Koh Ngai
Ahoj, nemáte tu někdo zkušenost s lodní přepravou z ostrovu Ko Ngai do přístavu v Trang? Vím, že jezdí trajekty na pravidelných linkách, ale bohužel bych kvůli navazujícímu odletu potřebovala dřívější spoj. Nevíte, jestli se dá na místě sehnat např. speed boat? Díky moc všem za rady, Nella
Ahoj, byl jsem na Ko Ngai tento únor. V hotelu se dal pronajmout private boat, ale už nevím jestli to byl speed boat nebo long tail. Každopádně podle hesla "za peníze v Praze dům" si myslím, že s tím nebudou mít problém ti to zajistit. Otázka je, jestli se to vyplatí a jestli není lepší jet o den dřív normálním trajektem.
napiš přímo na hotel a oni ti řeknou nejlíp aktuální info včetně cen, je v jejich zájmu aby jsi v pořádku dojela do jejich resortu. Platí i pro spokojený odjezd z resortu. Na Koh Ngai jsem jel speedboatem co pendluje mezi Phuketem a Koh Lipe, mozna to jelo az na Langkawi. Toto jsi asi vygooglila - http://www.kohngai.net/travel.html. Odjezdy z Trangu (Pakmeng) na Koh Ngai v 12:30 a 16:30, osoba 450 THB. Opačný směr 8:30 a 13:15. Pokud máš tedy odlet velmi brzy ráno z Trangu (předpokládám že hledáš transfer před tím 8:30AM), tak bych v Trangu přespal někde poblíž letiště. Jiná varianta je privátní transfer jak zmiňuješ ve svém příspěvku, počítej ale s tím, že vyjede nejdříve za svítání.
V Thajsku je možné všechno. Za peníze seženeš co potřebuješ. Jenom nechápu, proč se hnát na nějaký ranní let. Ono z přístavu je to ještě 1,5-2 hodiny do města Trang po silnici, kde je letiště, pokud si dobře vzpomínám. Takže si myslet, že pojedu ráno a v pohodě to stihnu není úplně rozumné. Trang je příjemné město, kde se dá zajít na noční trh a je tam minimum turistů. Je tam rovněž několik pěkných hotelů za velmi dobré ceny. Takže řešit nějaký idnividuální transport je podle mě hloupost. Já na Ngai byl a kromě moře tam není nic,takže za 2 dny jsme toho měli plné zuby. Ani na šnorchlování to tam není. Korály jsou po tsunami pořád většinou mrtvé. Každý je ale jiný. Poblíž letiště neník k přespání nic. Je to maličké letištátko. Přespat se dá ve městě.
no a s pomocí přátel na CL pořešené, odpolední poklidný transfer do Trangu, ubytko, sprcha, trochu večerního života ve městě, spánek, brzký check out a na letiště. Problem solved, co tam máš dál?