Ahoj. Chystám se s malým dítětem na Madeiru a budeme si chtít půjčit vůz na letišti na Madeiře, kde ho zase při odletu vrátíme. Prosím o tip, kde půjčení provést (jaký vyhledávač zvolit, jakou využít firmu apod.), jaká je dobrá cena na Madeiře v průměru za den? Dále budu mít požadavek na dětskou sedačku, to by neměl být problém? Díky moc za každou radu. Budu si vůz půjčovat takto v zahraničí poprvé.  .

Půjčení auta na Madeiře

Založil(a) ve fóru Půjčení auta

57 reakcí

cali napsal(a):

Tak vezměte fichtla a jako v JV Asii;-)

Možná blbý dotaz: chci je v červnu sám na Madeiru, je to dobrá náhrada místo auta?

Nebo rozmary počasí mne z tohoto nápadu vyvedou?

Děkuji 

0 Citovat

měli jsme u funchalcarhire r clio - 5 osob... strašně mile mě překvapilo jak bylo živé... předtím ve dvou pandu a byl to strašný rozdíl (ve prospěch clia), ale myslím, že to zvládne i panda ve 4... i když značku 31% stoupání jsem viděl poprvé...:)

0 Citovat

Nás bylo pět a měli jsme Nissan Qashqai. Kopce jsem musel jezdit na dvojku, často na jedničku. Zásadní byl asistent do kopců.

0 Citovat

Christoph napsal(a):

[citace="cali "]

Tak vezměte fichtla a jako v JV Asii;-)

Možná blbý dotaz: chci je v červnu sám na Madeiru, je to dobrá náhrada místo auta?

Nebo rozmary počasí mne z tohoto nápadu vyvedou?

Děkuji 

[/citace]

Počasí v červnu bych se nebál. Jdu tam koncem června na trek a s deštěm nepočítám. A kdyby náhodou hlásili déšť, můžeš si dát den pauzu (což já na treku nemůžu).

0 Citovat

@Bičboží díky za typ na  http://rentalmoniz.pt 8 dní na konci srpna s plným pojištěním a nočním předáním na letišti za 380 euro (VW Up/Citigo) je proti 580e přes funchaleasy.pt za Clio. Docela velká úspora, určitě do toho půjdu.

Na Madeiře podle mě platí, čím menší auto tím lepší ... 

0 Citovat

@Bičboží já bych taky chtěla poděkovat za tip na  http://rentalmoniz.pt 

Už si s nimi domlouvám to půjčení a je to za poloviční cenu, než nabízeli nejlevnější z těch všech ostatních.

0 Citovat

Tu je novy cennik na rok 2024 od http://rentalmoniz.pt 

Celkom podrazili, a uz sa zacinaju vyrovnavat ostatnym pozicovniam. Ale vyzera, ze nerozlisuju medzi beznym obdobim, a exponovanymi datumami.

Paradoxne este 14 dni dozadu som u nich pytal ponuku na Marec 2024 na Pandu, a ponukali ju za 28E/den.  Teraz som poziadal o ponuku na Velku Noc 2024, a uz poslali novy cennik na cely rok.  Tak ale stale su minimalne na tu Velku noc o 50-60E lacnejsi ako ostatny pri prenajme na tyzden.

screenshot-2023-04-14-at-19-22-40-precario-2024-pdf.png

0 Citovat

Pravidelně objednávám auta přes https://economybookings.tp.st/PBudWWBo zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace. 

2 Citovat

Při mé návštěvě Madeiry jsem potřebovala spolehlivou autopůjčovnu. Objevila jsem Rotamadeira a byla příjemně překvapena. Nejenže byl pronájem vozu jednoduchý a transparentní, ale auto bylo také v perfektním stavu.

Pokud hledáte kvalitní a cenově dostupný vůz na Madeiře, vřele doporučuji http://www.rotamadeira.com. Jejich služby mě opravdu zaujaly.

1 Citovat

silaganntee napsal(a):

Ahoj, ve Funchalu jsme si minulý rok půjčovali auto v půjčovně "Madpoint". Vše bylo skvělé, bezproblémové, nemusela se platit žádná záloha předem (to byla moje podmínka, prvně jsem chtěl vidět auto, až pak platit). 

Máte zkušenost, jak probíhá u Madpointu vyzvednutí na letišti ? Díky. 

0 Citovat

Zdravim, pozeram auto na prelom 2/3_2025 na 7 noci a zatial najlepsie vychadza prekvapivo Centauro, kde viem mat skupinu B (napr seat ibiza) s full cover za 170e. Co som pozrel asi dve lokal pozicovne, tam to vychadza cez 200e, co ma trochu prekvapuje, pretoze vacsinou tie lokalky byvaju lacnejsie nez tieto inter. Alebo je to na madeire bezne?

Ta cena za Centauro je ok, takze zoberiem zrejme to, len mi to prislo zaujimave

0 Citovat

Zvážil bych automat, ty kopce jsou někdy brutální a rozjezd s manuálem nic moc.

1 Citovat

Budu na Madeiře v +/- stejným termínu. Před dvěma lety jsem měl auto odsud: https://rentalmoniz.pt a absolutně bez problémů (malý VW Up, byli jsme 2). Teď jsem ho tam búknul znovu a nic jinýho nehledal. Kontakt hned po příletu přes whatsapp s nějakým Luisem. Při vrácení se jen zeptal jestli nebyl nějaký problém, mrknul, jestli je plná nádrž a nic neřešil. Ani neobešel auto. 

Teď podruhé jsem ho už kontaktoval napřímo, ale cenu dal stejnou jako na webu, jen se mi omlouval, že od minula musel trochu zdražit. Platba je možná i cash, já ale platil debetkou.

0 Citovat

Kedar: skoda scala za 360e je jedine auto, co mi stranka ponuka na nas termin na 7 noci. Co mi pride brutal drahe ked porovnam s centaurom za 170e za ibizu.

lubos.hendrich: mali sme aj teraz na azoroch auto manual a nebol problem

0 Citovat

Ahoj, my pujcujem porad ze 7m, na netu pisou ze je to za trest ale my s nema nemeli zadny problém, zatim jsme ale nemeli zadnou nehodu,skrabanec ,ci cokoliv, ale berem jejich full cover, který je bez zrcatek, disku a oken a pohoda.

Spis bych rekl ze je to tu s pujcovnama na pohodu.

Manual bez problemu, mame fiat panda a nekdy zahrabes a nekdy smrdi spojka kdyz mas problem se rozjet ale celkove staci, jen at nespalite brzdy ale to se ti muze stat na jakemkoliv aute.

0 Citovat

lubos.hendrich napsal(a):

Jako jo i ne. Manuály snad dnes už všechny mají asistenta pro rozjezd do kopce, takže tohle problém není. Naopak u manuálu se dá lépe brzdit motorem.

1 Citovat

Zobral som nakoniec cez to centauro za 190e s full cover focusa (alebo ine z kategorie C) na 7 dni, na prelome 2/3_2025. Lepsiu cenu som nenasiel, co teda bolo asi ovplyvnene aj tym ze centauro malo nejaku akciu -20% (ale tu mava dost casto) a tym ze je akurat vtedy vraj nejaky karneval na madeire bohuzial, takze aj ceny su mozno trochu vyssie. Ale inak celkovo cena dobra, za podobnu cenu sme mali v 11/2024 na azoroch auto nizsej triedy na 6 dni

0 Citovat

lubos.hendrich napsal(a):

:D a já bych  zase doporučila manuál. Byla jsem svědkem třikrát hoření brzd právě kvůli nezkušeným řidičům a automatu. Jak jsem byla vděčná, že jsem se nenechala přemluvit na "upgrade".

1 Citovat

Jsem je prostý člověk, školy nemám, ale zeptám se, z jakého důvodu prosím hoří brzdy v souvislosti s nezkušeným řidičem a automatem?

1 Citovat

Moc zkušeností s automaty v Evropě nemám, ale pokud vím, tak s levnějšími auty s automatem nejde brzdit motorem na nižší rychlostní stupeň. Nebo pokud to jde, nezkušení řidiči neví, jak nižší stupeň zařadit. Je ale fakt, že nezkušeného nemusí napadnout, že by měl brzdit motorem na nižší stupeň ani s manuálem. Na Madeiře jsou kopce strmé a dlouhé asi nejvíc v Evropě, že s tím většina řidičů nemá zkušenost, a brzdy většiny aut nejsou dimenzované na takovou zátěž.

V Ománu je jeden dlouhý strmý kopec (Birkat Al-Mawz - Jebel Akhdar), kam se může jet jen s autem s pohonem 4 kol. Je to kvalitní asfaltka a není to kvůli tomu, že by byl potřeba pohon 4 kol na cestu do kopce. Zavedli to kvůli tomu, že tam lidem s běžnými auty, které jsou v Ománu asi vždy s automatem, v minulosti vícekrát selhaly brzdy. Auta s pohonem 4 kol sice v poslední době mají běžně automat, ale většinou mají i možnost brzdit motorem.

0 Citovat

ved ale kopec automatov nema moznost manual radenia, v takom pripade si vlastne nevyberas, aky stupen mas zaradeny a ak by to mal byt na madeire problem, tak by take auta pozicovne poziciavali konkretne preco?

0 Citovat

Normální automat sám začne podřazovat, když při jízdě z kopce řidič šlápne na brzdu.

0 Citovat

Libore promiň, ale toto je z principu už čistě fyzikálního blbost. Pokud by jela 2 totožná auta s automatem a jedno bylo 4x4 nebude toto lépe brzdit a ve finále při prudkém brzdění bude mít delší brzdnou dráhu. 

0 Citovat

@cali: To jsi asi vůbec nepochopil, v čem je problém. Já nepsal (a ani v Ománu si to jistě nemyslí), že auto 4x4 bude líp brzdit než totožné bez 4x4. O délce brzdné dráhy vůbec není řeč, to nemá souvislost se selháním brzd. Jde o to, že v době, kdy to tam zavedli (nevím kdy přesně, ale je to asi už dávno), měla většina aut 4x4 manuál a pokud měla automat, byla to spíš luxusní terénní auta jako Land Cruiser V8. Všechna tato auta mohou brzdit motorem na nízký stupeň a mají asi většinou i brzdy dimenzované na větší zatížení (v Ománu jde většinou o terénní auta nebo aspoň SUV). 

@mxp: S jakými auty máš takovou zkušenost? Spíš s nějakými luxusnějšími, ne? Já jsem psal o levnějších a na Madeiře půjčují většinou jen menší auta. Ani si nevybavuju, že by se mi u automatu někdy samo podřadilo při brzdění výrazně dolů tak, aby motor brzdil tj. třeba na dvojku při pomalejší jízdě z kopce. Jak dlouho to podřazení vydrží, když se už na brzdu nešlape? Pokud se musí brzda držet sešlápnutá, zas tolik se jí neuleví. Jinak samozřejmě asi každý automat podřadí třeba ze šestky na pětku nebo čtyřku, když se při brzdění sníží rychlost. Navíc jsou automaty mnohdy bezestupňové převodovky CVT (hlavně u japonských aut), kde brzdění motorem není asi možné.

@Kilecko: Právě proto, že není často u automatu možnost zařadit nižší stupeň, nedá se brzdit motorem, jak jsem psal. Půjčují auta s automatem asi proto, že to někteří vyžadují. Jsou zvyklí z domova a chtějí to i na dovolené. Jezdí tam i lidi ze zemí, kde mají automaty téměř všichni a s manuálem by neuměli jezdit. Není to asi zas tak častý problém, záleží i na obsazenosti auta a tipuju, že se to týká jen některých modelů aut. Taky záleží na trase. Na většině silnic na Madeiře problémy s brzdami nehrozí, ale jde jen o některé úseky, kam spousta lidí ani nejede.

0 Citovat

Libore, CVT brzdí motorem úplně stejně jako automat s hydrodynamickým měničem nebo dvouspojková automatická převodovka. Vše řídí ECU, na základě kontinuálně získávaných informací o vozidle jako rychlost, teplota, zatížení motoru, poloha plynu atd. Proto tyto převodovky v plně automatickém módu mají snahu motoru odlehčit a tedy snížit účinnost brzdění motorem, ale proto tam v drtivé většině mají možnost manuálního režimu, kdy jsou jsou využívané (pseudo) nižší rychlostní stupně 1,2,3 atd. A tady opravdu pro neznalého může nastat problém, protože se mu v automatickém módu zdá, že auto má snahu zrychlovat a on musí více brzdit.

Když přemýšlím o tvém prvním postu, myslím si, že je to celé (fakt blbost, ale že ta značka pro vozy 4x4 je tam pro cestu nahoru viz obrázek. Dolů to fakt nedává smysl. Tomu prostě nevěřím, případně mě vyveď z omylu.

warning-before-driving-up-jebel-akhdar-600x401.jpg

1
57 reakcí