Kvuli zpozdeni vlaku uletelo letadlo
Zdravim, dnes jsme cestovali pres noc vlakem s CD do Katowice, odkud nam letelo letadlo do Stavangeru, Norsko. Bohuzel vlak nabral celkove zpozdeni 130 minut a my tak nestihli dojet ani do Katowic, natoz na letiste a stihnout letadlo bylo nemozne.
Mate nekdo podobnou zkusenost? Je mozne ziskat od CD kompenzaci za usle naklady za letenky, ubytovani apod.? Resili jsme situaci na info lince i prepazce v CR, bohuzel nikdo nebyl schopny nam pomoci, ani pry nevraci vcasnou mezinarodni jizdenku do Polska, kterou jsme chteli vratit, kdyz cestu zpet z Katowic do Prahy nevyuzijeme... Diky za info, pripadne pomoc.
Určitě vám ČD nebudou kompenzovat náklady na letenku, ubytování atd. Jedině snad by jste měli něco dostat za zpoždění vlaku z ceny jízdného, toť vše.
toto sa mi stalo v 2010, kde mi vlak z Istanbulu do Sofie meskal 3 hodiny a uletelo mi lietadlo. Povedali mi "I'm sorry" a tym to haslo :D
Omlouvám se, ale dát si méně než dvě hodiny rezervu pro příjezd vlaku ČD do cizího státu je prostě chyba. Zde bohužel není nárok na nic.
Pokud nemáte cestovní pojištění, které by takové případy krylo, pak letenky, hotel můžete odepsat do ztrát.
to je ten spoj co prichadza do Katovic o 4:30 a odlet do Stavangeru o siedmej rano?
to uz pri polhodinovom meskani by ste asi nestihli transfer Matuszeka (asi jediny v tom case) ... ved aj autom je to letisko vyse polhodinu.
Abychom tomu dali nějakou formu: Povinností ČD z přepravní smolouvy je přepravit tě do místa určení. K tomu došlo, takže obecná odpovědnost za škodu pro porušení smluvní povinnosti se aplikovat nebude (i tak by se ale mohli vyvinit za podmínek uvedených v § 2913 NOZ). Práva cestujících vůči dopravci při zpoždění jsou uvedena v přepravním řádu (v souladu s ust. § 2553 NOZ). Aktuální přepravní řád ČD máš zde: https://www.cd.cz/assets/info/ci...ena-11.pdf a nároky cestujícíh při zpoždění najdeš na str. 73 (část šestá, kapitola III.)