Při hledání různých letenek jsem náhodou narazil na několik dálkovek za úžasný ceny. Dá se z toho v březnu složit rychlejší cesta kolem světa. Začátek je v Paříži, dobře navazující přípoje z Prahy na Orly i s příručákem v pohodě do 100 EUR. Dálkovky by měly mít příručák v ceně, ale před rezervací ještě raději ověřit. Paříž - San Francisco: ORY-SFO 249 EUR (28.2.,5,7,9.3.) FrenchBee San Francisco - Tokyo: SFO-NRT 282 USD (každý den 2-12.3.) ZIPAIR Tokyo-Soul: TYO-ICN kdykoliv za cca 90 EUR Aero K, Air Premia, Air Seoul, ZIPAIR Soul-Frankfurt ICN-FRA 4490 CZK (17,18,24.3) T’Way Z Frankfurtu do Prahy jezdí Flixbus za pár stovek. Já to bohužel v tomhle termínu nevyužiju, strašně rád bych tyhle low-costy zkusil a napsal tripreport. Pokud je něčí sen si obletět planetu a nemůže tomu věnovat měsíc, tohle je skvělá příležitost :)  .

Lowcostově kolem světa do 900€

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

7 reakcí

Při hledání různých letenek jsem náhodou narazil na několik dálkovek za úžasný ceny. Dá se z toho v březnu složit rychlejší cesta kolem světa.

Začátek je v Paříži, dobře navazující přípoje z Prahy na Orly i s příručákem v pohodě do 100 EUR. Dálkovky by měly mít příručák v ceně, ale před rezervací ještě raději ověřit.

Paříž - San Francisco: ORY-SFO 249 EUR (28.2.,5,7,9.3.) FrenchBee

San Francisco - Tokyo: SFO-NRT 282 USD (každý den 2-12.3.) ZIPAIR

Tokyo-Soul: TYO-ICN kdykoliv za cca 90 EUR Aero K, Air Premia, Air Seoul, ZIPAIR

Soul-Frankfurt ICN-FRA 4490 CZK (17,18,24.3) T’Way

Z Frankfurtu do Prahy jezdí Flixbus za pár stovek.

Já to bohužel v tomhle termínu nevyužiju, strašně rád bych tyhle low-costy zkusil a napsal tripreport. Pokud je něčí sen si obletět planetu a nemůže tomu věnovat měsíc, tohle je skvělá příležitost :)

5

Tohle ale zase takový hit není. 

Dálkové lowcosty nejsou nic extra a počítej dalších cca 50 usd ow jen za občerstvení, pokud si tedy nebereš vlastní svačinu a vodu do petky.

Běžně se prodávají tarify, ze kterých lze snadno RTW sestavit s full service aerolinkami, jako například tohle:

Create your own around the world trip using these discounted open-jaw flights from the European cities of the SAS network! Fly to San Francisco or Los Angeles and return to Europe from Tokyo, Japan starting at €399.

https://www.fly4free.com/flight-...ope-2-2-2/

Navíc RTW po hlavních leteckých uzlech (kam se dá prakticky vždy levně dostat) není nic moc zajímavého. Mnohem zajímavější je využít už sestavených routingů na odlehlejší místa, které se občas objeví.

3 Citovat

Ok ok, nevnucuju, jen mi bylo líto to nesdílet, když už jsem si to sestavil pro sebe, ale nakonec nemůžu ;)

Ta nabídka SAS sice vypadá na první pohled dobře, ale pro Čechy tam byl jedinej použitelnej routing z Berlína za 650€ a chybí tam ta nejsložitější část San Francisco - Tokyo.

Jinak se skládačky okolo 1000€ objevují, ale vždycky je tam přes Pacifik několik letů, což umožňuje navštívit víc míst, ale chce to hrozně moc času. Tohle se dá zvládnout za 2 týdny. Jestli to stojí za to je druhá věc, ale někomu třeba ano.

3 Citovat

RTW zvládneš i za víkend, ale smysl to nedává.

4 Citovat

Tak úplně to RTW není. Kolik to má km?

1 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Běžně se prodávají tarify, ze kterých lze snadno RTW sestavit s full service aerolinkami, jako například tohle:

Create your own around the world trip using these discounted open-jaw flights from the European cities of the SAS network! Fly to San Francisco or Los Angeles and return to Europe from Tokyo, Japan starting at €399.

https://www.fly4free.com/flight-...ope-2-2-2/

Navíc RTW po hlavních leteckých uzlech (kam se dá prakticky vždy levně dostat) není nic moc zajímavého. Mnohem zajímavější je využít už sestavených routingů na odlehlejší místa, které se občas objeví.

Akorát že SAS litaj z Asie dost často přes pól, což potom jako rtw úplně nedává smysl...

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Tak úplně to RTW není. Kolik to má km?

Ano, rovník se nepřekračuje, můžeme to nazvat cesta kolem severní polokoule :D

1 Citovat

To je druhá věc, co je to za RTW, když ani nepřeletíš rovník...

3
7 reakcí