Pegasus airlines - vynechání letu
Helena Kramářová před 8 min
Dobrý den, nevíte zdali Pegasus zruší zpáteční letenku, pokud nenastoupím na cestu tam? Koupila jsem přes My trip letenky Praha-Istanbul a zpět, ale nakonec přiletíme do Istanbulu z Taškentu a rádi bychom využili pouze zpáteční letenku. S automatem na My trip nejsem schopna se domluvit 😀.Díky za odpověď.
Když jsme v Istanbulu nestihli návazný let s Pegasem, tak jsme si ho nechali zrušit (vrátili peníze za letenku) a zpáteční let to nijak neovlivnilo. Takže si myslím, že pokud nenastoupíte na let tam, zpáteční zůstane.
Většina nízkonákladových společností ti prodává zpáteční letenku jako dvě jednosměrné, takže např. u Ryanairu nebo Wizzu to nevadí. Jak to má Pegasus ale nevim…
@romancient Pokud to bereš z pohledu full service carrier, tak to u Pegasusu rozhodně nemusí být 100%……..
Nejde o full-service carrier, ale jak jsem pochopil, paní má letenku s přestupem a nechce využít let tam , pouze chce letět zpět . V takovém případě, pokud na let tam nenastoupí, bude zpáteční cesta zrušena. O tom se tady psalo už mnohokrát a stále se to opakuje.
romancient napsal(a):Nejde o full-service carrier, ale jak jsem pochopil, paní má letenku s přestupem a nechce využít let tam , pouze chce letět zpět . V takovém případě, pokud na let tam nenastoupí, bude zpáteční cesta zrušena. O tom se tady psalo už mnohokrát a stále se to opakuje.
Ano, jde o rozdíl full-service vs low cost. Ano, několikrát se to řešilo a znovu si přečti, co jsem napsal. U většiny LCC se ten let nezruší, u FSC ano. LCC letenky berou samostatně jako jednosměrné, né jako celek.
RadekB napsal(a):Ano, jde o rozdíl full-service vs low cost. Ano, několikrát se to řešilo a znovu si přečti, co jsem napsal. U většiny LCC se ten let nezruší, u FSC ano. LCC letenky berou samostatně jako jednosměrné, né jako celek.
Kdo by ale kupoval full-service s Pegasusem...😁
myslím, že jsem někde už slyšel pár vyjímek z tohoto pravidla na opět strany, chce to ověřit u konkrétního dopravce.
navíc dnes se ty hranice mezi lowcost a lcc stále více překrývají (co jsou vlastně atributy lowcostovitosti? to že nenabízí lety s (přestupem v rámci jedné rezervace? to že nevydávají e-ticket? nespolupracují s GDS?
Podle všech těchto atributů je Pegasus vlastně "klasická aerolinka", full servis.
To, že během letu nedostanete jídlo zdarma a že v základním tarifu nemáte odbavené zavazadlo by už dnes mohla spousta "full servis" aerolinek povídat.
Nemáte dokonce ani kabinové zavazadlo. Jen 3 kg malýho zmetka pod nohy :D Naštěstí to nekontrolují.
Na mojom poslednom lete mala slečna 3 príručné namiesto 1 (alebo 2) a veru si to všimli :D Ale nakoniec vyzeralo, že ju pustili bez platenia.
romancient napsal(a):[citace="RadekB"]
Ano, jde o rozdíl full-service vs low cost. Ano, několikrát se to řešilo a znovu si přečti, co jsem napsal. U většiny LCC se ten let nezruší, u FSC ano. LCC letenky berou samostatně jako jednosměrné, né jako celek.
Kdo by ale kupoval full-service s Pegasusem...😁
[/citace]
Asi máme mezi sebou nějakej komunikační šum, Pegasus nepovažuju za full-service a to je právě ten háček. Jak jsem psal, no-show u nízkonákladovek nevyústí ve zrušení jako u full service aerolinek.
Například zpáteční rezervace u Wizzu, nenastoupím první let, nevadí MOHU letět dál.
Zpáteční rezervace u KLM, nenastoupím první let, dál letět NEMOHU.
Reagoval jsem na tvoje 100% zrušení, což je světě LCC není pravda a je třeba si to zjistit. Proto jsem Tě opravil, abys nešířil (100%) bludy.
Jak to má Pegasus, evidentně nikdo z nás pořádně neví, protože se snaží tvářit jako FSC, přitom je to typická LCC.
mala oprava k tomu KLM - u nich zrovna nenastoupeni k letu tam jeste neznamena, ze neni mozne letet zpet.
i u levnych tarifu ma klm moznost nastoupit let po vynechanem segmentu tam, ale s pokutou - v zavislosti ma delce letu je to v rozmezi od 125 eur k 600 eurum
Mimochodem u flypgs se dělá check-in na každý segment zvlášť. To by mohlo být nápovědou. Když to nechá udělat check-in na přeskáčku, nemusel by jim ten přeskočený segment vadit....