Jakou půjčovnu na Maltě ?
Máte někdo tip a zkušenost. Rady typu podívej se na rentalcars nepotřebuji. Spíš kde jsou to všiváci a hledají na autě škrábance atd.. prostě zkušenost kde půjčit nebo alespoň třeba kde nepůjčit. Mám špatnou zkušenost s GoldCar a Sicily by Car ... něco dalšího někdo poradí ?
Já měl auto od Smart car rentals a taky v pohodě. Narazil jsem jen s jednou věcí, což ale nebyl tak úplně záměr půjčovny. Den před vrácením auta jsme v Mdině dostali za stěrač pokutu za parkování, 20 eur. Na lístku byl i nějaký postup jak zaplatit online, řekl jsem si ok, teď to nebudu řešit, zaplatím v klidu doma po návratu (zvyklý z ČR jak trvá měsíce než se pošle výzva majiteli auta).
K mému překvapení při vrácení auta v půjčovně o té pokutě věděli a chtěli po mě samozřejmě zaplatit přímo jim plus 50 eur fee, celkem tedy 70 eur. Říkám ani náhodou, zaplatím rovnou online té policii před vámi. Zaplatil jsem to, ale ten chlap, co přebíral to auto si furt trval na svém a strkal mi do ksichtu platební terminál s těma 70 eurama. Nakonec jsem musel zavolat manažera té půjčovny, ten přišel, podíval se na potvrzení platby policii, řekl přepošli mi to na mail a můžeš jít.
Poučení pro ostatní, pokud budete mít za stěračem pokutu, tak zaplaťte okamžitě ať nemusíte při vrácení platit výpalné půjčovně.
Pokud se jedná o Maltu viz nadpis, tak mohu doporučit https://www.carrentalsltd.com/
Využito teď v červenci. V ceně plný pojištění a komunikace a vše super.
Ta jízdenka už je dražší - 25 Euro - ale nic to nemění na tom, že je stále levná. Jedna jízda respektive 2hodinová přestupní 2.5 Eura ve dne, 3 Eura v noci. Autobusové spojení dobré, ALE...záleží co, kde a kolik toho chceš vidět a kde bydlíš. Pro Valletu a hustě obydlený severní pobřeží spíše bus pro velký provoz a zácpy, zbytek a Gozo autem OK a fakt se toho hromadu stihne.
Dobrá zkušenost s https://www.jscarhire.com/ - komunikace přes Whatsapp, auto dovezeno přesně ve smluvený čas na domluvené místo, platba na terminálu kartou, odevzdání jen zasláním polohy auta po zaparkování. Solidní jednání .