Plavba Středomoří
Přesně tak, mimo město je třeba všude na pevnině. Ale nemůže si ji půjčit každý bez určitých dokladů. V praxi ji má většinou průvodce, z naší skupiny bez průvodce měl 1 nějaký průkaz z domova. Nesmí se s ní jít do banky :-)
Máte někdo vysledovaný ceny u společnosti MSC? Už delší dobu sleduji ceny na plavby jak za pár dní/týdnů/měsíců, tak na příští rok a přijde mi, že cena jen naprosto výjimečně klesne a spíš se drží nebo roste. Tím pádem bych mohl koupit hned a není na co čekat :) Můžete to někdo potvrdit?
Otázka je kdy chceš jet, jakou chceš mít kabinu a připadný napojový baličekPokud v létě moc šancí nemáš.Ale např.sleduji plavbu v lednu -Costa - Toscana. 8 dni.Nejlacinějši zatím za 380.
@petrcb Já chci květen/červen/září/říjen příští rok, váhám nejlevnější kabina/balkón a určitě bez balíčků.
Nejlevnější jsou cca 1600€ za 2+1 osob u MSC.
@mispi díky, mrknu.
Moje zkusenost z cervna 24....
Costa Pacifica - Rim-Savona-Marseille-Palma-Valencia
nejobycejnejsi kajuta + all in balicek, dyska v cene... cena na osobu 308Eur a to jsme nechytli nejnizsi cenu
Pro me mile prekvapeni cestuji vzdy bez cestovky a masovek... , houpani lodi 0, pres den mimo lod ale zalezi na zastavkach samozrejme...
Urcite pri dobre cene znovu koupim
pripadne detaily piste DM
MSC za mě z Janova/Genova/Jeli jsme nočním vlakem z Vídně, přímo do Janova.Cena od 28€cesta.Nemáš problém se zavazadlem.Při zpáteční cestě máš dostatek času na prohlídku Janova. Vlak je lacinější než letět do Milána a někde spát Ranní let letadlem bych neriskoval.
kreutzfartberater.de
Aj ja odporúčam kreutzfartberater.de
Ich anglická verzia seascanner.com
Inak v Janove je stanica pár krokov od prístavu
@to Ridder- nejlevnější plavba je v květnu.. Dni už jsou delší , je teplo a nechá se bojovat o místo ve vířivce./důležité pro fotky/.Odjezd, návrat z Janova. Termíny i přes svátky. http://www.kreutzfartberater.de. Za měj je nejlepší 5-9.5. 2025 V systému musíš nejdřív vybrat plavbu a zadat dvě osoby, najde ti plavbu, vybereš, upravíš počet osob a vybereš kajutu - nejlevněji s dítětem do 6 let od 733euro. Pokud můžeš ber tenhle termín. Levněji na tvoje datumy nekoupíš. Raději levnější kajutu a zaplatit transfer od lodi do města Marseile cca 15-euro. Vláček Pettit train 10 euro tě doveze vyhlídku k hornímu kostelu a máš orientaci ve městě - vláček za ty peníze stojí. Pokud jím pojedeš, jdi hned na jeho zastávku v přístavišti /od kostela pěšky cca 10 mi/ Barcelonu uděláš sám laciněji. Guthaben se vrací po projetí plavby na účet. PS Pokud jedeš sám, bez základů angličtiny na loď nelez.
https://www.kreuzfahrtberater.de...is_river=0
@petrcb Už jsme jednu plavbu absolvovali v září 2023, takže úplnej panic nejsem, ale i tak děkuji za rady :) btw zrovna v Marseille je přístav public boat busů vedle přístaviště a stálo to snad kolem 2 EUR/osoba do města. MSC transfery jsme nikdy nepotřebovali využít.
Dívám se jen na 7+ dní plavby a tam to vychází nejmíň za 1600 EUR nejlevnější kajuta (2x dospělí +1x 3letý dítě ). Cenu považuji i tak za přijatelnou a jde mi pouze o to, jestli má smysl čekat na to, že klesne nebo tyto ceny neklesají a není na co čekat?
Sledoval jsem cca od května 2024 ceny na září 2024 a řekl bych, že MSC ceny neklesaly a spíše šly nahoru, zatímco Costa spíš klesala s blížícím se termínem. Ale ruku do ohně bych za to nedal.
Zdravím všechny, taky jsme se rozhodli, že vyrazíte letos poprvé na plavbu. Chtěli by jsme něco teď na jaře, nejlépe květen, červen. Kdy nejlépe vyrazit a kde koupit?
Já bych hledal na sea scanner. Mají filtry, dá se vybrat přístav, přehledná cena a dostupnost. Dají se najít velké slevy, ale obvykle rok dopředu, případně last minute.
Fajn je středomoří, buď západní okruh z Itálie směr Barcelona, nebo východní směr Řecko. Klíčové je vybrat přístav a jak se tam dostanete - autem třeba Janov nebo Benátky. Letadlem je celkem přístupný Řím či Barcelona. Ale pak vám musí sedět lety a počítejte s rezervou, ať vám neodpluje loď. Je možné koupit jen část plavby.
Celkem se nám líbí tahle plavba: https://www.seascanner.com/cruis...alda-genoa , je 639€ dobrá cena nebo ne? Do Janova je tedy optimální jet s autem když pojedeme ve 2? Jak je to tam s parkováním v přístavu? Má cenu si dokupovat balíček s pitím, nebo se to nevyplatí?
Cena je dobrá, pozor na osobu. Nejnižší cena může znamenat horší palubu (třeba hluk motorů, větší houpání, delší čekání na výstup z lodi při zastávkách).
Společnost z vás peníze vytáhne, takže když si nekoupíte balíček vody, budete ji kupovat jednotlivě a možná zaplatíte více. Já bych ji bral, ať si pobyt užijete a neřešíte to.
Pozor, na konci ještě budete muset zaplatit povinné spropitné. Někde tu snad mám cestopis z podobné trasy, nebo na blogu literak.cz
Jasně, chtěli by jsme už tu trochu lepší kajutu s oknem, pokud přidáme ještě balíček s alkoholem, tak to vychází cca 1000€ na osobu.
Cena není špatná, ale Costa může být v klidu ještě levnější. MSC má vodu a džusy v ceně (v bufetu). Balíček jsme teda nekupovali, protože alkoholu zas tolik nedáme. Parkování vyšlo tuším na 80 EUR. Zajedeš před loď, odevzdáš klíče a o nic se nestaráš. Nazpět tam auto čeká.
Btw Costa snad šla koupit i přímo na oficiálním webu a bylo to o chlup výhodnější než seascanner.
OK, díky, zkusim se podívat na jejich stránky. Takže kdyby jsme chtěli jet na jaře, má ještě cenu čekat na lepší cenu?
Záleží, jak moc chcete riskovat nebo jestli máte záložní plán. Přišlo mi, že Costa s přiblížením termínů klesá, co jsem viděl, ale já se soustředím hlavně na MSC. Já bych asi koupil teď, jestli je cena přijatelná pro vás.
Pokud můžete jet kdykoliv, klidně vyčkejte na akci. Pokud budete dlouho čekat na slevu na konkrétní termín, může se stát, že budete smutně vzpomínat na tuto cenu.