Top car
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kdo byl během posledních pár měsíců na Tenerife a jak řešil auto.
V minulosti jsem jednou vzala Autoreisen, jednou cicar a jednou top car. Vše bylo bez problému, pojištění v ceně, žádný depozit.
Nyní jedeme na měsíc, ceny samozřejmě v tomhle ročním období celkem vysoké - cca 700e.
Top car vychází o pár tisíc levněji ALE Najednou to v podmínkách píše, že budu platit 900e excess a že si mohu přikoupit pojištění. Docela mě to zmátlo, nevíte, jestli nějak změnily podmínky?
Přiznám se, že tohle je pro mě fakt náročné, pročítání celých podmínek, maličkých písmena a hledání, jestli někde není nějaká klička. Najednou si popravdě nejsem jistá ani u Autoreisen ohledně toho pojištění. Myslím si ale, že tam to snad v ceně je. u topcar tedy asi už ne.
Pokud někdo z vás v nedávné době auto půjčoval a nějak to hlouběji studoval, budu ráda za Sdílení rad.
Děkuji moc
Autoreisen sme mali pred tyzdnom na Lanzarote, a poistenie je v cene. Teda ponukali extra 2€ na den na disky, palivo, kluce. Nebral som.
Před 3 týdny Top car na Fuerteventura - Citroen C4 na týden 3 600,-Kč, full/full. Excess 900,- eur. Navíc si ten excess strhli z kreditky a potom vrátili zpět, takže - 540,- Kč za konverzi měny od ČSOB.
Audit napsal(a):Před 3 týdny Top car na Furteventura - Citroen C4 na týden 3 600,-Kč, full/full. Excess 900,- eur. Navíc si ten excess strhli z kreditky a potom vrátili zpět, takže - 540,- Kč za konverzi měny od ČSOB.
Drive to podle me nedelali. Tohle je neprijemne no :/ Dik za zkusennost
V říjnu jsme půjčovali u Top Car, s plným pojištěním (zas takový příplatek to nebyl). Výhodou je, že si pak neberou žádnou zálohu z karty. A mají dalšího řidiče v ceně. Takže za nás nejlepší, i cenově...
Cicar na Grand Canarii nic navíc nechtěli, jen jsme museli po jednom dni měnit auto, blbě startovalo a vyvážení kol byla extrémní bída, připadá mi, že servis šel u nich trochu dolů. Snad s tímhle autem vydržíme, taky má nějaký mouchy 🫣
Ketsirkova napsal(a):[citace="Audit "]
Před 3 týdny Top car na Furteventura - Citroen C4 na týden 3 600,-Kč, full/full. Excess 900,- eur. Navíc si ten excess strhli z kreditky a potom vrátili zpět, takže - 540,- Kč za konverzi měny od ČSOB.
Drive to podle me nedelali. Tohle je neprijemne no :/ Dik za zkusennost
[/citace]
bral jsem od nich 2x na Lanzarote a nic nechtěli. Teď jsem se vrátil z Tenerife, to jsem ale bral u Cicaru (vycházel lépe), tam mají přímo v podmínkách, že nic nechtějí.... na březen mám objednávku zase u Topcaru na FUE... tak jsem jim poslal dotaz... myslel jsem, že když člověk má to jejich nejvyšší pojištění, že mu se vším dají pokoj....
Autoreisen Tenerife 10/24 na týden za 100e včetně příplatku za full pojištění a žádná záloha, starší Seat Ibiza. Cicar byl o pár eur dražší. Při návratu auto ani nekontrolují, jen se zeptali na stav paliva.
v listopadu a prosinci vyzkoušeno na TFN Autoreisen: auto stašná kraksna, ještě s otevíráním na klasický mechanický klíč, ale jinak ok, bez depozitu, bez kontroly.
listopad Topcar SPC - velmi dobrá auta, depozit 700€ strženo / vráceno (použit Revolut v EUR), při vrácení bez možnosti kontroly (jen necháte auto na parkovišti a klíče hodíte v příletech do okýnka, kontroluje se později, nicméně do pár dní vráceno.
prosinec TFS Record Go: nejlevnější půjčovna za 10€/den, depozit 1500€ na kreditce jen blokují, ale pak ještě vyžadují depozit 100€ na benzín, který vždy strhávají a vrací a současně nejde použít jinou kartu. Revolut neberou vůbec, debetku Erste ano, ale celý depozit se pak strhává/vrací, domluva na použítí dvou karet nemožná. Nicméně auto pak i za ty peníze velmi dobré (nový čínský SUV Dr. 4.0, v EU překvápko, ale jelo to dobře), při vrácení kontrola přímo na parkovišti, rychlé, bezproblémové, nic nehledali, jen rychle oběhli auto a opsali stav km.
Pluscar jsme měli v minulosti vícekrát, trochu horší auta, sjeté pneu, nefunkční nabíjecí zásuvka, ale měli plné pojištění v ceně.. pak začali vyžadovat 300€ depozit, hrotit kredit/debit, vnucovat pojištění, dnes prý už zase ne, nemáte někdo s pluscar aktuální zkušenost?
A ještě Autoreisen a Pluscar mají nějakou nabídku na webu, ale to neznamená, že vám to potvrdí. Někdy tam něco vyberete, vyplníte formulář a pak vám přijde mail, že žádné auto stejně nemají.
jast napsal(a):Autoreisen Tenerife 10/24 na týden za 100e včetně příplatku za full pojištění a žádná záloha, starší Seat Ibiza. Cicar byl o pár eur dražší. Při návratu auto ani nekontrolují, jen se zeptali na stav paliva.
wow! Jak je možné, že tak levně? Mě to teď v lednu vychází jednou tolik
goro napsal(a):v listopadu a prosinci vyzkoušeno na TFN Autoreisen: auto stašná kraksna, ještě s otevíráním na klasický mechanický klíč, ale jinak ok, bez depozitu, bez kontroly.
listopad Topcar SPC - velmi dobrá auta, depozit 700€ strženo / vráceno (použit Revolut v EUR), při vrácení bez možnosti kontroly (jen necháte auto na parkovišti a klíče hodíte v příletech do okýnka, kontroluje se později, nicméně do pár dní vráceno.prosinec TFS Record Go: nejlevnější půjčovna za 10€/den, depozit 1500€ na kreditce jen blokují, ale pak ještě vyžadují depozit 100€ na benzín, který vždy strhávají a vrací a současně nejde použít jinou kartu. Revolut neberou vůbec, debetku Erste ano, ale celý depozit se pak strhává/vrací, domluva na použítí dvou karet nemožná. Nicméně auto pak i za ty peníze velmi dobré (nový čínský SUV Dr. 4.0, v EU překvápko, ale jelo to dobře), při vrácení kontrola přímo na parkovišti, rychlé, bezproblémové, nic nehledali, jen rychle oběhli auto a opsali stav km.
Pluscar jsme měli v minulosti vícekrát, trochu horší auta, sjeté pneu, nefunkční nabíjecí zásuvka, ale měli plné pojištění v ceně.. pak začali vyžadovat 300€ depozit, hrotit kredit/debit, vnucovat pojištění, dnes prý už zase ne, nemáte někdo s pluscar aktuální zkušenost?
A ještě Autoreisen a Pluscar mají nějakou nabídku na webu, ale to neznamená, že vám to potvrdí. Někdy tam něco vyberete, vyplníte formulář a pak vám přijde mail, že žádné auto stejně nemají.
A vy si platíte nějaké externí pojištění, že jste vzal i ten record? Jinak díky moc
No tak já nevím, myslíte že to je teď leden, únor tak drahé kvůli období? V podstatě se nemohu dostat pod 17 000 za měsíc. Dívám se i na ten record - 20k…
pischkot napsal(a):V říjnu jsme půjčovali u Top Car, s plným pojištěním (zas takový příplatek to nebyl). Výhodou je, že si pak neberou žádnou zálohu z karty. A mají dalšího řidiče v ceně. Takže za nás nejlepší, i cenově...
Týden v únoru u Autoreisen.com 160e, viz foto. Na měsíc je 620e a více :-(
Ale i tak je to dobré, za tolik jsem měl auto o prázdninách na 9 dní v Černé hoře...