Trip táta s puberťačkou - průhledné moře a co dál?
Reni85 napsal(a):Deny, na Lefkade som videla jedno z najkrajších mori v Európe, tzv."Karibik". Pred pár dňami tu pribudol aj cestopis z tejto destinácie,nečítala som ale fotky pekne.
Netvrdím, že tam není hezké moře, ale za hezkými plážemi se člověk musí vždycky někam štrachat, což bych v případě požadavku na plážovou dovolenou nechtěla
V rámci FlyingBlue je za mě top Martinik. Je pohodlný v tom, že je v EU a jsou tam přímé lety z Paříže (dá se tam udělat stop-over) s AirFrance. Je to trochu risk ohledně hurikánů, ikdyž se mu většinou vyhnou a já tam měl třeba v hurikánové sezóně nádherně viz. můj cestopis. Moře je tam super, je to tropický ráj se zázemím evropy, navíc pro vás destilerie a jako bonus nádherná příroda (pro holku je super, že to tam celý rok nadherně kvete). Evropa bude vždy kompromis, ale top na moře za mě Sardinie, případně španělské ostrovy.
mirjur napsal(a):Libore, na letenky jsem se díval. Cesta tam sice (výjimečně) za 30e, ale zpět třeba za 150... Ale tazateli i tak jde spíš o srpen... Jordánsko - ano, ubytování v Akabě a dojezd na jižní pláže, šnorchlování super. No, jsou to jen tipy...
Ty příklady cen, co píšeš, jsou i v srpnu, což je podle mě OK. V červnu můžeš mít tam i zpět (cca týden tam) kolem 30.
No nevím, plážová dovolená, když musíš dojíždět 15 km půjčeným autem na pláž a není taky pěkná pláž poblíž. To bych bral jako aktivní dovolenou s poznáváním krásných pláží nějakého ostrova, třeba na ostrově La Maddalena u Sardinie (kde jsem byl včera) a každý den bych dojížděl na různé pláže včetně úžasných pláží na ostrově Caprera, kde je třeba ještě dojít pár stovek metrů nebo i pár km od auta (později odpoledne jsem měl pláže jen pro sebe a voda už byla teplá na příjemné koupání).
Já bych doporučil ostrovy Perhentian v Malajsii. Byl jsem tam kdysi v červenci a bylo to bájo. A hlavně, bez lidí..
@RadekB: Perhentiany jsou pěkné a počasí v létě je výborné, ale nepřeháněl bych, že to bude v červenci a srpnu (tedy v nejvyšší sezóně) bez lidí. To nebylo ani v dubnu 2017, když jsem tam byl.
No jestli to má být jen týdenní dovolená (podle původního dotazu), tak si Mrož musí taky zvážit, do jaký dálky se chce táhnout (čas proseděný v letadle, časový posun atd.).
...taky nikdo neví, jak dalece pubošům vadí lidi. Třeba je to jen "úchylka" starců:-) Jestli má taťulda levnou dopravu, ať si vezme více volna v zimě na krásy Karibiku a pokud to nejde, pěkné moře se dá najít i v Evropě. ( Epirus)
mxp napsal(a):Podle mě srpnový termín není úplně vhodný pro:
- Karibik (a střední Amerika?) - horko a hurikánová sezóna
- Kapverdy - deštivo
- Východní středomoří a blízký východ - horko
Zmíněná Havaj by šla, ale na týden je to kus cesty. Za mě by byl favoritem Zanzibar - slušný spojení s Ethiopian z Vídně, minimální jetlag.
S týmto sa 100% stotožňujem. Ak by to ale predsalen malo byť stredomorie (kvôli cene a dostupnosti), tak si myslím, že Sardínia/Korzika (možno Kréta) by mohli byť dobrá voľba (ale málo ľudí tam určite nebude).
Na Kapverdech jsem nebyl, ale určitě bych zpochybnil (podobně jako výše někdo z vlastní zkušenosti), že je v srpnu deštivo na ostrovech Boa Vista a Sal (kam jezdí drtivá většina turistů, kteří míří na Kapverdy). Podle statistik tam za srpen naprší kolem 15 mm:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sal,_Cape_Verde
Chyba! Já si předevčírem koupila nostalgickou letenku za 64 EUR a ubytování na 4 dny za 1800 v centru :D Skiathos počtvrté během jednoho roku prostě musím :D
mirjur napsal(a):Škoda, že ceny letenek na Skiathos jsou letos úplně jinde... na ubytování jsem se raději ani nedíval.
Libor_S napsal(a):Na Kapverdech jsem nebyl, ale určitě bych zpochybnil (podobně jako výše někdo z vlastní zkušenosti), že je v srpnu deštivo
Jo, "deštivo" bylo příliš zkratkovité. Mělo to být ve smyslu, že konec srpna není na Kapverdách ideální sezóna - horko, vlhko, vítr a i déšť. A když něco dělám pro dceru k narozkám, tak chci, aby to bylo ideální. :)
CESTUJI za KAČKU napsal(a):Chyba! Já si předevčírem koupila nostalgickou letenku za 64 EUR a ubytování na 4 dny za 1800 v centru :D Skiathos počtvrté během jednoho roku prostě musím :D
[citace="mirjur"]Škoda, že ceny letenek na Skiathos jsou letos úplně jinde... na ubytování jsem se raději ani nedíval.
[/citace]
A mohu se zeptat s kým a odkud?
CESTUJI za KAČKU napsal(a):Chyba! Já si předevčírem koupila nostalgickou letenku za 64 EUR a ubytování na 4 dny za 1800 v centru :D Skiathos počtvrté během jednoho roku prostě musím :D
[citace="mirjur"]Škoda, že ceny letenek na Skiathos jsou letos úplně jinde... na ubytování jsem se raději ani nedíval.
[/citace]
Taky bych si přál tip.... Kačko. Odkud a s jakým dopravcem. Děkuji
Planespotter napsal(a):[citace="CESTUJI za KAČKU"]
Chyba! Já si předevčírem koupila nostalgickou letenku za 64 EUR a ubytování na 4 dny za 1800 v centru :D Skiathos počtvrté během jednoho roku prostě musím :D
[/citace]
A mohu se zeptat s kým a odkud?
[/citace]
Ryanair z Vídně.
CestovatelX napsal(a):[citace="CESTUJI za KAČKU"]
[/citace]
Taky bych si přál tip.... Kačko. Odkud a s jakým dopravcem. Děkuji
[/citace]
S Ryanair z Vídně. Ještě tam furt pár slušných letenek je (teda včera bylo,ale sdílela jsem to na své stránce...) a koukni i na kombinaci návratu s Prahou.
Jasně, ale toto vlákno je (nebo původně bylo) o letenkách a ubytku na konec srpna... Mmch, na ten červen Skiathos tam dnes odpoledne ještě byl, za tu cenu bych to i vzal, až na to, že červen už mám víceméně zaplněný jinými akcemi.
Ahoj, díky všem za krásné tipy. Trochu priblizim anabázi: ten necelý týden v srpnu je poslední před nástupem na střední, kdy má onprazdninach volno ona a kdy jsem ochoten s ni jet. Do toho jsem měl kulatiny i ja a chtěl si to vlastně dat jako dárek taky…proto teď chci někam, kde jsem nebyl ani Ja (původní Guadeloupe na přelomu května a června musím zrušit). Zatím si moc užívám diskusi. Jeden highlight: v tom srpnovém termínu jí bude 15, tak chci něco na ten den spešl. Díky taťulda Mrož od Jahod
Spešl může být třeba let balónem... :-) Já myslím, že pro patnáctku by ta Mamma Mia mohla být vyhovující, ideálně když byste s sebou vzali ještě nějakou kamarádku nebo kamaráda... :-)
Já bych dal Mauritius.
Pokud chceš něco spešl, klidně se inspiruj tady:
https://www.csfd.cz/film/12066-t...c/prehled/