Plánuji zakoupit si Deutschland-Ticket 49 EUR na červenec 2023. Platí pouze do posledního místa v Německu kromě výjimek pro vybrané stanice v zahraničí. Když pojedu z ČR přes Cheb do Norimberku, tak mohu využít Deutschland-Ticket od Schirndingu (je to RE vlak). Do Chebu mohu jet na vnitrostátní jízdenku. Takže jsem nucen zakoupit si mezinárodní jízdenku Cheb - Schirnding. Prosím, probíhá kontrola jízdenek v úseku Cheb - Schirnding? Kde nastupuje německý průvodčí a vystupuje český průvodčí? Včasná jízdenka do Norimberku je neskutečně drahá (800 Kč za jednu cestu). Deutschland-Ticket využiji při pobytu v Německu.   Děkuji.    .

Nákup přeshraniční jízdenky / Deutschland-Ticket 49 EUR

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

14 reakcí

Plánuji zakoupit si Deutschland-Ticket 49 EUR na červenec 2023. Platí pouze do posledního místa v Německu kromě výjimek pro vybrané stanice v zahraničí.

Když pojedu z ČR přes Cheb do Norimberku, tak mohu využít Deutschland-Ticket od Schirndingu (je to RE vlak). Do Chebu mohu jet na vnitrostátní jízdenku.

Takže jsem nucen zakoupit si mezinárodní jízdenku Cheb - Schirnding. Prosím, probíhá kontrola jízdenek v úseku Cheb - Schirnding? Kde nastupuje německý průvodčí a vystupuje český průvodčí?

Včasná jízdenka do Norimberku je neskutečně drahá (800 Kč za jednu cestu). Deutschland-Ticket využiji při pobytu v Německu.

Děkuji.

0

Nejlevnější je zakoupení jízdenky z vaší výchozí stanice v ČR do bodu: "Cheb st. hr.". Lze to zakoupit jen na kamenné pokladně ČD (ne v e-shopu apod.), ale na toto lze navázat Deutschland Ticket. Pokud tento neplatí až na státní hranici (to to tak bylo s ticketem za 9,- eur), pak by Vám měla prodat poslední segment (z hranice do Schirndingu) průvodčí ve vlaku. V RB chodí hned za zast. Pomezí, v RE jak kdy. Případně lze mít i tu jízdenku Cheb - Schirnding (porovnat co je výhodnější). 

Průvodčí by měli jezdit vždy až do Chebu (německý personál). 

0 Citovat

Já jsem hledal v e-shopu ČD právě tu stanici "Cheb st. hr.", ale to mi nenašlo. V RE z Chebu do Norimberku (RE regionální expres DB Regio AG) jsou zastávky Cheb a pak Schirnding (nikoliv Pomezí nad Ohří jako u toho druhého osobního vlaku, co jezdí z Hofu do Marktredwitz, kde zde končí a nenavazuje na vlaky z Prahy / Plzně).

Zpáteční jízdenka Cheb - Schirnding (mezinárodní jízdenka) vyjde levněji přes ČD (212 Kč) než u Deutsche Bahn přes jejich e-shop (13,8 EUR asi 327 Kč).

0 Citovat

Deutsche Bahn mi sdělili, že Deutschland-Ticket 49 EUR platí do Schirndingu, nikoliv na hranici s CZ.

Na kamenné mezinárodní pokladně mi vystavili mezinárodní jízdenku + vnitrostátní jízdenku tak, aby to bylo nejlepší.

Děkuji.

0 Citovat

Gigo15 napsal(a):

...

Zpáteční jízdenka Cheb - Schirnding (mezinárodní jízdenka) vyjde levněji přes ČD (212 Kč) než u Deutsche Bahn přes jejich e-shop (13,8 EUR asi 327 Kč).

Jde to i levněji osobáčkem (Länderbahn): Cheb - Schirnding za 44 Kč (zpáteční tedy za 88 Kč).

0 Citovat

Ano, jde to levněji, ale tento osobní vlak nenavazuje na rychlíky Západní expresy z Prahy / Plzně.

0 Citovat

Tak nikdo nic nekontroloval v německém vlaku (RE regionální expres z Chebu do Norimberku) , žádný průvodčí nepřišel. RE byl narvaný.

Zpátky z Norimberku do Chebu (RE regionální expres) taky nikdo nic nekontroloval, vlak byl poloprázdný.

0 Citovat

Má prosím někdo aktuálnější zkušenosti s Deutschland Ticketem od doby, co ho předělali na předplatné? Kupoval jsem ho ještě na nádražích, když stál 10 € a nebyl jako předplatné.

Poslední rok dva si pamatuji z fóra, že to bylo problém zaplatit kartou, jen inkaso z IBANu a blbě se to rušilo.

Chtěl bych ho jen na listopad na služebku, abych nemusel řešit tarify v příměstské dopravě. Přes koho je to nejlepší brát, když chci platit kartou a jednoduše to pak včas zrušit, aby se neobnovil? Díky.

Předpokládám, že ho musím koupit do konce října a pak zrušit předplatné do 10. listopadu, aby se neobnovil. Je to tak správně?

0 Citovat

Ked ho chces len na november tak si ho kup hned v prvy den novembrovy a nasledne ho do toho 10.11 zrus.

Ked kupis koncom oktobra, zaplatis za oktober a aj za november.

2 Citovat

A od buduceho roka to bude uz 58€ deutschland ticket :)

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Ked ho chces len na november tak si ho kup hned v prvy den novembrovy a nasledne ho do toho 10.11 zrus.

Ked kupis koncom oktobra, zaplatis za oktober a aj za november.

Díky za upřesnění. Nějaký tip na konkrétního dopravce, kde se platí kartou a bezproblémově se to zruší, nemáš? :-)

0 Citovat

Nemam, ja mam cez db a zamestnavatel mi to preplaca. Tak mi je to sumafuk aj ked to moc nevyuzivam :)

1 Citovat

• How to buy a Deutschland ticket:

Here's the problem: There are many vendors, but most only sell Deutschland Tickets as a  subscription  requiring a  direct debit from a German bank account .  Some don't have an  English  version and some require a  German  address or phone number.

But there are two vendors which (a) can be used in English, (b) don't require a subscription, (c) accept a one-off payment by credit card, (d) work fine with non-German credit cards, addresses and phone numbers.

Option 1, buy from germanytransitpass.com -  easy, no booking fee

You can buy a Deutschland Ticket in English for a specific month, either the current month or one of the following two months, in plain English at germanytransitpass.com, with no need for a subscription and no booking fee.  By changing  Usual monthly subscription  to  Immediate termination - no further payments , it becomes a one-off payment by credit card with no danger of forgetting to cancel or missing the cancellation deadline. Non-German credit cards work fine.  You should enter the German postcode they suggest, 98701.  You can input your actual postcode (even a UK postcode) at the payment stage.

So far, three correspondents report successful purchases.  One saw  Automatische Verlängerung aktiv  on his account management page after buying it with  Immediate termination - no further payments  selected, but the retailer has confirmed that this is an error, you will not be charged again. Feedback appreciated.

Option 2, buy from  europe.tranzer.com   easy, small booking fee

You can also buy a Deutschland Ticket for a specific month in English at europe.tranzer.com/ticket-product/73  without  a subscription, just a one-off payment with a credit card, Apple Pay or Google Pay, with a trivial booking fee.

There's no need to remember to cancel anything afterwards, no risk of missing your subscription cancel-by date and accidentally paying for two months.  They will email you later asking if you want to pay for another month when your current month expires, if you do you'll have to make another payment, if you don't reply they assume you don't want to continue and won't take any further payment.

(seat61.com)

0 Citovat

Hamburg-aplikace hvv switch. Koupit lze kartou a zrušení v aplikaci...pokud se koupí po 1. v měsíci (do 10.), tak je Deutschland ticket ještě levnější o poměrný počet dní...

1 Citovat

Jízdenku jde jednoduše koupit a zaplatit kartou taky v mnichovské appce MVV-App. Po zaplacení lze hned zrušit předplatné jedním tlačítkem.

0
14 reakcí