Ahoj,  nemáte prosím někdo tip na autopůjčovnu v Albánii? Ideálně v Tiraně. Děkuji, V.  .

Půjčení auta Albánie

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

21 reakcí

Ahoj, 

nemáte prosím někdo tip na autopůjčovnu v Albánii? Ideálně v Tiraně.

Děkuji,

V.

0

Ahoj, použili jsme rezervaci auta přes Wizzair (10% ceny zpět na Wizz účet). Byla to půjčovna Auto Union, hned přímo na letišti v Tiraně. Měli jsme Hyundai i10, ale dostali jsme bezplatný upgrade na Škoda Fabia 3. Takže fajn. Provozují to tam nějací kluci, fajn, žádné pokusy o ošizení, auto v super stavu, klasika full-full, pojištění jsme měli online, ale nabízeli na místě a levněji, takže dle vlastní volby. Absolutně bez problémů a mohu doporučit.

0 Citovat

Ahoj,

my měli taky předem online domluvený s vyzvednutím a vrácením na letišti. SurPrice car rental. Vše ok, ale bacha na to, že vyžadují na zálohu kreditní kartu, neberou debetní. Takže jsem musel dokoupit pojištění na full (bez spoluúčasti), i když jsem měl jiné nezávislé pojištění spoluúčasti od třetí strany. Možná toto bude u více společností. Ale jinak komunikace i auto super a dali aspoň na oplátku zdarma dětskou sedačku, když jsem musel doplatit to pojištění.

0 Citovat

Jojo, abych byl úplný, tady taky chtěli kreditku. Já to beru tedy již jako standard, protože ji používám pro půjčovny všude. Záloha 400 EUR, vrácena hned druhý den po vrácení. My měli cenu za auto na přesně 14 dní cca 6200 Kč auto + 3000 Kč full pojištění bez spoluúčasti.

0 Citovat

SurPrice v Tiraně na letišti doporučuji. Vše bez problémů. Auto omrkli při vrácení jen hodně zběžně.

0 Citovat

Děkuji všem!

0 Citovat

https://www.rentfromlocals.al

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://hespac.com/economybookings.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace. 

0 Citovat

https://www.cria.al Všechna auta pocházejí od místních poskytovatelů, dobré ceny.

0 Citovat

Ahoj, letím to Tirany a mám rezervované auto přes Booking v půjčovně SURPRICE na 5 dní za nějakých 1250 Kč. Jak řešit pojištění? je to třeba zařizovat? Booking mi nabízí (níže sem vykopíroval) přikoupení komplexního pojištění za 1484 Kč což je víc než cena půjčení.  Když si nevezmu žádné pojistění a auto třeba odřu nebo mě někdo nabourá tak mi ztrhnou 30 274 Kč ?

Opravdu nechcete komplexní pojištění vozidla? 1 484,58 Kč Základní krytí vozidla zahrnuje spoluúčast ve výši 30 274,74 Kč a pokrývá jen krádež a poškození karoserie. Komplexní pojištění vozidla zahrnuje mnohem více. (Zobrazená cena krytí zahrnuje všechny příslušné daně a poplatky.)  
0 Citovat

Ztrhnou Vam castku ve vysi podle skody, ale max. tech 30374kc. Kupte si bud to booking pojisteni anebo od jine pojistovny. Ja posledni dobou beru pojisteni od Defend https://www.defend-online.eu/cs/produkty   ….jinak jsou lidi, co jezdi jen s tou zakladni pojistkou, to musite zvazit sam.

1 Citovat

zkusil bych se podívat na některé nezávislé pojišťovny specializující se vysloveně na půjčování aut, v minulosti jsem využil např. "icarhireinsurance"

1 Citovat

Přesně tak, doporučuji se podívat na malé lokální půjčovny, které mají dobré recenze. Mívají lepší podmínky, ale na agregatorech typu rentalcars.com se zpravidla nevyskytují.

1 Citovat

S půjčením auta v Albánii nemám zkušenost a nečetl jsem recenze, ale vůbec bych se nedivil, kdyby půjčovna přišla s překvapením, že "našli" škrábance, které tam byly už dávno. To se dá do určité míry omezit důkladným nafocením auta při převzetí, ale třeba spodek nárazníku se blbě fotí nebo může být tma či déšť. Půjčováním za 10 eur na den si moc nevydělají, tak to občas takovéto nejlevnější půjčovny musí dohnat jinak. Zkusil bych Defend nebo Worldwideinsure.

1 Citovat

Já si myslím, že tak nějak podle dotazu je v půjčování aut taková trochu prvnička a doporučil bych rozhodně to pojištění sjednat, možná i dražší přímo od půjčovny. Ono to externí pojištění spoluúčasti je fajn, pokud jste schopní jim pak dát všechny požadované podklady a to tedy z těch albánských půjčoven nebude jednoduché dostávat. Mám toto za sebou. Anebo to dát na střelce bez pojištění;-) Anebo lokální půjčovnu s jejich pojištěním. 

Jak píše Libor, 10 eur/den už smrdí opruzem při půjčení.

3 Citovat

Asi bych taky doporučil najít lokální půjčovnu bez spoluúčasti (nebo s menší spoluúčastí a dobrým hodnocením). Pokud by to bylo za rozumnou cenu, volil bych to v zemích jako Albánie i já a pro nezkušené s půjčováním bych to doporučil i s vyšším příplatkem. Ale chápu, že kdo se těší na 10 eur za den a bere to jako normální cenu, může považovat několikanásobek bez spoluúčasti jako příliš moc (i když to je cena OK a v celkovém součtu může vyjít levněji a mnohdy ušetří spousty dohadování a shánění podkladů).

2 Citovat

cali napsal(a):

Jak píše Libor, 10 eur/den už smrdí opruzem při půjčení.

Až tak by som to nepovedal; treba rozlišovať aj či ide o požičovné v sezóne alebo mimo sezóny. Mimo sezóny je 10 eur/deň (bez poistenia) celkom normálna cena.

Cez veľkonočné sviatky som bol zhodou okolností v Tirane, mal som auto od AutoUnion za 4 eurá na deň. Priznám sa, že som bol z tak nízkej ceny aj trochu pripravený na nejaké vymyslené škrabance, auto som si pri preberaní podrobne nafotil, aj urobil video... Pri vrátení fakt len zbežná prehliadka, nič mimoriadne, žiadne vymyslené poškodenia. Záloha vrátená do pár dní.

Akurát by som si pozrel recenzie a skúsenosti aj tu na fóre, aj inde. Lebo konkrétne Surprice Tirana tu niekto tuším veľmi neodporúčal kvôli zlej skúsenosti (bola to táto diskusia: https://www.cestujlevne.com/disk...na-letiste )

A samozrejme, treba mať kreditku s dostatočným limitom, inak vás na prepážke skásnu o poistenie.

1 Citovat

A dodatočne mi ešte napadlo: v Albánsku pozor aj na jazdu mimo spevnených ciest (pokiaľ nemáte SUV pri ktorom požičovňa toto povoľuje).

Takmer všetky požičovne už majú v autách GPS lokátory a pri jazde v teréne s bežným autom požičovne automaticky predpisujú pokutu za porušenie pravidiel výpožičky, a toto samozrejme žiadna poistka nekryje.

Pozri napr. google recenzie požičovní na letisku TIA, je tam toho v poslednej dobe dosť.

1 Citovat

Surprise jsem měl rok zpět a překvapivě všechno v pohodě. Byl jsem připravený na nějaký podraz, ale vše ok. Měl jsem pro jistotu WWI. Každopádně letos v létě letíme znovu a žádnou lokální půjčovnu s rozumnou cenou včetně pojištění jsem nenašel... 

1 Citovat

My naopak se Surprice hrozna zkusenost. Ale tusila jsem to uz od zacatku, borec byl evidentne nastvany, ze nam pojisteni neprodal (vzali jsme externi nulovou spoluucast pres billigermietwagen). Auto v hroznem stavu, horsi jsme dostali jen na Kube. Mela jsem poctive natocene video (kazdy skrabanecek, kola, podbehy, plasty zespodu). Kdyz jsme prijeli, pan z predavacky si nas pamatoval, sam si o video rekl, kdyz po 5 vterinach videl detaily, vzdal to a ze okej. Ale dobehl borec z prodejny (co byl nastvany na tu pojistku) a 20 minut se hrabal v papirech a projizdel GPS. Davala jsem si pozor, abychom nemeli offroad, presto to na nas zkousel. V jedne vesnici jsme pocitaly, ze 2 km dojdem pesky. Ale byla tam absolutne nova asfaltka. Mela jsem  nastesti fotky 😅 ale zkusil chlapec. Takze budte pripraveni, at nejste prekvapeni.

4 Citovat

Mám osobní výbornou zkušenost s lokálními půjčovnami First Rent Car a Rent a Car Tirana Airport. Ta druhá i bez depozitu, KK atd. Předání i po půlnoci.

1 Citovat

Ahoj, tak jsem zpět z Tirany. Půjčovna SurPrice nakonec vše v pořádku. Při odevzdání auta byl problém s odřeným zadním nárazníkem. Nebyl sem si škody vědom, asi mě někdo odřel při parkování. Auto sem mel nafocený při přebírání a opravdu tam ta odřenina nebyla. Hrozili mi ztržením 500 EURO, ale týpek přinesl ředidlo a hadřík a zkusil to rozleštit. Šlo to dost dolu a zbylo tam pár dírek v laku...nakonec řekl, že když mu dáme hned na místě předním oba recenzi na google mapách tak že to nechá být.

Nakonec jsem vzal externí pojištění od Defendinsurance za cenu myslím kolem 500 Kč. Komplexní pojistení od Bookingu bylo za 1200 Kč.

2
21 reakcí