Sardinie s debetní kartou?
Hezký den přeji,
půjčit auto s debetní kartou. Je to na Sardinii možné, nebo ne? Našla jsem tu spoustu diskuzí, v kterých jsou rady tipu "když se budeš hádat, tak jo..." nebo "když budeš tvrdit, že je to kreditka, tak jo...", ale ráda bych našla jasnou a spolehlivou odpověď. Nechce se mi spoléhat na štěstí.
Předem moc díky.
Spoliehat sa mozes na kreditku a na google :) napr. toto vyzera ze poziciavaju na debetku
Všude říkají, že nechtějí debetní kartu, ale má zkušenost mluví jinak. Island (Europcar) Izrael (Hertz) , Sicílie Malta (Avis) všude vezmou a už to jede :-) A vzhledem k tomu, že Sardinie patří pod Itálii stejně jako Sicílie tak bych se nebál :-) Kšeft je kšeft
Mě by spíš zajímalo která autopůjčovna je v okolí Alghero nejlepší poměr cena/výkon? Nemá někdo vlastní zkušenost s nějakou místní? Díky za radu
My sme mali na Sardinii od Greenmotion.Platene debetkou ale musi byt embosovana.Potom to nikto neriesi.
Měli jsme pujčené auto od Viten Group. Rezervace kreditni kartou. Zablokovanych 1500 EUR. Auto jsme si prevzali sami, a pokud by tam bylo neco poskozeneho co nebylo uvedeno v papirech, tak jsme to meli prijit nahlasit (vse jsem nafotil). Auto pujceno asi za 2500,- na tyden (nissan micra), pojisteni jsem si udelal zvlast u anglicke spolecnosti - je to neco jako povinne ruceni, cena asi 500,- na tyden namisto 300 na den u pujcovny. Posledni den jsme dostali pokutu (spatne parkovani blizko plaze) radsi jsme ji zaplatili hned na Sardinii (asi 30 eur). Kdyby neco tak se ptej.
marthe napsal(a):Měli jsme pujčené auto od Viten Group. Rezervace kreditni kartou. Zablokovanych 1500 EUR. Auto jsme si prevzali sami, a pokud by tam bylo neco poskozeneho co nebylo uvedeno v papirech, tak jsme to meli prijit nahlasit (vse jsem nafotil). Auto pujceno asi za 2500,- na tyden (nissan micra), pojisteni jsem si udelal zvlast u anglicke spolecnosti - je to neco jako povinne ruceni, cena asi 500,- na tyden namisto 300 na den u pujcovny. Posledni den jsme dostali pokutu (spatne parkovani blizko plaze) radsi jsme ji zaplatili hned na Sardinii (asi 30 eur). Kdyby neco tak se ptej.
Já právě četl v různých recenzích, že vždy po vrácení vozu našli nějaký škrábance ci poškození a naúčtovali si hrozné sumy. Mají totiž opravdu výhodné ceny, tak aby to potom nedohaneli těmi poplatky. A přes co jsi vůz rezervoval a to pojištění jsi měl jaký?
Mel jsem to objednane pres stranky student agency. Auto jsme vratili umyte, takze nas dokonce pochvalili, ze ho vracime v lepsim stavu, nez jsme ho dostali. Pojisteni jsem mel tady: https://www.worldwideinsure.com. Za 19 liber. Vsude jsem na to cetl kladne hodnoceni, a nechtel jsem platit za pojisteni stejnou cenu jako za auto samotne.
Aby Vás nepochválili, když děláte něco za ně. Nepochopím proč někdo vrací auto umyté nebo vysáté, tohle je součástí ceny, že si ho po vrácení umyjou a vysajou.
No az tak bych si nebyl jisty. Prece jen auto bylo od pisku dist znecistene, a vim ze nektere pujcovny si uctuji extra poplatek za umyti, radsi dam 7 euro za wapku nez 20 eur za jejich umyti.
No tak já jsem si jistý zcela, pokud jsi tím autem nejel rally, tak běžný znečištění není žádný problém - vždycky se to vztahuje k tomu, kde jsi, když jsi v písčitém a prašném prostředí, tak je snad jané, že auto vracíš zaprášené a od písku.
marthe napsal(a):Mel jsem to objednane pres stranky student agency. Auto jsme vratili umyte, takze nas dokonce pochvalili, ze ho vracime v lepsim stavu, nez jsme ho dostali. Pojisteni jsem mel tady: https://www.worldwideinsure.com. Za 19 liber. Vsude jsem na to cetl kladne hodnoceni, a nechtel jsem platit za pojisteni stejnou cenu jako za auto samotne.
Super, díky moc za informaci.
Tak to s nimi risknu a udělám si i to pojištění pro jistotu.
AHoj, nepročítala jsem komplet diskuzi, tak nevím, jestli se neopakuji. Auto jsem si pujčovala dvakrát, na Sardinii a na Madeiře. Pokaždé s debetní kartou. Dle mých zkušeností mají problém s tím, když je tam přímo napsáno Debit card, pokud to napsáno na kartě není, tak ok. Nicméně pokud máte více karet k dispozici, tak se vyplatí je vzít, ať mají na výběr :)