Kam přes Vánoce za teplem
Zdravím všechny. Prosím o shovívavost, z cest mimo ČR známe akorát autem Chorvatsko a zimní Itálii, nicméně bychom letos strávili Vánoční svátky poprvé mimo Evropu. Dva dospělí a 12 letý puboš. Teplo, moře, místní streetfood, možnost půjčit si scooter či auto- něco vidět. Alespoň 14 dní. Je reálné se vejít do 120k? Je možné jet na blint a shánět ubytko až na místě? Je to výhodnější? Najít lety třeba z Německa? Nechceme Egypt, Turecko atd. Třeba Kuba, Thajsko..? Budu ráda za jakýkoliv tip. Děkuji.
Pro začátečníka na exotiku bych napoprvé vždy doporučil Thajsko, jelikož je naprosto blbuvzdorné a zvládne ho každý. Otázka budou letenky, jelikož je na ně už docela pozde. Ale s vašim rozpočtěm se do toho asi i tak vejdete. Jinak určitě splní vaše požadavky a asi i nad očekávání.
Pro zajímavost jsem se kouknul na ceny letenek přes svátky do Thajska z Prahy - Bangkok nebo Phuket, odlet před Štědrým dnem a návrat po novém roce a pod 30 tam nic není. Z Vídně to není o moc lepší. Dát 100k jenom za letenky by se mi moc nechtělo.
Tak sama píše, že nemá moc zkušeností a chce minimálně 14 dní.
První volba by tedy měly být dostupné zájezdy s CK a teprve když si nevybere, tak to řešit individuálně. Ono to může být s CK přes ty svátky i výrazně levnější.
Thajsko s cestovkou si moc nedovedu představit, ale třeba to taky jde :-) . Já bych se možná poohlížel po Karibiku - Dominikána, tam létají Smartwings od nás, případně Cancún (Mex), na ten každou chvíli chodí akce. Další tip by mohly být Kapverdy - civilizovaná exotika, Omán - ten je teď hodně v kurzu anebo ostrovy východní Afriky (Zanzibar, Mauricius).
Doporucit cloveku, ktery byl mimo ČR pouze v Chorvatsku a Italii, zeme jako Iran a KSA???
Ono i to Jordansko v soucasne situaci odrazuje i zkusenejsi samocestovatele (viz ceny letenek), navic z dotazu je jasne, ze pani ma spis predstavu nejake dvoutydenni valecky v teple na plazi, takze cestovka by pro ni byla nejlepsi. I vzhledem k tomu, ze do Chorvatska a Italie jezdi autem a ne letadlem.
mirjur napsal(a):Thajsko s cestovkou si moc nedovedu představit, ale třeba to taky jde :-) . Já bych se možná poohlížel po Karibiku - Dominikána, tam létají Smartwings od nás, případně Cancún (Mex), na ten každou chvíli chodí akce. Další tip by mohly být Kapverdy - civilizovaná exotika, Omán - ten je teď hodně v kurzu anebo ostrovy východní Afriky (Zanzibar, Mauricius).
Jakým typem letadla létají Smartwings tu Dominikánu?
mirjur napsal(a):Thajsko s cestovkou si moc nedovedu představit, ale třeba to taky jde :-)
Kolegyně, která létá do zahraničí jen s CK k moři, byla letos začátkem roku s českou CK v Thajsku a byla velmi spokojená. Let byl přímo z Prahy na Phuket a pobyt o něco severněji od Phuketu. Když má člověk dovolenou jen týden, přímý let z Prahy přes noc až téměř na místo se vyplatí tím spíš. Na poznávací zájezd bych do Thajska nejel, ale při požadavku jen pobyt u moře (případně s výlety) a bez snahy o co nejnižší náklady, je to ideální.
Zkusmo jsem dal Thajsko s CK nad 14 dnu ( cca 20/12 az okolo 10/1) a teda uz cena na osm dnu pro tri lidi celkem darda. Ale nedaval jsem nemecke cestovky.
Tak co vím. Tak léta přímý let Neos a LOT pro cestovky a obě 787. (Potažmo nevím od kdy do kdy)
lety jsou Brno- Phuket a Praha- Krabi…
Zrovna dnes ráno na mě vyskočila nabídka z Invia na 14 nocí na Krabi s PP z Prahy s odletem zítra asi za 17k na osobu... asi to bylo rychle pryč, teď už je tam nabídka až na příští týden.
Ja myslim, ze pres vanoce zadny slusny LM nabidky nejsou, naopak jsou to dlouho dopredu vyprodany terminy. Aspon co jsem se divala loni, vsechny terminy byly bud pred a nebo po vanocnich prazdninach. Je to stejny jako s letenkama, na vanocni prazdniny vsechno nekolikanasobek cen, ktere jsou bezne do pulky prosince nebo od pulky ledna.
Barney Flyer napsal(a):Tak co vím. Tak léta přímý let Neos a LOT pro cestovky a obě 787. (Potažmo nevím od kdy do kdy)
lety jsou Brno- Phuket a Praha- Krabi…
od ledna 2024 (Brno -Phuket)
mirjur napsal(a):Zrovna dnes ráno na mě vyskočila nabídka z Invia na 14 nocí na Krabi s PP z Prahy s odletem zítra
Jenže oni chtějí přes Vánoce alespoň na 14 dnů. To, co je nyní v listopadu za 16k na 14 dnů, je během konce roku za 30+ na týden.
OLMC1 napsal(a):@ Libor_S: která společnost létá z Prahy přímo na Phuket?
Opravuju, přílet do Krabi. Ubytování bylo v Khao Lak.
Letenky přes vánoce za ne tolik přemrštěné ceny (<20k) se ještě dají najít na Sri Lanku či Mauricius z Vídně a Mnichova. Tam by se pak do rozpočtu dalo vejít.