Zapůjčení auta na Kypru
Dobry den,
podobne tema už tu bylo před 8 lety, tak radeji znovu a s lepšími informacemi.
Nemáte náhodou někdo z Vás, kontakt na osobu CZ/SK, která pronajímá auta na Kypru?
V případě, ze ne, mate někdo zkušenosti s místními autopujcovnami? Ať už negativní, tak pozitivni?
Budu rada, za každý komentář a radu.😊
V Paphose sme mali od Greenmotion. Bookovane cez Rentalcars. Depozit tusim okolo 500€. Poistku sme mali externu. Vyzdvihnutie, aj vratenie v pohode. Pri vracani zbeza kontrola zamestnancom. Za mna spokojnost.
A na kterém Kypru? Půjčoval jsem na obou a vždy v pořádku. Na Severním tuším přes economycarrenals.com, zánovní Fiesta. Na jižním přes Thrasos Car Rentals (11/2021). Už ani nevím, kde jsem to našel, ale bylo to ok. O rok později tam jeli rodiče, domluvil jsem jim to opět zde a opět ok. Auta ale starší. Domluva přes whatsapp, není potřeba kreditka, číslo zde: https://thrasoscars.com/
+357 99 459384 p. Nikos z Limassolu, po známosti.
Auto byla starsi Mazda 2 (Demio) automat, uklid, mytí a drobné oděrky se neresily, přistavěno za drobný poplatek do Larnacy na letiště, cena příznivá.
Za mne byla výborná zkušenost s půjčovnu www.kyprexxo.com. Nic na nás nikdy nezkoušeli, auta v pohodě. Pojištění jsme si od nich nikdy nebrali. Pobočku mají jak v Paphosu tak i Larnace. Na letišti v Larnace pak dobrá zkušenost i s půjčovnu Sixt
Ahoj, aktuálně pobývám v Limassolu a osvědčila se mi půjčovna AutoTrust Cyprus Car Rental. Záloha kolem 200 eur (dá se složit v hotovosti, debetní nebo kreditní kartou, Revolutem), ceny nízké, auta čistá a přístup velmi otevřený (komunikace přes WhatsApp bezproblémová.
My měli v loňském roce půjčené auto od www.stevenscarrentals.com, spokojenost vše bylo, tak jak jsme se domluvili. Jediné co mě vadilo, auto se vracelo s prázdnou nádrží, což se blbě odhadoval.
Říjen 2022, https://arendacyprus.com/, snad všechny auta s automatem (což beru u řízení vlevo jako plus). Půjčený Swift v dobrém stavu, doplácel jsem vyšší pojistku s depozitem 150€. Palivo: s jakým množstvím se vyzvedne, s tím se taky vrací. Komunikace rychlá, celý průběh bez problémů.
Jaka je ok cena na Kypru za pujceni auta se zakladni pojistkou CDW? Koukam na rijen a zda se mi za male auto cena 170-200€/tyden dost. Pres srovnavace. Nejaky typ, kde hledat? Viz. vyse jsem taky prosla.
Na půlku května mám na 5 dní Nissan Micra v automatu za 85 €. Přes Skyscanner -> Holidayautos -> Aercar. Rezervoval jsem před měsícem, od té doby cena vylezla na 90 €.
Za mě bych rezervoval a sledoval ceny. Loni jsem tak do Španělska během 3 měsíců rušil a znovurezervoval 7x. Z původních 360 € za manuál jsem se tak dostal na 220 € za automat na týden.
Minulý týden výpůjčka auta s automatem na 5 dní přes velikonoce 10e za den. Včetně CDW. Deposit 200e. Free šatlbus. Otevřeno non-stop.
Doporučuji
Konec března byl na Kypru takto levný i loni, a to pár týdnů i tři měsíce předem. Není to sezóna a nic to neříká o ceně aut v říjnu, kdy je moře teplé a klima ideální. Pokles jistě v posledních týdnech před termínem přijít může, ale bude asi záležet na množství volných aut. S 10 eury na den bych nepočítal. Pokud zde někdo sledoval vývoj cen v loňském říjnu, může to napovědět víc.
To, že půjčení stálo v konkrétní půjčovně na Velikonoce 10 € / den znamená přesně to, že na Velikonoce to stálo 10 € / den... Jak to bude v květnu či v říjnu se uvidí, ale 10 € bych moc nečekal. Vždycky zabukuju auto 'ať to stojí co to stojí' a pak cca týdně (krátce před odletem klidně i denně) sleduji ceny a pokud klesají ruším / rezervuji znovu. U mnou sledovanych cena v posledních dnech / týdnech před půjčením obvykle klesala, ale ne úplně ve všech případech. Cestuji mimo hlavní sezónu i mimo svátky typu Velikonoce, Vánoce.
Obvykle mám jinou zkušenost, ale v případě Kypru platí, že nejlepší cena byla hned ta první z půlky března, kdy jsem Nissan Micra automat se zákl. CDW rezervoval za 17 € / den. Ceny během ~2 měsíců co jsem je sledoval kolísaly jen nepatrně: mezi 17 a 18 €.
Takže na Kypru bych přinejmenším od jara do podzimu moc nespoléhal na to, že ceny budou klesat.
V Aercar pojištění nevnucovali, depozit šel uhradit jak kreditkou, tak debetkou, škrábance při vrácení nehledali, palivo full/full. Nemají nejnovější autopark, naše auto mělo 100 tis. km. Blokace z kreditky byla zrušená prakticky okamžitě po vrácení. Příště bych si tam půjčil auto zase.
Naše zkušenost před měsícem, půjčovna Budget, záloha bloknutá jen 300EUR kreditkou, odblokovaná cca 3 dny po vrácení, pojištění ani nenabízeli. Takže jen základní, booknuté přes booking. Auto mělo 27 tisíc km. Kia Rio. Cena sobota až úterý za cca 80EUR.
Je mi celkem jedno, jestli mi na kreditce bloknou depozit 300 nebo 1000 €, podle toho půjčovny nehodnotím/nevybírám. Depozit po vrácení auta zase odblokují a mě to tak nic nestojí. Důležitější je pro mě cena půjčení a hodnocení půjčovny.
Ahoj, máte někdo zkušenost s půjčením auta v Ayia Napa jen na pár dnů (2-3) a bez kreditky? Je tam taková půjčovna?