nápomocná.Samozřejmě ne vše na Interrail. Jo a ještě jedna věc, nedoporučuji si přesně naplánovat cestu a zamluvit hotel - může se stát, že se Ti něco zpozdí a pak se ti celý plán sesype.
Děkuji Vám za informace už jsem si nastudoval všechny základní informace a začíná mě to čím dál víc bavit
Ahoj, zrovna jsem se včera vrátil z cest po Francii a Itálii s Interrailem. Tak pokud tě ještě něco konkrétního zajímá, tak napiš.
Ahoj, prosímtě jak je to s rezervačkami do vlaku? Dá se to vyřídit na pokladně ČD, protože to zařizujeme dost na poslední chvíli a všechny rezervačky musí dojít poštou a to by jsme nejspíše nestihli. A jak je to s rezervačkou na TGV dá se to taky na pokladně ČD, popřípadě stačí zaplatit rezervačku na místě nástupu do TGV? Díky.
Ahoj, chtěl bych se zeptat někoho, kdo má zkušenosti s cestováním po evropě, jak je dobré řešit ubytování. Plánujeme jet v srpnu s přítelkyní na trip s interrail jízdenkou po několika městech. Chceme navštívit Berlín-Amsterdam-Paříž-Barcelona-Marseille-Interlaken-Viden. Snažíme se plánovat už teď ale pořád váháme jestli bookovat hostely uz takto předem nebo je hledat až na cestě případně přímo na místě. Chtělibychom na ubytování co nejvíc ušetřit a jde nám jen o to někde levně přespat. Poradíte někdo ?? Díky.
Lukáši, já bych rezervovala raději předem, protože jedete v hlavní sezóně. Takže ty levnější ubytování už mohou být pryč. Taky můžete předem využít i hodně slev přes kupony airbnb, booking.com, hotels.com a pod.
Máte 18 rokov? V tridsiatke európskych krajín nemusíte platiť za vlak
Európska komisia schválila bezplatné cestovanie vlakom. Mladým Európanom chce umožniť cestovať po svete.
Čítajte viac: https://ekonomika.sme.sk/c/20774...-vlak.html