Půjčení auta na Trapani–Birgi Airport
Ahojky,
Nějak jsem v šoku.
Budu na Sicílii od 10.7. do 24.7.2021 a budu nutně potřebovat auto. Zkoušel jsem např. na rentalcars.com a cena mi připadá extrémně brutální. Je to chyba nebo realita dnešního dne? 31 tis Kč za malé auto? Ještě nikdy za pár dnů jsem toto neviděl. Děkuji za rady
Bohužel je to tak. Půjčovny téměř všude brutálně zdražily. 350 eur a více na 7 dní je teď v koupacich destinacích běžné.
580 € je ešte fajn cena. Momentálne Neapol na júl - 14 dní od 1000 € vyššie... :D To už sa pomaly oplatí taxík.
Zřejmě je to důsledek aktuální poptávky a nabídky. Je pravděpodobné, že tam půjčovny navýší kapacity, ale je otázka, jestli to bude tak rychle.
Osobně bych to řešil změnou plánu, abych se obešel bez auta. Např. přesun busem do Milazza (třeba s návštěvou Palerma nebo i jiného místa cestou) a trajektem na Liparské ostrovy, kde auto není třeba. Pokud bych chtěl navštívit místo, kam nejezdí bus, zkusil bych autostop nebo taxi.
Na Tripadvisore prebehlo o tom viacero diskusií - hlavný dôvod je ten, že autopožičovne (na rozdiel od cestoviek a pod.) nedostávali poväčšine žiadnu štátnu pomoc a ako záchranu pred krachom riešili v minulom roku tým, že rozpredávali časti svojich flotíl. Tým pádom nejako ten brutálny pokles tržieb za minulý rok prežili, ale v súčasnosti to znamená, že je výrazný nedostatok automobilov v požičovni a tým pádom (malá ponuka, veľký dopyt) sa zvyšujú ceny.
(a samozrejme, aj požičovne, čo tie autá majú k dispozícii v dostatočnom počte, sa zvezú na tejto vlne a snažia si aspoň čiastočne nahradiť covidový výpadok príjmov a zvyšujú ceny tiež).
Půjčovny logicky ve velkém nenakupovaly nová auta, když ještě před 2 měsíci nebylo jasné, co v létě bude. A na nová auta se čeká snad nejdéle v historii, takže jsou dost bez šance s tím něco na rychlo doplnit ve větším počtu. Nyní tedy poptávka ohromně překračuje nabídku, tak je vysoká cena. Bohužel si nemyslím, že se to v Evropě ještě o prázdninách zlepší, asi až v září,možná poslední týden v srpnu, kdy už turistů ubývá...
Relativně normální ceny v porovnání s loňskem se ještě drží v Řecku a některých částech pevninského Španělska. V Itálii je to komplet tragédie, na pevnině ještě více než na ostrovech.
ja neviem co sa tu vsetci cuduju nad cenami pozicovni v Europe .. v takom Anchorage nemate na toto leto uz sancu vobec nic najst. Dopyt je taky obrovsky, ze sa pozicovne nemusia utiekat k tahom aerolioniek a ist pod cenu.
Tak zase kdo si to pujci za ty ceny, lidi taky nejsou ochotni zaplatit jakoukoliv castku, to si to poresi jinak. Alternativně.
mozno vy nie ste ochotni zaplatit, nie kazdy je koumak a heker z CR/SR/Polska, ktory ked ma platit za auto s plnou poistkou viac ako 10 euro na den tak uz vola na Strasburg :), ale ved preto tu sme na CL :)
No tak to jsem zvedava, co se tu vykouma.
Je pravda, ze letos jedeme vyjimecne v sezone a to jsem se podivovala nad cenou 18€/den s excesem. Takhle “draho” jsme auto jeste nemeli😂.
Nevim, ale ani Anglani a Nemci nejsou blby, vedi, jak pujcovali auta pred tim, urcite ne za 500€/tyden atd. Jsou taky skrti, jako my😅.