Miláno půjčení auta
Ahoj, máte někdo zkušenosti s půjčením auta na letišti Malpensa v Miláně? V jaké půjčovně jste si auto půjčovali a byli jste spokojení?
Koukala jsem na půjčovnu Centauro, ale má pobočku mimo letiště a v recenzích si lidi stěžují, že čekají i hodinu na odvoz.
V Taliansku mám za sebou pár desiatok požičaní auta a vo všeobecnosti nemám žiadne negatívne skúsenosti , či už ide o nadnárodné reťazce (Avis/Budget, Hertz, Europcar...) alebo menšie miestne požičovne (SBC, Maggiore, Centauro...). Sprostredkovane som riešil len jeden neúspešný pokus o scam u známej v Budget Brindisi.
Vyhol by som sa len "prefláknutým" značkám typu Goldcar a v súčasnej dobe aj Surprice a vyslovene neznámym požičovniam.
Recenzie treba brať s rezervou, väčšina negatívnych je o tom, že bez kreditky si treba doplatiť plnú poistku, že za škrabanec sa účtuje 100+ eur a podobne.
Osobná skúsenosť - dosť je to aj o tom, kto je v tom momente za prepážkou, niekto môže mať dobrú skúsenosť s normálnym predajcom, niekto môže naraziť na jeho nepríjemného kolegu, ktorá sa bude snažiť silou-mocou predať vám nejaké poistenie navyše... Z MXP mám len skúsenosť spred cca 7 rokov, kedy som si požičiaval auto u dnes už neexistujúceho Winrentu (v súčasnosti ho prevzala Drivalia), problémy som nemal.
Čo som si všimol, pokiaľ len trochu vidia, že máte aký-taký prehľad (kreditka s dostatočným limitom, odmietnutie pripoistení navyše, podrobnejšia kontrola auta a nafotenie škrabancov), prestanú sa snažiť vnucovať niečo navyše.