Thajsko - privatni preprava s ridicem
Ahoj,
pojedeme ve ctyrech do Thajska a mame tam nekolik presunu napriklad Bangkok - Trat, Khao Yai - Ratchaburi apod.
Drive jsme to ve dvou resili vzdy vlakem, busem apod., ale ted jak jsme ctyri, tak chceme spis vyuzit nejaky privatni prevoz. Na netu jsem toho nasel mnoho, ale radsi bych pokud by nekdo mel nejake konkretni doporuceni treba na nejakeho zivnostnika nez na nejakou velkou prepravni firmu. Doporucite nekdo neco?
To tak uplne nejde. Napriklad z Chiang Mai letime na DMK a pak potrebujeme presun do Tratu. To resit na miste nebo s hotelem moc nejde. To same treba Koh Chang zpet do BKK sice se muzu zeptat na miste, ale cenove to bude maximalne stejny, spis horsi, nez kdyz bych to zarezervoval dopredu pres nekoho. Spis bych uprednostnil nejaky ten kontakt na nekoho, kdo tam treba vyuzil opakovane nejakou OSVC... a byl spokojen :)
Když jsme byli naposledy v Thajsku, tak jsme si v BKK půjčili auto a jeli se podívat na Ko CHang. Byla to cenově nejlevnější varianta. Řízení bylo taky ok, čekal jsem to horší.
Nechápu, co tím chceš ušetřit. Koh Chang BKK je normální trasa, na který toho jezdí spousta a pro nás za pár korun. Nedovedu si představit OSVČ, který by ti to nabídnul za míň. Už jenom logisticky je to naprostý nesmysl.
Jedeme DMK Koh Chang, nikoliv BKK. Z DMK na Koh Chang primo nejezdi nic, alespon jsem nic na netu nenasel. A usetrit tim chci penize a cas... Pristavame v poledne, pokud pojedem public busem, tak s Ekkamai a prijedeme tam pozde. Private transferem tam budem tak v sest vecer, coz je lepsi. Ted se snazim sehnat nejaky za slusnou cenu, vetisnou to stoji tak 5-5.5k bahtu, pocitam, ze se to da sehnat i levneji. Jako nesmysl mi to neprijde, ale respektuji tvuj nazor.
3 minuty na googlu:
https://www.kohchangminibus.com/...g-auto.php
5300 THB z DMK az na Koh Chang pro 4 osoby mi teda prijde jako slusna cena a nic moc rychlejsiho a levnejsiho asi nesezenes
Dobry, koukam, ze si nejak poradim. Bud nechapes muj dotaz, nebo akorat trolis. Doporucuji se v techto diskusich ridit tim, ze si prectu dotaz a bud vim a poradim anebo nevim, tak jdu treba na prochazku. Bohuzel je az prilis mnoho diskusi, kde se nekdo na neco pta a lide misto odpovedi na to, na co se dotazujici pta, nabizi alternativy nebo nesmysly :( Stylu asijsky obchodnik... Kde sezenu bezove kalhoty? Bezove nemame, ale zelena taky pekna.
S tebou musí být asi zábava cestovat. Takže to otočíme. Jakou cenu by jsi si za ten odvoz představoval?
Zdravím všechny, chtěl bych požádat o pomoc od zkušenějších cestovatelů po Thajsku :-).
Přiletím 27.10. kolem poledne na BKK.
Chci se následně přemístit na Koh Chang (a to busem/minivanem). Preferuji co nejlevnější variantu.
Poslední autobus co jede až na Koh Chang jsem našel s odjezdem v 11:00.
Po projetí internetu jsem došel k tomu, že bude asi nejlepší přejet ještě v ten den alespoň do Tratu (odjezd 15:55 z Bangkoku - 21:00 příjezd Trat) - další den ráno taxíkem k lodi a následně lodí na Koh Chang.
Dokážete někdo poradit případně nějakou lepší variantu? Z dostupných informací toho asi moc lepšího vymyslet nejde.
Díky moc za odezvu a případnou pomoc.
Já bych letěl. Pokud bys stihnul let ve 12:45 z BKK s Bangkok Airways (cena mi nepřijde špatná, když spočítáš cenu busu, čas...), tak bys měl trajekt stihnout bez problémů.
Ano danu cestu som isiel z BKK cca pred 5 rokmi z letiska. Cesta bola autobusom dlha. Autobus mal este prestavky tak tusim 5-6 hodin sme isli.
Ale hlavne Koh Chang sa nam vobec nepacil.( To je nas osobny nazor)
Ja by som skor asi prespal v Bangkoku a rano na druhy den isiel.
Busem jsme jeli loni v prosinci, cesta je opravdu dlouhá, ale určitě se přežít dá. Bus celkem pohodlný, neřeší se zavazadla, dostanete občerstvení - pitíčko, oplatky, vodu. Hlavně ale autobus zajede přímo na molo, odkud odjíždějí trajekty. Den před cestou jsme se ubytovali přímo u nádraží Ekkamai, večer koupili lístky, při nákupu je vyžadován pas, ráno po snídani v 7:45 nasedli do autobusu...
Koh Chang nás nadchnul. Chtěli jsme relaxovat a odpočívat. To přesně se nám splnilo - bydleli jsme v Marina Sands Resort, je to docela velký areál v zátoce, na snídani i k moři je to docela procházka. Ale v celé zátoce naprostý klid, pohoda, v moři nás bylo v jednu chvíli maximálně 5. Krásný bazén u pláže a skvělé snídaně podávané přímo na pláži...
Není jednodušší přespat v BKK (třeba poblíž Ekkamai) a v klidu po ránu autobusem? Jinak autem jsme to po příletu tuším 12:45 s EK + imigrační + koupě SIM karet + přebrání auta z půjčovny stihli na trajekt ve stejný den, ale hotel jsem bukoval na jednu noc až z trajektu (zbytek pobytu samozřejmě dopředu), alternativou bylo najít si něco v Tratu, kdybychom nestihli trajekt
Lidi co neumí odpovědět na otázku, ale doporučí něco úplně jiného, jsou fakt diagnóza a mor všech fór. Přitom je to tak jednoduché. Když nevím - tak mlčím a jdu dál ...
A není to tím, že to je diskuzní fórum, ne poradna? A v diskuzním fóru se diskutuje, čili se sdělují názory. Pokud názor je, že tvůj plán je blbost (ať jde o dopravu v Thajsku, nebo odesílání životních úspor přes bitcoinmat), tak ti ho ostatní sdělí, přestože se na to neptáš.
Kromě toho, co napsal tmx, tazatel se zeptal: "Dokážete někdo poradit případně nějakou lepší variantu?" Na to tu bylo odpovídáno a nikdo nedoporučoval něco úplně jiného (jen dodal, že jel autem, což ale nebylo doporučení).