Help - půjčení auta na Mallorce
Ahoj,
pročetl jsem ledacos zde na fóru i jinde, ale chtěl bych poprosit zkušenější cestovatele o radu ohledně půjčení auta, protože se v tom stále moc nevyznám...
- Na Mallorcu přilétáme 17.4. ve 13:00 a odlétáme 22.4. v 6:55.
- Je mi 24let (21.4. mi bude 25) a řidičák mám od 18...
- preference auta nejsou
- Pojištění si na těch 5 dnů asi zaplatím (nebo stačí základ co je většinou poskytován?)
- kreditku, pas atd. mám...
Poradíte kde půjčit nejlépe a nejlevněji? Prošel jsem expedii, car rentals atd...
Nejlépe mi to zatím vycházelo u GoldCar s touto akcí: https://www.goldcar.es/en/10000-crazy-full-full-offer/
(40$ doplatek za věk pod 25, 40$ doplatek za odevzdání auta před otevírací dobou) - jen jsem moc nepochopil co je to jejich "FlexFuel"?
Díky moc za pomoc!
Nevím, je tisíc jiných možností, jak si na Mallorce půjčit auto a být v klidu... FlexFuel je takový ojeb, při předání auta zaplatíš předražený obnos za plnou nádrž s jejich marží maskovanou za servisní a logistické náklady a když vrátíš třeba s půlkou nádrže, vrátí ti něco nazpět, samozřejmě nikdy ne 1/2 toho, co jsi zaplatil za plnou při předání. Použij google, přečti si nějaké recenze a rozhodni se. Myslím, že i tady ve fórech je spousta doporučení na prověřené půjčovny a internetové brokery.
Qeasa:
Já tam letím 12.4. a vracím se 16.4., taky budu půjčovat auto, tak třeba budu mít nějaký dobrý tip Ale myslím, že teď mimo sezónu to nebude žádný problém.
Ahoj, byl jsem tam přesně ve stejným termínu, ale před rokem. Taky jsem si půjčil auto, a to v lokálni pujcovne. http://rentacarvanrell.com/en/
Primo na letišti jsem si ho vyzvedl za 79€ a ještě na místě me prekecal na pojištění cca za 15 € ale i tak hodně slušná cena za 3 dny. Auto melo prázdnou nádrž, takze co natankujes, to projezdis a vrátíš zase s prázdnou. Auto bylo úplně nové a byl jsem naprosto spokojen. Vrátil jsem ho opět na letiště a protože ještě nebyla otevřena kancelář, tak jsme byly domluveni na tom, ze kličky necháme uvnitř auta.
Odesláno z mého Lenovo A6000 pomocí Tapatalk
Ahoj,
jsem zpátky v Čechách a tak bych chtěl předně poděkovat Dejaka01 za tip a druhak se podělit o své zkušenosti, které snad někomu v budoucnu pomůžou.
Dopravu na Mallorce zajišťují především autobusy, u kterých stojí až na výjimky 1 cesta - 3€ po Palmě a 3,4€ mimo Palmu.
Pokud tedy pojedete např. z letiště do jakéhokoliv města kromě Palmy, připravte si 6,4€ na osobu/cestu. Jakékoliv cestování je tak poměrně hodně finančně náročné. Na Mallorce jsem byl celkem 5 dní a za první dva dny jsem utratil za MHD jako za letenky z Berlína na Mallorku...
Na tři dny jsem měl objednané auto a kdybych věděl jak místní doprava funguje, tak bych objednal auto na celý pobyt.
Zvolil jsem půjčovnu Vanrell na základě místního doporučení. Má normální ceny a hlavně nemá přehršel skrytých poplatků a sankcí za každou blbost jako jiné "pasti na turisty". Moje zkušenost je pozitivní a bezproblémová. Auto jsme si vyzvedli dle domluvy na letišti s necelou čtvrtkou nádrže, najezdili 650km za tři dny a protože jsme odlétali brzy ráno, tak jsme nechali klíče zamknuté v autě, kde byl jen zbytek nafty v nádrži. Platil jsem 94€ za tři dny a připlatil jsem si navíc 6€/den za pojištění. V řízení jsem si sice jistý, ale jeden prostě nikdy neví - 5m široké silnice v horách, kde je na jedné straně kolmá skála a na druhé svodidla(občas šlo fakt o centimetry a nemáte kam uhnout jako na našich silnicích), cyklisté, šílení španělé či opilý anglický turista v noci na parkovišti a v tu ránu jste tam za 200€ či víc... Žádný defekt se nám nestal, ale pojištění bych pravděpodobně pro klid zvolil znovu.
Další půjčovny, které byly na silnicích vidět - Centauro(asi nejvíce aut), GoldCars, Thrifty a další.
Pokud nechcete spadnout do nesmyslných poplatků ve výši desítek až stovek eur, tak si před rezervací pozorně přečtěte smluvní podmínky. Vyplatí se Vám to. (40€ za odevzdání auta mimo provozní dobu, 20€/den za nezkušeného řidiče, 40€ poplatek za spáchání přestupku s autem - pokutu musíte zaplatit samozřejmě extra... atd. apod.)
Viděl jsem i půjčovnu motorek/skůtrů, nicméně půjčení Vespy jsem viděl za 30€/den a ačkoliv jsem motorkář, tak budu mít v tomto případě za stejné peníze radši to auto...
Na konec se chci omluvit za to, že je text lehce chaotický a za jakékoliv případné chybky... Snad to někomu trochu pomůže.
Trochu jsem zapomněl přidat i svoji zkušenost, byl jsem na Mallorce 12-16.dubna. celkem asi 4,5 dne. Přemýšlel jsem, kolik dám za taxi do centra Palmy a pak zpět, kolik za cestování po ostrově atd. a ve finále jsem došel k tomu, že nejlevnější bude na celý pobyt půjčit auto Takže hned po příletu jsem zašel k půjčovnám na letišti, byly tam hned 4 známé značkové vedle sebe. V první nám nabídli auto na celý pobyt za 260€, ve druhé za 180€, ve třetí, což byl Hertz za 155€ a ve čtvrté (AVIS) už měly základní kategorii vyprodanou. Takže jsme se vrátili k Hertzu, vyfasovali jsme VW Polo s najetými sotva 800km, takže nový, v plné výbavě vč. tempomatu, el. oken, prefektního autorádia, klimy atd. započítáno 5 dní s plným pojištěním bez spoluúčasti za 155€ Takže pohodlně autem hned z letiště a potom zase zpět k odletu. Benzín od plné do plné, projeli jsme skoro celou Mallorcu a padlo asi 34l benzínu, tedy necelá nádrž. Překvapily mě ty rozdíly v cenách mezi půjčovnami vedle sebe a kdoví, jestli by to nebylo v AVISu ještě levnější, protože tam byla největší fronta Poučení - Zkusit se vždy poptat rovnou na letišti, pokud tím člověk ušetří za taxi nebo MHD, může to být ve finále levnější, než někde mimo letiště, o pohodlí ani nemluvě.
Ono se dá na malorce půjčit auto již od cca 15 euro na den. Je potřeba ho však rezervovat přes srovnávač.