Chybí tady tohle téma (na AL to bylo wizzrat), tak nevím, kam to dát. Let CTA-SOF byl teda výživný. Cestou mě pokousaly štěnice a na wc nejenom, že mají to super umyvadlo, kam se pod vodu ani nevejde ruka, ale mýdlo inovativně nalité v papírovém kelímku.  Lahůdka.    .

Wizzair-obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Nejedná se o zpoždění letu, ale o odepření nástupu na palubu. Měl jsem podobou zkušenost a dostal jsem 600 EUR od Wizz Air, i když přes vymahačskou společnost - výsledek byl pro mě pozitivní.

0 Citovat

Zajímavý názor. Příslušná směrnice nerozlišuje mezi zrušením/zpožděním letu a odepřením nástupu, pokud jde o výši kompenzace. Ta se řídí vzdáleností.

1 Citovat

Díky za info, nebudu to tedy řešit. Kompenzace jsou sice hezký, ale 250e nezaplatí ani hotel, centrum Londýnu není levný :D A i kdyby to bylo 600e stejně bych byl raději kdyby mi výlet vyšel. Nemluvě o tom to z nich vyrazit .....

0 Citovat

Jak jsem již psal výše, měl jsem podobnou zkušenost. Bylo to v roce 2020, s Wizz Air, kde mi bylo odepřeno nastoupit na palubu. Problém byl na jejich straně, konkrétně v systému IATA. Po půl roce řešení jsem dostal kompenzaci, jak se má, a k tomu veškeré náklady, které byly způsobeny tímto odepřením při nástupu. Jo a Jox má pravdu, je to jen otázka vzdálenosti, a spletl jsem se – nakonec jsem dostal přes 600 eur, nejen kompenzaci, která byla 250 eur, protože let byl do 1000 km. Zbytek těch 600 eur byly vlastně náklady a peníze, které mi propadly. Takže Wizz mi uhradil nejen vstupenky, ubytování a další náklady, ale i kompenzaci 250 eur.

0