Prenajom auta - USA
Ahoj, budu ráda, když dotazy zodpovíte na tomto fóru. Plánuji stejnou cestu nejpozději v 1. Q 2018 a rovněž mě to zajímá a info považuji za výborné. díky za spojení s Vámi.
Já jsem zase spokojená s https://www.levnaautopujcovna.cz/, využili jsme ji v IT taky a za mě paráda.
Pravidelně objednávám auta přes https://bit.ly/2JZDJlFzatim to vždy bylo bezchybne. Voucher na email do 15 minut od rezervace.
Letenky do LA bych rád využil k návštěvě Mexika.
Pokud má někdo zkušenost - co je vhodnější:
- půjčit auto v LAX a jet s ním do Mexika.
-autobusem do San Diega, pěšky přes hranice a půjčit auto až v Tijuaně na letišti (a pak stejnou cestou zpět).
Pred 2 rokmi som sa o toto zaujímal, a z požičovní som dostal informácie, že do Kanady požičiavajú bez problémov, do Mexika vôbec alebo len s veľmi drahou poistkou. Ale môžeš sa v požičovniach opýtať a dať sem info, aká je aktuálna situácia.
Určite požičať až v Tijuane, žiadna US požičovňa ti presun do Mexika nedovolí a hlavne sú tam oveľa dlhšie čakačky ako pri pešom presune.
Prechod hranice je absolútne bezproblémový - Greyhound dokonca jazdí z LA až priamo na hranicu do San Ysidra, stojí cca 10 dolárov. Peší presun cez hranicu zaberie asi 30 minút a potom odporúčam objednať Uber (ak budeš mať internet) - v Tijuane majú až smiešne nízke sadzby, cez celé mesto za 2$.
Můžeš jet i vlakem, který jede někde i těsně podél pláže a pak ze San Diega až na hranice. Jestli chceš projet Kalifornský poloostrov, tak autem to bude pěkný výlet, i když až na jih a zpět dost daleko. Do jiných částí Mexika raději autobusem a případně vlakem krásný úsek Los Mochis - Creel, jehož okolí se dá procestovat na kole, busem či minivanem s místní CK.
Děkuji za informace, Tijuana je jasná volba.
Mám 14 dní, západ USA už mám projetý, tak se chci tak nějak toulat až do Mexico City a zpět.
Auto určitě potřebuji, ideálně brouka pokud ho mají. O jiném druhu dopravy jsem ani neuvažoval, chci volnost a také bych neměl čím jezdit do Drive-in.
to drive-in mi pripomina prihoda z W&T v USA. Chceli sme ist "vykesovat" seky vyplatne, ale nestihli sme otvaracie hodiny banky...neskoro bolo. Ale drive-in mali otvoreny. Tak sme na bicykli prisli k intercomu a pytame sa, ze ci sa daju vytiahnut peniaze. A uz len "no car, no money" :D
Libor_S napsal(a):Můžeš jet i vlakem, který jede někde i těsně podél pláže a pak ze San Diega až na hranice. Jestli chceš projet Kalifornský poloostrov, tak autem to bude pěkný výlet, i když až na jih a zpět dost daleko. Do jiných částí Mexika raději autobusem a případně vlakem krásný úsek Los Mochis - Creel, jehož okolí se dá procestovat na kole, busem či minivanem s místní CK.
Jo, Pacific Surfliner je super, mega pohodlné veľké sedačky ako u babičky a pekné výhľady. Ale tá cena... "včasná jízdenka" stojí 33$. Výhoda je že ide z Union station a nie z tej diery zvanej Greyhound Bus Station uprostred bezdomoveckého ghetta ;). Plus 4.50$ za Trolley do San Ysidra (2$ karta + 2.50$ fare). Takže finančne a časovo určite Greyhound, pohodlie a výhľady Surfliner.
Zdravím všechny , v dubnu poletím poprvé do Ameriky , zarezervoval jsem si auto přes Rentalcars.com u Alama v Los Angeles. Nejsem v tom vubec zběhlí a vím jenom co se dočtu a zajímala by mě pár otázek ohledně pronajmu automobilu.
1) Má někdo presné zkušenosti s Alamem v LA a bookoval auto přes rentalcars a jak to je když tam příjdu ?
2) Nutily nějaké pojištení ?
3) Měly problém s debit card , Já ji mám od České spořitelny ?
4) Funguje tam kiosek když zadám svoje rezervacní číslo co mi poslal rentalcars.cokm nebo musím jít na přepážku ?
5) Do LA přilétám ve 14:50 a auto jsem rezeroval od 17:00 měl by ten čas stačit ? popřípadě co by se stalo kdybych přišel později , auto by mi už nepůjčily nebo bych musel zaplati nějaký poplatek ?
Předem děkuji za odpovědi :-)
houdadavid napsal(a):Viz má odpověď na předchozí straně v tomto vlákně, taky jsem měl Alamo přes RentalCars.Předem děkuji za odpovědi :-)
Na letišti jsme poměrně dlouho čekali na shuttlebus, ale dočkali jsme se. V kanclu kiosek není, musí se na přepážku, a byla tam docela fronta... Na čas tam být nemusíš, zpoždění určitě nevadí. Debetka nevím, ale myslím si, že by neměla být problém. Zlom vaz.
koukam na economy car rentals nabidku SUV v US, no dle obrazku jsou to relativne stare auta. Jeep liberty, Equinox a nic lepsiho jsem nenasel. Mate nekdo osobni zkusenost? Ja verim, ze nas to posle do jedne z klasickych pujcoven kolem letiste, kde vybereme moderni auto s dostatecnou vybavou.. Cim jste tam jezdili vy?
Rozhodně půjčení u Ofranu, žádný skrytý poplatky a další bullshity, co ti nutí na pobočce. Dá se platit embosovanou mastercard bez problémů. Letos jedeme znovu pro 6 lidí bereme minivan pro 12, jednak kufry/krosny a jednak cesty jsou dlouhý a je třeba se taky natáhnout, když se jede delší trasa. Ceny se výrazně neliší, tak berte to lepší než to levnější.
Rozumím správně, že pojištění od worldwideinsure.com
kryje škody do částky £50,000 bez spoluúčasti?
Ne, kryje to spoluúčast na škodě až do výše £50.000 ve variantě Deluxe, jinak 5.000. Tedy kryje to jen tvojí spoluúčast, není to náhrada CDW/TP.
Bral bych určitě Deluxe, když je jen o pár liber dražší... I když, můžu to jako Čech půjčující auto v US? Píšou "Hires in your Home Country covered".
Zvažuji pronájem SUV od Sixtu, kde mají teď nějakou slevu a navíc za 30 usd dají LDW a SLI + tohle pojištění by krylo Road Assistence, skla, podvozek, odtah a tak, a zřejmě i tu možnou spoluúčast. Vychází to dohromady na 659 usd za 20 dní. Chtěl jsem se zároveň vyhnout ERC nebo FOXu, kde je to taky levný, ale ty recenze...
dave_no napsal(a):I když, můžu to jako Čech půjčující auto v US? Píšou "Hires in your Home Country covered".
To znamená, že to kryje rovněž pronájmy aut ve tvé vlastní zemi.
cali napsal(a):Má tedy smysl si toto pojištění kupovat, když tím chci krýt škody na podvozku, sklech a odtah? Mám sice LDW s nulovou spoluúčastí a SLI, ale není v tom Road Assistance ani skla atd. Pokud to kryje jen spoluúčast, tak ta v podstatě žádná nebude, když to nemám pojištěno od Sixtu:) Chápu to správně? Nebo by mi případně proplatili prakticky 100% škodu/spoluúčast?Ne, kryje to spoluúčast na škodě až do výše £50.000 ve variantě Deluxe, jinak 5.000. Tedy kryje to jen tvojí spoluúčast, není to náhrada CDW/TP.