České dráhy
Nevíte někdo, jestli existuje trik, jak změnit již zakoupenou Včasnou jízdenku Evropa tak, abych odjížděl dřívějším spojem na trase Berlín -> Praha? Mám na jízdence sice začátek platnosti 00:00, ale zároveň povinny vlak, kterým musím jet. Nastoupit do jiného mi asi bez postihu neprojde co?
na vcasne jizdence Evropa je uvedeno, jestli je stornovatelna anebo ne...povinnym vlakem musite jet, pokud pojedete jinym, tak zaplatite normalni tarif za jiny vlak - cili klidne 1500Kc za osobu...
rozhodne je lepsi si koupit jizdenku dopredu...treba zkuste i na www.bahn.de....nekdy maji lepsi ceny nez CD.
Slyšel jsem dnes v rádiu reklamu na linku Ostrava - Vídeň od 118 Kč https://www.cd.cz/typy-jizdenek/...fault.htm. Zatím jsem, ale nic nenašel, hodilo by se jen jako transfer na letiště a dál.
dolphi napsal(a):Slyšel jsem dnes v rádiu reklamu na linku Ostrava - Vídeň od 118 Kč https://www.cd.cz/typy-jizdenek/...fault.htm. Zatím jsem, ale nic nenašel, hodilo by se jen jako transfer na letiště a dál.
A netýká se to slevy pro studenty? Tam je to za 118 Kč a v posledních měsících je módní "cenu od" uvádět právě pro studenty.
Dobrý den,
zasíláme Vám objednaný kód slevy partnera ČD ze Světa odměn. Váš slevový kód je: UYF3-KJTH-H9F9
Získáte slevu 30% na skupinovou víkendovou jízdenku z ceny 679 Kč.
Jízdenka umožňuje neomezené cestování vlaky ČD v sobotu nebo v neděli v rámci ČR pro dvě osoby starší 15 let a až tři děti ve 2. třídě v termínu do 26.5.2019
Na nadcházející víkend (15 a 16.2) připravil Národní dopravce akci pro věrné zákazníky. Na tyto dny jsou k dispozici Skupinové víkendové jízdenky za směšných 100 věrnostních bodů. Na tuto jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti neomezeně daný den v rámci ČD. Jízdenky jsou dostupné v e-shopu pod záložkou „Valentýn“.
SDAN napsal(a):
Na nadcházející víkend (15 a 16.2) připravil Národní dopravce akci pro věrné zákazníky. Na tyto dny jsou k dispozici Skupinové víkendové jízdenky za směšných 100 věrnostních bodů. Na tuto jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti neomezeně daný den v rámci ČD. Jízdenky jsou dostupné v e-shopu pod záložkou „Valentýn“.
Předpokládám že v rámci ČD je myšleno jen v rámci ČR (a samozřejmě mimo Ariva/Leo,...).
A vztahuje se na všechny typy vlaků? Chápu, že třeba v SC si budu muset připlatit za místenku.
Ahoj, hledám špatně nebo ČD zvládly oproti loňsku zdražit včasné jízdenky směr Německo o 100%? Chtěl jsem zkusit Wuppertal, ale když mi to u něj vycházelo vysoké, hodil jsem trasu, kterou znám. Loni jsem zvládl najít Praha-Brémy za 500 Kč. Letos nevidím nic pod 1014 Kč. A to jsem šel až do října, pro který jsou v prodeji jízdenky.
Díky za info. Aspoň že to nebylo kvůli koronaviru. Jsem rád, že jsem loni stihl aspoň ty Brémy v ICE.
Se současnou cenou mi to moc smysl nedává a radši vymyslím nějaký letecký výlet nebo si vyčíhnu jednodenní zájezd či bus.
Neporadi tu nekdo (SDAN?), jak nejlevneji s IN100 z Pardubic do Vidne? Rad bych jel vlakem Vindonbona. Nejlevnejsi bude asi to koupit na 2 useky - Pardubice do Breclavi a z Breclavi do Vidne? Neb v tom pripade je prvni usek zdarma a pak cca za 200kc. Primo Pardubice-Viden 375, coz nechapu, je to stejna cena jako pro cestujiciho bez jakykoliv IN slevy..
Ještě stojí za kontrolu Brno - Vídeň, jestli tam není nějaká speciální akce (na jedno náhodný datum to stojí z Brna stejně jak z Břeclavi).
Doporučuji zkontrolovat úseky Brno - Vídeň a Břeclav- Vídeň, kde by se mohlo v obou relacích dosáhnout na cenu 188 Kč v závislosti na čase, datu a použitém spoji.
Právě jsem si koupil jízdenku z Budějovic do Vídně a koukám další krok ČD jak to cestujícím komplikovat. Už je třeba dodržet povinné vlaky po celé trase nejen pouze ty ,které projíždějí hranicí. Což je z dochvilností ČD docela problém a zvolit z Lince přípoj s desetiminutovým přestupem spíše ruská ruleta jelikož už párkrát to tam přijelo s více jak 40-minutovým zpožděním.
Takže teď musí člověk buď zariskovat či volit pozdější přípoj.
Pokud je to na jedné jízdence, tak bych to neřešil. Když to nestihneš ten spoj, necháš si u průvodčího vytisknout potvrzení o zpoždění, pak zajdeš s jízdenkou v přestupní stanicí na přepážku a oni ti přesunou jízdenku (včetně místenky, pokud máš) na následující vlak.
To bych neřešil, pokud je na té trase těch spojů dost. Pokud jeden za x hodin, měl bych respekt.
Jasně ,ale už je to komplikace a starost navíc právě kvůli tomu že nestačí "zpožděnka" od průvodčího a musí se to vyřizovat na přepážce v přestupní stanici.
Zrovna z Lince na Vídeň jezdí railjet jeden za druhým ,ale těch deseti minut jsem se bál (kór při mých zkušenostech se zpožděním na trase Praha - ČB - Linec) a dal si raději půlhodinku ..
Právě ta volnost včasné jízdenky od ČD byla velká výhoda a dával jsem jí přednost i když třeba Sparschiene od OBB vycházela někdy o něco levněji.
Škoda ČD poslední dobou nemají moc prozákaznický přístup nejdřív očesání použití věrnostních bodů teď zase toto ..
Tak hned ve středu to bylo na hraně do Lince to přijelo o půl hodiny déle naštěstí přípoj nabral taky deset minut zpoždění tj. jsem to o fous stihl.
Rakouský průvodčí zase tvrdil ,že ve stanici nic vyřizovat nemusím a stačí k použití následného vlaku potvrzení od něj.
Tedy služby ČD jsou čím dál tím horší - nevím jestli mám smůlu ,ale tento víkend neproběhla ani jedna cesta normálně - výluky ,zpoždění s tím už na českých železnicích obecně tak nějak počítám ,ale v sobotu IC 538 nefunkční toaleta v první třídě ten den večer EC 140 první třída pro jistotu nezařazena vůbec (a průvodčí ještě blbě koukala ,když jsem žádal navrch tu 30-korunovou kompenzaci) a v neděli EC 335 místo velkoprostorového bistro vozu první třídy řazen oddílový a nebyla ani ta teplá mattonka..
Dle letošních TV zpráv i napsaného výše bylo asi prozíravé letos v srpnu nepoužít ČD, ale Flix na trase Brno - Praha - Cheb a pak už jen Oberpfalzbahn a Deutsche Bahn na cestu Německem za 9€. Tamní zpoždění byla jen tak do 30 minut nebo žádná, frekvence spojů vysoká.
zelig napsal(a):Tak proč s nima pořád jezdíš a pak si tady stežuješ? Uleví se ti?
Já si stěžuji jinde ,tady jen konstatuji stav ! A ty tratě co hlavně jezdím ,tam nikdo jiný než ČD nejezdí a ono je bohužel smutné ,že ostatní (hlavně Regiojet) jsou ještě horší ..
Letos každá druhá jízda (neli více) u mě neproběhla standartně.
Trošku můžu porovnávat jelikož dost často jezdím i po Rakousku (OBB) a Maďarsku (MÁV) a tam se mi nikdy opakuji nikdy nestalo ,aby bylo jiné řazení či nejel vůbec některý vagón - a to je u ČD bohužel na denním pořádku .
a zrovna něco k tématu :
https://www.idnes.cz/ekonomika/d...oprava_cfr
za to co předvádějí chtějí zdražovat o 10-20 % ?! bych očekával spíše opak ))
Zásadní problém je v tom, že nejsou vagony. Váznou opravy i dodávky nových. To navíc není problém jen ČD, ale řady evropských dopravců. A zdražovat samozřejmě budou kvůli cenám energií, snad jste nečekal, že vlaky, které jsou z velké části napájené elektřinou, zlevní. :)