Plné pojištění půjčeného auta
ve VPP to je:
https://www.csobpremium.cz/porta...df?v220701
článek 24, odstavec 2
akorát by mně zajímaly praktické zkušenosti, jestli už to někdo skutečně využil..
Ahoj, potřebuju radu.
Mám zamluvené auto na Islandu, ale myslel jsem si že nechám jen základní pojištění od půjčovny a pak se připojistím jinde. Na 11 dní už to lepší pojištění vychází na raketu.
Teď ale zjišťuju že většina pojišťoven tohoto typu je jen pro Brity, nebo:
Worldwide insure nepojišťuje na Islandu a Defend insurance jen od 25 let. Je mi 24 ;).
AXA má nějaké připojištění, ale nepřijde mi to ok. (Poškození skla, pneu?)
Máte někdo zkušenost? Díky
Tak hlavně počítej s tím, že pokud budě nějaká pojistná událost, tak to stejně budeš muset nejdřív zaplatit ze svého, což na Islandu nebude malá částka.
Libor_S napsal(a):Někdy jsem měl roční WWI, když bylo víc delších půjčení za rok. Někdy dřív, když jsem o WWI a podobných nevěděl, jsem si spoluúčast nepojišťoval (a ani nepřiplácel v půjčovně, protože to bylo v zemích, kde vymyšlené škrábance nehrozí a spoluúčast bych když tak unesl, např. Norsko, USA). Někdy bylo pojištění bez spoluúčasti už v základu (např. na Kanárech).
Letos používám na kratší půjčení pojištění od webu, přes který si auto půjčuju tj. discovercars.com (je dražší než WWI, ale celkově to není takový rozdíl a zahrnuje asi víc případných poplatků od půjčovny a je to pohodlnější vyřídit najednou s půjčením - před 1,5 rokem jsem nemohl zaplatit WWI kartou na webu a musel jsem tam kvůli platbě volat).
dobry den,
takze při půjčení jen vybrat jejich plné pojištění a potom už se na místě nedat zvyklat od zaměstnanců půjčovny, ze je tohle pojištění nedostačující ? Děkuji
Pokud máte PLNÉ pojištění PŘÍMO od půjčovny (většinou když auto rezervujete přímo na webu konkrétní - vesměs lokální - půjčovny), už vám nic vnucovat nebudou. Případné škody si pořeší půjčovna s pojišťovnou.
Pokud rezervujete přes rentalcars, holidayautos a podobné weby, tak si při tom zároveň můžete přikoupit jimi nabízené pojištění (nebo si ho přikoupit později třeba od WWI). Je to pojištění od třetí strany, ne od autopůjčovny. V tom případě vás můžou v půjčovně přesvědčovat ať si koupíte jejich pojištění, že nejste dostatečné krytá atd. A pak se nenechte zviklat (ani zvyklat ). Případné škody vám strhnout z depozitu a vy si následně tu strženou částku musíte uplatnit u pojišťovny.
katerina.kozak27 napsal(a):dobry den,
takze při půjčení jen vybrat jejich plné pojištění a potom už se na místě nedat zvyklat od zaměstnanců půjčovny, ze je tohle pojištění nedostačující ? Děkuji
Já jsem o příplatku za plné pojištění od půjčovny nepsal (a ani ho nikdy neplatil). Psal jsem o externím pojištění spoluúčasti, které je levnější, ale má i své nevýhody (když se něco stane, je s tím administrativa a nemusí se proplacení povést, když půjčovna nespolupracuje). Aby šlo odmítnout nabídku zaměstnanců půjčovny, je třeba splnit podmínky tj. blokaci depozitu na kartě (většinou výrazně vyšší částka než u plného pojištění) a často je třeba mít kreditku. Mě nikdy moc nepřesvědčovali.
Platil si někdo v poslední době WWI celosvětové [případně Evropa] na celý rok ? Kolik to teď stojí aktuálně? Měl jsem to před cca 10 lety, ale asi přes jinou stránku, protože tam cenu viděl člověk hned [tady musí vyplnit poptávku). Díky
toMas _2 napsal(a):To mi príde ako "až príliš dobrá" cena... Sú nejaké skúsenosti s plnením?Tak u cover4rentals chtějí za celý svět-Gold cover 63,74 euro.
Po tom neustálom zdražování WWI som teraz zobral ročný svet u defend. Predsa len je to v podstate icarhireinsurance, tak snáď to bude ok.
toMas _2 napsal(a):Tak u cover4rwntals chtějí za celý svět-Gold cover 63,74 euro.
Zkušenosti nemám, čerpal jsem pouze z tohoto článku: