Půjčení auta na Islandu
Ahoj,
máte někdo tipy na levné půjčovny na Islandu, popřípadě zkušenosti s http://www.carrenters.is/? Našel jsem klasické půjčovny, kde se dá půjčit auto za obdobnou cenu jako v carrenters.is, tak nějak nevím co je lepší. Díky za tipy.
Já měl dobrou zkušenost v říjnu s Blue Car Rental, taky asi pět minut od východu z letiště v Keflavíku, tip mi na ně dával jeden bývalý spolužák, který byl s něma taky spokojen. Sice mě trochu strašili s pojištěním a možným prasklým sklem vepředu, ale nakonec dopadlo vše v pořádku a za mě tedy spokojenost.
Ahoj, měl jsem půjčenou Fabii přes carrenters.is a byla to určitě nejlevnější možnost .. a taky to auto podle toho vypadalo, gumy sjeté, okýnko podloženo papírama aby samo nesjelo, chybějící zadní stěrač a podobné...ale jinak pohoda:) Ber to tak že si to půjčuješ od běžného člověka co chce pronajímat třeba své druhé auto.
Pokud bys chtěl můžu ti dát tip kde si ho můžeš v Reykjavíku půjčit.
Radek
Ahoj, my si pujcujem pres https://guidetoiceland.is/ - sdruzujou vsechny mozny islandsky provozovatele, i ty nejmensi. Mame Toyotu Aygo na tyden za nejakych 8 tisic.
Obecne je pujceni auta na Islandu pomerna draha zalezitost. My jsme meli Toyotu Rav4 asi z roku 2005 s najetejma skoro 400000km v automatu na tyden za cca 12000kc. Na druhou stranu zase potom nikoho netrapilo, jestli to nekde odrem a pod. Pujcovna Sadcars. Pujcovat si na Islandu Fabii apod mi prijde hodne mimo, protoze jakmile chces potom sjet z hlavni cesty, tak je to znacne problematicky. Jinak benzin vychazel cca pred rokem a pul na 40kc za litr.
Díky za názory, to je právě věc co mi není úplně jasná..chtěli bychom si půjčit auto na 7-8 dní a potom jít někam na trek, asi Duhové hory a tam se už dopravit autobusem. Předpokládám že těch 8 dní bude akorát tak na objetí ostrova po Circle Road, na vnitrozemí nebude čas. Dá se k hlavním zajímavým místům podél Circle road dojet běžným autem, nebo je i na to potřeba 4x4? Díky
Goddafos 5km tam a 5km zpátky... ale je fakt, že v půlce už jsem to chtěl raději otočit zpět, nebýt tam Korejec, který v podobném autě neohroženě valil, tak tam nedojedu
Byli jsme teď v létě, objeli jsme celý Island po Ring road. V pohodě ti stačí jakékoliv auto, nemusí být 4x4. My jsme měli Hyundai i30. Všude krom pár úseků na východě je pěkná asfaltka a po ní objedeš veškeré hlavní atrakce včetně zmiňovaného vodopádu. Který teda podle popisu není Goddafoss (ten je hned u Ring road), ale Dettifoss. K němu vedou dvě cesty. Jedna štěrkovka, po které asi většina jela (silnice číslo 864) a pak krásná rovná asfaltka (silnice číslo 862), na kterou se odbočuje zde: ( https://goo.gl/maps/WZEm4HWxr2E2 ).
Jediné úseky, kde na Ring road není asfalt, ale dobře uježděná šotolina je na západ od Breiðdalsvík a okolo křižovatky se silnicí 939.
Je to fakt pohoda, spíš si dej pozor na pojištění a na stav auta. Pokud ti auto odejde někde na východě tak máš v podstatě po výletu.
Ten špatně dostupný vodopád - po rozbité polňačce, který jsem měl na mysli, je Haifoss na jihu. Omlouvám se, nechal jsem se pomýlit...
Ještě bych měl doplňující otázku, jaké pojištění doporučujete? Jestli stačí třeba základní CDW + gravel protection, nebo je rovnou lepší kompletní? Díky
radekt napsal(a):Ahoj Radku,Ahoj, měl jsem půjčenou Fabii přes carrenters.is a byla to určitě nejlevnější možnost .. a taky to auto podle toho vypadalo, gumy sjeté, okýnko podloženo papírama aby samo nesjelo, chybějící zadní stěrač a podobné...ale jinak pohoda:) Ber to tak že si to půjčuješ od běžného člověka co chce pronajímat třeba své druhé auto.
Pokud bys chtěl můžu ti dát tip kde si ho můžeš v Reykjavíku půjčit.
Radek
chtěla jsem se poradit - mám v planu pronajem auta take od Carrenters.is při bookingu mi to nabízí připojištění asi za 12.000ISK má to smysl? dokupoval si to také ?
Díky za odpověď Pavlína
Ahoj, kdyby se tu ještě někomu hodilo info o půjčení auta na Islandu. Tak cena se bude hodně odvíjet od sezóny, kdy si auto půjčujete. Nám většinou vychází nejlevněji přes guidetoiceland. Jinak tady jsem zpracovala takové ty nejčastější dotazy o půjčování aut na Islandu do přehledného článku, třeba někomu z vás pomůže :)
my jsme měli avis/Budget a naprosto bez problémů :) vyšlo nám to nejlevněji..dokonce i levněji než carrental, protože to bylo mimo sezónu...dyštak mrkni tady :) https://www.nebudvorvan.cz/2018/...se-ne.html
Pravidelně objednávám auta přes http://hespac.com/rentalcz.htm zatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.
Ahoj, navážu na tuto diskuzi. Jak je to s parkování v Rejkjavíku v zimě? Našel jsem si, že v centru jsou zóny (https://www.iheartreykjavik.net/...eykjavik/). Mimo vyznačené zóny na mapce je parkování OK? Nebo samé zákazy a míst podobně jako např. na Vinohradech? Díky.
S parkováním v Reykjavíku je to v zimě asi stejně jako v kterémkoliv jiném ročním období, moc nerozumím, v čem by měl být rozdíl? Mimo zóny je parkování v pohodě, najít místo není žádný zásadní problém.
eremi napsal(a):Dík za odpověď. V zimě by tam mohly být haldy sněhu nebo méně návštěvníků a tak víc míst, ale na zóny to samozřejmě nemá vliv ;)S parkováním v Reykjavíku je to v zimě asi stejně jako v kterémkoliv jiném ročním období, moc nerozumím, v čem by měl být rozdíl? Mimo zóny je parkování v pohodě, najít místo není žádný zásadní problém.
Určitě lidi tam bude min,sněhu víc než třeba v létě,ale s parkováním problém určitě mít nebudeš.
Zdravím, chtěl jsem poprosit, jestli by mi někdo nedoporučil dobrou půjčovnu aut, ideálně na letišti v Keflaviku. Původně jsem se chtěl řídit podle recenzí na internetu a Trip Advisoru, ale (snad kromě Hertz) lidi nadávají v podstatě na všechny, že jsou to zmetci, co se vás budou snažit okrást :D
Osobně jsem si vytipoval Geysir a Payless, ale určitě si nechám doporučit. Koukal jsem, že nejlevnější jsou všechny ty islandský půjčovny (GreenMotion, IceRentalCars atd.), na který se nadává ale asi nejvíc.
Island nie je moslimákov. Lepšie ako recenzie je čítať podmienky prenájmu. Mali sme auto z Avisu a nikto sa nás nesnažil okradnúť. Ak sa bojíš podrazu, kúp si plné poistenie v požičovni.