Neomezené cestování po Německu za 9 EUR na měsíc
O tom, že platí na ALX jsem psal už dávno (6. post na 2. straně). Každopádně si nelam hlavu s tím, zda něco platí nebo neplatí. Jel jsem včera ALX RE 25 Mnichov - Praha, po překročení hranic přechází na EC 355, vlak narvaný až po strop, neviděl jsem německého ani českého průvodčího. Každopádně doporučuji kupovat místenky. Všechna místa vyblokovaná, plno nasraných lidí, když přišel někdo s rezervací.
Ako EC to je už z Furth im Wald, tak 9€ lístok platí len po Furth m Wald. Podľa toho, čo píšeš, je to naozaj jedno, keďže minimálne v sobotu ráno do Nemecka a v nedeľu večer z Nemecka sú tieto vlaky narvané.
Ďakujem za informáciu o obsadenosti. Tvoj príspevok som pred vyše 2 mesiacmi čítal, len v mojej pamäti zapadol veľmi hlboko, a keď mi nemecký vyhľadávač na trase Mníchov - Železná Ruda ukázal na časti trasy tento vlak ako RE, tak som objavil Ameriku. V hlave som mal zafixované z dávnych čias, keď tento vlak vozili DB, že je to diaľkový vlak.
O poslednim prodlouzenem vikendu jsem mel konecne moznost se zucastnit tohoto Neomezeneho cestovani a rekl bych, ze dopadlo temer na vybornou. Snad jen destivy pesi presun stredovekym mestem Cheb na prvni ranni vlak byl trochu casny.
S jizdenkou za 35 Kc se lze lehce dostat do bavorskeho Schirndingu a dale jiz plati klimaticka devitieurovka. Pouze v prvnim vlaku zkontroloval oba listky nemecky pruvodci, nebot jsem pokracoval az do Marktredwitzu (9 Eur Klimaticket ani nekontroval s overenim totoznosti).
Po nasledujici 3 slunne dny jiz zadna dalsi kontrola jizdenky nenastala. Zpozdeni nebyla bud zadna, nebo maximalne do 30 minut.
Trasa probihala svizne a nasledovne:
1. den ... Cheb - Marktredwitz - Hof - Bamberg - Frankfurt - Koblenz - Bad Salzig
2. den ... Bad Salzig - Koblenz - Treis-Karden - Müden, Moselkern - Cochem - Trier - Koblenz - Boppard
3. den ... Boppard - Koblenz - Bonn - Wuppertal - Holzwickede
Ze superlativu bych vyzvihl zejmena soutok rek Ryna a Mosely v Koblenzi, majestatni hrad Eltz, hrad a mesto Cochem, vsudepritomne vinice, mesto Trevir, byvale hlavni mesto Bonn, tzv. Schwebebahn (visutou drahu) ve Wuppertalu.
Pro navrat jsem vyuzil wizzího letu Dortmund - Katowice a pak jen flixí bus zpet do Ceska.
Celkove tedy spokojenost, misto k sezeni ve vlacich slo najit vzdy, nekdy i dvojsedadlo. Jinak tam ve vlacich nepouzivali hadr na hube, nybrz Mund-Nasen-Schutz, a to temer vsichni az na vyjimky. Na letisti DTM pak situace zcela opacna.
Posledni dva dny Drazdany, Mnichov, Berchtesgaden, Fussen. Vsude jsme si sedli, zpozdeni vzdy 10-30min. Par vlaku ujelo na prestupech, ale vzali jsme v klidu dalsi spoje. Kdo koupil neprohloupil. Timto zdravim zdejsi hejtry
Pridam se s informaci od CD Mistenky na vlak Praha - Mnichov Nemci kvuli tomu chaosu zablokovali a nejdou koupit Ale da se to udelat tak,ze se koupi jizdenka do Mnichova a pak si jen koupim mistenku Praha - Furth in Wald ta koupit jde a udajne pak budu sedet az do Mnichova aspon tak mi to rekli v mezinarodni pokladne Vyzkousel jsem to na internetu a opravdu takto jde mistenku koupit Jestli budu sedet az do Mnichova se uvidi dam pak vedet
Bože ty jsi fakt Tatar. To je jasný, že budeš sedět až do Mnichova, když si nikdo tu místenku na německou část koupit nemůže.
A jak to tak jiste vis ty Tatare? Ty tak veris vsemu co nejaka baba na nadrazi kecne? Na internetu zjistis akorat ze cely vlak je zablokovany a mistenky koupit nejdou, ale to je cesky rezervacni system CD Nemci muzou mit svuj Nakonec tim Alexem jsem uz parkrat kdysi jel a vzdycky to byl opruz protoze v Nemecku to nefunguje jako rychlik, ale jako regionalni vlak dokonce nekde rozpojovali vagony a dva jely jinam (z Mnichova do Prahy )
A to jeste neresim jak Nemci ted do Berlina nepustili nekolikrat ceske vagony ,pro prekroceni nemecke normy naklapeni
Nemecku jsem se kvuli jejich pristupu k neockovanym taky vyhybal dlouho Bohuzel Dublin je z Memmingenu za 20 euro Mel jsem vynysleny z Wroclawi Edinburgh a pak Cork ale prosvihl jsem cenu tak musim vzit za vdek Nemecku
No ale to už teď není za 9 euro, ne?
Jezdím přes Memmingen v podstatě každou neděli večer. Kdyby se ti to hodilo, můžu tě tam hodit.
mxp napsal(a):No ale to už teď není za 9 euro, ne?
Jezdím přes Memmingen v podstatě každou neděli večer. Kdyby se ti to hodilo, můžu tě tam hodit.
Dik za nabidku bohuzel az ve stredu
floodland napsal(a):Třeba proto Mikire, že jsem zrovna Alexem jel v neděli z Mnichova do Prahy.
Opacne je to trosku jinak vetsinou jsem taky jel takto ale to uz je jedno Asi to maji Nemci zablokovane i kdyz nevim jestli ty 9 eurovky prodlouzili Obecne mi vadi ze CD s toho delaji EC a treba internet konci ve Furth in Wald a navic je to dal jak osobak Autobusem se mi nechce a letecky nic dobreho neni
mikir napsal(a):... Nakonec tim Alexem jsem uz parkrat kdysi jel a vzdycky to byl opruz protoze v Nemecku to nefunguje jako rychlik, ale jako regionalni vlak dokonce nekde rozpojovali vagony a dva jely jinam (z Mnichova do Prahy ) ...
Z Mnichova směrem na Prahu se vlak Alex rozpojuje ve Schwandorfu. Část jede do Prahy, část do Hofu.
Jinak když někdo jede naopak, a míří na letiště MUC, nemusí až na München Hbf a pak dražším S-Bahnem, ale stačí vystoupit ve Freisingu a za 3,50€ krátkým busem či vlakem se dostat na MUC na odlet ✈️
Ahoj, snažím se poznat nové lidi, můžeš mi poslat mail na (mairyharry@gmail.com), pokud ti to nebude vadit.
A to som myslel, ze ma na tomto fore uz nic neprekvapi :)
Prislo mi to taky....lidi jsou holt vynalezavi...i kdyz jaksi nevim,co ma kdo s emailove adresy,kterych muzu mit kolik chci a vubec ne na sve prave jmeno