Ahoj, neletí někdo 25.5. do Šymkentu a nemá v plánu jet do Uzbekistánu? Popřípadě se domluvit na sdíleným taxi na hranice.  Kdyžtak pište dm.  .

Kazachstán/Uzbekistán

Založil ve fóru Hledám spolucestujícího

4 reakce

Ahoj, neletí někdo 25.5. do Šymkentu a nemá v plánu jet do Uzbekistánu? Popřípadě se domluvit na sdíleným taxi na hranice. 
Kdyžtak pište dm.

0

Ja som sa odtial teraz vratil, v Šymkente na letisku zozenies zdielane taxi na hranicu bez problemov, cakaju tam vodici a zhanaju ludi.

Yandex mi ukazoval cenu okolo 14-15000 tenge za auto a za miesto v zdielanom chcel 7000 tenge/15e cize pri dvoch asi lepsie zobrat rovno Yandex. 

Cestou spat z hranice do centra Šymkentu zozenies na hranici zdielany aj za 3000 tenge. 

3 Citovat

Aktuálně bych doplnil... Po příletu do Šymkentu v 3:30 Yandex žádného řidiče, ochotného jet na hranice nenašel. Nějaké autobusy jsou samozřejmě utopie. Tedy řešení jen taxi, po počátečních 50 USD usmlouváno na 35, což je cena Yandexu a za ca. 120 km to není vůbec špatné. Ostatní taxikáři byli na toho našeho dost naštvaní a málem došlo na ruční výměnu názorů, ale nakonec ok. Na uzbecké straně pak už není problém Yandex do centra Taškentu za  40.000 UZS. Kdo chce zrychlit cestu, vyhnout se dopravním zácpám a trochu ušetřit, může se nechat odvézt na nejbližší metro (Turkiston) a dále pokračovat metrem za lidových 2000 UZS;-)

Zpátky jsem jeli v ca. 22:30 z hranic do Šymkentu Yandexem za 13.820 KZT (ca. 700 Kč), ale řidič potvrdil, že je to velká náhoda, že se tady ocitnul a normálně v tuto dobu je už Yandex problém a nezbývá než použít místní taxi. Případně zkusit app InDrive.

V Šymkentu je dost podniků, které mají otevřeno do 2 nebo 3h a lze tu přečkat čas do odjezdu ma letiště, to už pak Yandex není problém. My jsme byli v Pride Pub, není problém si i po půlnoci dát teplé jídlo, točené pivo atd.

Pro 2 lidi a více takto úplně v pohodě, pro individuálního cestovatele relativně dost peněz. Ad nějaké sdílené busy atd. - po pěším průchodu hranice, kde 24h denně proudí oběma směry tisícovky lidí s kontrabandem, často dost pochybných individuí, často nelibě páchnoucích, nemáte moc chuť trávit s nimi další min. 2 hodiny na cestě;-) Samozřejmě v rozumnou denní hodinu lze asi nějakých busů využít. Jinak ten přechod hranice mně hodně připomíná takovou bláznivější verzi přechodu Poipet mezi Thajskem a Kambodžou.


img-20240602-061812.jpg
img-20240602-061252.jpg

6 Citovat

Nedávno jsme se vraceli v noci z letiště jsme dávali 10$ za osobu na hranice. Z uzbecké strany jsme jeli na hranice Oybek Tádžikistán za 120000 UZS. Cestou zpět z hranice do Šymkentu za 2000 KZT sdílené taxi. My jsme spali v parku před letištěm a vše v pohodě. 

1 Citovat

Ahoj, také letím do Šymkentu 25.5. a plánuji cestu do Uzbekistánu. Sdílené taxi zní jako skvělý nápad! Prosím, napiš mi do zpráv, ať se můžeme domluvit. 

https://geometrydash-3d.com

0
4 reakce