Flixbus
Tak zrovna já jsem s vrácením peněz, za rezervaci sedadel, neměla problém, vrátili bez keců na kartu. Akorát je u nich nefér, že si někdo koupí místenky, oni je bez upozornění zruší a pak to najednou zjistí pár dní před odjezdem, že do danýho spoje místenky nelze koupit a kdyby se neozval, tak mu ty prachy prostě nevrátí sami od sebe.
Neví někdo kdy Flixbus oznamuje (jak pozdě před odjezdem), že zrušil spoj, na který byla zakoupena jízdenka s místenkou i místem na kolo? Mám spoj z Prahy do Kasselu s přestupem v Drážďanech, vidím, že spoj z Drážďan nyní nejede, tak bych se nechtěl dočkat, že nad ránem přijedu s kolem a velkým báglem do Drážďan a tam až zjistím, že mi to dále nejede. Jedu za 4 dny, na mail mi nic dosud nenapsali, telefonní servis jim nefunguje (zrušili z důvodu covid-19), mail nemají a odkazují pouze na formulář, kam jsem sice před 2 dny psal, ale mají tam, že můžou odpovědět až za 4 týdny. Co s tím? Nepojedu z Brna do Prahy, abych zjistil až v Praze nebo v Drážďanech, že se do cíle nedostanu. A sám teď o vlastní vůli stornovat jízdenku nechci, protože by mi nutili voucher, o který nemám zájem. Pokud jízdu stornují oni, měli by vracet automaticky peníze.
Automaticky vracet penize, nekdo tady ma rad vtipovani :D :D :D
flix jedinecne co zajima je kdyz co nejvic lidi zapomni o pozadat o vraceni a necha penize lezet v zelene kapse.
Ja dostavam mail o zruseni od nekolika mesicu prakticky vzdy na 7 az 1,5 dne pred odjezdem. Tak kdyz to zrusi na posledni chvilu, doporucil bych vzit alternativni dopravu a pak jim poslat pozadavku o vraceni za ty jizdenky, shodne s jejich T&C kde rikaji ze cestujici v pripade ze spoj je odreknout nebo opozden o vice ne 2 hodky, ma narok na alternativni prepravu do cilu co nejrychlej.
Bohuzel snadnej, ze treba sam flix posle jizdenky na vlak etc. neni co ocekavat.
Ten jejich formulář, co mají na stránkách je úplně k ničemu. Ale můžete jim zkusit napsat na Facebook. Dotaz, který jsem prostřednictvím formuláře posílala, a na který mi nikdo přes dva měsíce neodepsal, byl najednou za pár minut vyřešen. :)
Michal napsal(a):
Máš MasterCard Priceless Specials? Tam rozdávají desítky ;)
Dík za info, to by mě nenapadlo. I tak si na to stejně asi nevzpomenu, až zas budu někdy kupovat Flix... :-)
Michal napsal(a):Jednoduchý trik - kupte si za něj nové lístky v CZK, stornujte je. Platnost voucheru se prodlouží o rok.
Michale, opravdu to tak funguje? Máte to ověřené? Nemají to nějak ošetřené proti dalšímu stornu?
chvaja napsal(a):[citace="Michal"]
Jednoduchý trik - kupte si za něj nové lístky v CZK, stornujte je. Platnost voucheru se prodlouží o rok.
Michale, opravdu to tak funguje? Máte to ověřené? Nemají to nějak ošetřené proti dalšímu stornu?
[/citace]Pokud vím, nemají. A stačí bus zpráva nebo do fóra.
Flixbus dokonce ledna nabízí za 14.99 EUR voucher na 1 jízdu busem nebo vlakem kamkoliv po Evropě. Musí to být přímý spoj, platí 3 roky a je vyloučené bohužel období od 16.6. do 12.9. Chce to je jen potvrdit, že máte adresu v D, F nebo I. Takže masochisté si mohou dát třeba chuťovku Liverpool - Bukurešť. Výzva pro Michala:-)
Ja jsem jednou skousel jet Barcelona - Budapest. I kdyz cesta je uzasna, ja bych uz nikdy vic opet ne nastoupil do takyho flixbusu... Ridic ne mluvil anglictinu, jen rumunstina, tak isto vice nez 90% cestujucich, kteri vlastni kulturu meli.... hluboko odlysnu. Kdyz jsem chtel na zachod, tak poprve nekteri spici v pruchodu (!) otevreli oci a hovorili na svoj jazyk dost neprijemne. Celou cestu nejaka rumunska hudba na tech TV, tak spat pohodlne taky ne lze. Odstup mezi sedadlami jako u Leo Expressu ve vlacich nebo v letadlach ryanairu. Pres celou cestu mimo pravidelnych zastavek (prijezd - nikdo ne vystupuje, nastup - hned odjezd) jenom jedna zastavka v Talliansku na 30 minut.
Jinak kdyz se koupi jizdenky v CZK nebo PLN tak opravdu ty jizdenky lze vratit bez poplatku pred odjezdem a novy voucher je platny pak dalsi rok i kdyz treba vyuzity voucher zitra mel vyprset.
V nemeckych flixshopeh stavajici voouchery, bezne i te ktere vyprsely, Vam taky prodlozi oo 3 roky. Pak ale po 3 letech uz opakovne nic s tim ne udelaji.
cali napsal(a):Flixbus dokonce ledna nabízí za 14.99 EUR voucher na 1 jízdu busem nebo vlakem kamkoliv po Evropě. Musí to být přímý spoj, platí 3 roky a je vyloučené bohužel období od 16.6. do 12.9. Chce to je jen potvrdit, že máte adresu v D, F nebo I. Takže masochisté si mohou dát třeba chuťovku Liverpool - Bukurešť. Výzva pro Michala:-)
Jojo 2 roky zpět takhle byla zpátečka kamkoliv za 20 eur, takže jsem si pěkně přes noc dojel do Trenta a odtamtud pak vlakem za hodinu rovnou na lyže do Marillevy za cenu, co by stálo jen mýto přes Brenner :D
A je to tady! naivní idiot, který chtěl loni cestovat, a zbylo mu všecko ve voucherech, letos už cestovat nemůže. platnost je jen rok. asi nikdo neví, zda se to nedá nějak obejít a platnost prodloužit...? Případně nabízím v kreditech flixbus asi 6000, měl by někdo zájem? díky
Honza Čermák napsal(a):Kup si za to jízdenky a ty zruš. Budeš mít nový rok.
Ahoj Honzo, díky za reakci, toto mě také napadlo, ale měl jsem obavu, zda to nehlídají a nějak mi to pak nezablokují a další změna už nebude umožněna...? Jsi si tímto postupem jistý? Pro jistotu můh voucher je ve formě kreditu, který jsem dostal za storno jízdenky, kterou jsem nemohl použít. Nejedná se o refundaci nerealizované cesty ze strany dopravce, např. kvůli restrikcím.
Já jsem si takto nedávno prodlužoval nevyužitou část ze mnou stornované jízdenky v dubnu 2019 už podruhé na další rok.
Ahoj, poté co stornuju jízdenku a vystaví mi poukaz, můžu ten daný pokaz použít na úhradu vícero objednávek?
Horší je to naopak - použít víc voucherů na úhradu jízdenky nejde, resp. nešlo, pokud neudělali změnu.