Bergamo - půjčení auta
Dobrý den, můžete mi doporučit u jaké společnosti si půjčit auto a na co si dát pozor? Potřebujeme se přesunout do Peschiera del Garda, posledni bus nestihneme, přiletíme v noci s dětmi, děkuji
Autopožičovne na BGY nefungujú nonstop; v noci majú zatvorené (napr. Hertz otvorený do 20:00, Autovia do 23:00 atd...), ale určite niektoré majú aj službu odovzdania mimo otváracích hodín (samozrejme, za poplatok).
Inak klasika, ako v každej autopožičovni - pokiaľ nezoberiete plnú poistku od požičovne (čo v Taliansku robí cca 30 eur / deň), je vhodné mať uzavreté poistenie spoluúčasti u tretej strany, skontrolovať si či sú všetky poškodenia v preberacom protokole a podobne.
Dejte si velký pozor na autopůjčovnu SURPRISE a AutoOne. Jsou to zloději, okradli nás už při půjčení auta tím, že nám vnutili jejich smlouvu,( smlouvu s Discovercars neuznali) a pak nám dodatečně vyuctovali a strhli z účtu cca 60EUR za podání info Policii za naši údajnou pokutu., kterou jsme ale nikdy nedostali.
Centauro je (aspoň teda za mňa) v pohode požičovňa. S plnou poistkou by tam nemal vzniknúť žiaden problém.
Možno nevýhodou by pre niekoho mohlo byť, že nie sú priamo na letisku, ale cca 2,5 km ďaleko. Do 23:00 by mal byť k dispozícii shuttle bus z letiska.
PS: to zrušenie zdarma pri Centauro (v prípade rezervácie priamo u nich) funguje dobre, otestoval som si to na svoje rezervácii v Bologni, ktorú som zatiaľ (ako klesala cena) celkovo 4-krát zrušil a rezervoval nanovo za nižšiu cenu. :)
Centauro mozem tiez odporucit. S plnou poistkou ziadny problem. Len si beru zalohu za benzin cca 90€. Po vrateni s dohodnutym mnozstvom paliva hned vratia. Aj to zrusenie je bezproblemove. Vcera som prerezervoval uz zaplatenu rezervaciu u nich. Peniaze cca do 2 minut na ucte. Beriem od nich auto na Sicilii cez prazdniny. Su sice zatial cca o 100€ na tyzden drahsi ako auto cez Discovercars, ale nebudem sa v pripade potreby musiet handrkovat cez tretiu stranu. A mozno este zlacnia...