Pri požičaní auta cez Booking.com (de facto rentalcars.com) máte o trochu nižšie ceny v prípade levelu Genius (len symbolicky). Zároveň ale, ak máte rezerváciu ubytovania cez booking v rovnakom čase ako hľadáte požičovňu, sú vám ponúknuté ešte nižšie ceny (a to už je celkom zaujímavá zľava, pri 10+ dní požičania sú to rádovo aj desiatky eur). Doteraz som bol v tom, že tá rezervácia v mieste požičania auta  je nutná podmienka na takúto zľavu, ale teraz som zistil, že stačí v podstate akákoľvek rezervácia kedykoľvek. Momentálne mám rezerváciu ubytovania na jednu noc na budúci týždeň v Prahe. Zároveň hľadám auto na 2 týždne v septembri v Bari. Ak sa prihlásim na booking a hľadám auto na september v Bari, dostanem "normálne" ceny, ako cez rentalcars (možno o nejaké to symbolické euro nižšie, kvôli Geniusu). Ak ale idem na rezerváciu toho budúcotýždňového jednodňového ubytovania v Prahe, kliknem na ponuku "rezervujte si auto", nechám si vyhľadať požičanie auta na 1 deň v Prahe, následne (už po zobrazení ponuky áut v Prahe so zľavami za rezerváciu ubytovania) kliknem na tlačidlo na zmenu údajov vo vyhľadávaní, zmením Prahu na Bari, jeden deň v júni na 14 dní v septembri a dokážem vyhľadať ponuky v Bari aj so zľavou za rezerváciu ubytovania (viď príloha). Musí sa ísť vždy takto, cez existujúcu rezerváciu ubytovania a následnú zmenu miesta.  Možno je to známa vec, ale ja som bol doteraz som  v tom, že na tú zľavu od bookingu musím mať ubytovanie rezervované v podobnom termíne a zhruba v okolí miesta, kde si auto požičiavam.  .

Booking.com - požičanie auta

Založil ve fóru Půjčení auta

6 reakcí

Pri požičaní auta cez Booking.com (de facto rentalcars.com) máte o trochu nižšie ceny v prípade levelu Genius (len symbolicky). Zároveň ale, ak máte rezerváciu ubytovania cez booking v rovnakom čase ako hľadáte požičovňu, sú vám ponúknuté ešte nižšie ceny (a to už je celkom zaujímavá zľava, pri 10+ dní požičania sú to rádovo aj desiatky eur).
Doteraz som bol v tom, že tá rezervácia v mieste požičania auta  je nutná podmienka na takúto zľavu, ale teraz som zistil, že stačí v podstate akákoľvek rezervácia kedykoľvek.
Momentálne mám rezerváciu ubytovania na jednu noc na budúci týždeň v Prahe. Zároveň hľadám auto na 2 týždne v septembri v Bari. Ak sa prihlásim na booking a hľadám auto na september v Bari, dostanem "normálne" ceny, ako cez rentalcars (možno o nejaké to symbolické euro nižšie, kvôli Geniusu). Ak ale idem na rezerváciu toho budúcotýždňového jednodňového ubytovania v Prahe, kliknem na ponuku "rezervujte si auto", nechám si vyhľadať požičanie auta na 1 deň v Prahe, následne (už po zobrazení ponuky áut v Prahe so zľavami za rezerváciu ubytovania) kliknem na tlačidlo na zmenu údajov vo vyhľadávaní, zmením Prahu na Bari, jeden deň v júni na 14 dní v septembri a dokážem vyhľadať ponuky v Bari aj so zľavou za rezerváciu ubytovania (viď príloha). Musí sa ísť vždy takto, cez existujúcu rezerváciu ubytovania a následnú zmenu miesta. 
Možno je to známa vec, ale ja som bol doteraz som  v tom, že na tú zľavu od bookingu musím mať ubytovanie rezervované v podobnom termíne a zhruba v okolí miesta, kde si auto požičiavam.

rezerv-booking.jpg

3

Zajímavé, to by se mi hodilo. Díky za tip. 

0 Citovat

No otazka je, zda i tak je to levne. Jine vyhledavace mi nasly lepsi cenu i po te sleve, napr. economycarrentals, nebo carjet.

0 Citovat

Tu sa nedá paušálne povedať, že je to levné cez booking, alebo cez niekoho iného. Je to rozdielne prípad od prípadu. Niekedy je najlacnejšie vyhľadanie cez skyscanner s preklikom na sprostredkovateľa, niekedy je najlacnejšie economycarrentals, pomerne často je najlacnejšie autoeurope.eu s registráciou (po registrácii sú lepšie ceny)... proste treba skúšať, hľadať, porovnávať. A samozrejme, niekedy je najlacnejší booking s postupom, ako som popísal vyššie.

Netvrdím že booking je vždy lacnejší (nie je), len som upozornil na postup, ako si tú cenu ešte znížiť.

(napr. teraz pri tej mojej rezervácii mi vyšiel booking ako najlacnejší. to ale samozrejme neznamená, že pri inom požičaní s inými parametrami - dátum, miesto... nevyjde ako najlacnejšie niečo iné).

0 Citovat

Já jsem dostal přes Booking nejnižší cenu za auto teď v červenci na Azorech.

0 Citovat

A kdo chce mít 15 % slevu, tak prostě zkouší víc rezervací se zrušením zdarma na víc účtech. Na mým Genius 3 mi to dá slevu třeba 5 % na půjčení auta a když zkusím z jiného účtu, tak dostanu i těch 15 %.

Takže s úrovní Genius to bohužel nemá nic společného. Zase nějakej jejich možná náhodný algoritmus, stejně jako sleva na ubytování...

0 Citovat

Tá zľava na požičanie auta sa s úrovňou Genius nezvyšuje. Úroveň 3 alebo 1 je z tohto pohľadu  vcelku jedno... https://www.booking.com/genius.cs.html

0
6 reakcí