Ahoj, hledáme levný let Praha-Toronto přímý s Air Canada. V prázdninovém termínu 2. - 13.7. je ale cena stále kolem 17000 Kč. Zkusil jsem to přes jeden letenkový vyhledávač a našlo mi to šílenou kombinaci při vyhledání termínu PRG-JFK 2. - 12.7., v jehož rámci je první segment přímý Praha-Toronto, druhý po cca 12 hodinách Toronto-Montreal, třetí po dalších 12 hodinách Montreal-New York, vše operováno Air Canada. Nazpátek jsou ty přestupní časy o dost delší. Cena je ale cca 12500 Kč za celé toto kombo. Můj dotaz ale zní: Když chci jenom do Toronta, můžu opustit trasu po prvním segmentu a nazpět nastoupit až při posledním segmentu Toronto-Praha? Přijde mi dost hloupé, že stejná společnost nabízí stejnou letenku s dvěma přestupy navíc o čtvrtinu levněji než samostatný přímý let. Dík.  .

Přímý let Praha-Toronto-Praha (a k tomu Montreal a JFK) za cca 12500

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

8 reakcí

Ahoj,

hledáme levný let Praha-Toronto přímý s Air Canada. V prázdninovém termínu 2. - 13.7. je ale cena stále kolem 17000 Kč.

Zkusil jsem to přes jeden letenkový vyhledávač a našlo mi to šílenou kombinaci při vyhledání termínu PRG-JFK 2. - 12.7., v jehož rámci je první segment přímý Praha-Toronto, druhý po cca 12 hodinách Toronto-Montreal, třetí po dalších 12 hodinách Montreal-New York, vše operováno Air Canada. Nazpátek jsou ty přestupní časy o dost delší. Cena je ale cca 12500 Kč za celé toto kombo.

Můj dotaz ale zní: Když chci jenom do Toronta, můžu opustit trasu po prvním segmentu a nazpět nastoupit až při posledním segmentu Toronto-Praha? Přijde mi dost hloupé, že stejná společnost nabízí stejnou letenku s dvěma přestupy navíc o čtvrtinu levněji než samostatný přímý let.

Dík.

0

nemuzete vystoupit, protoze v pripade nenastoupeni na druhy segement vam propadne cela letenka a nedostanete se nazpatek:)

2 Citovat

Proč hloupé? Chcete přímým letem do Toronta, nebo do New Yorku s dvěmi přestupy? Ano, chcete přímým letem do Toronta. Na tomto nacenění není nic ani trochu hloupého. Do Toronta se poměrně levně dostanete s jedním přestupem. https://www.cestujlevne.com/akcn...a-rakouska

A jak je psáno výše, využít se musí všechny segmenty letenky v pořadí, ve kterém byly vystaveny. V případě přeskočení již prvního segmentu zbytek rezervace propadá.

0 Citovat

Z Berlína létá Air Transat do Toronta a na letiště do Berlína jezdí přímý autobus z Prahy několikrát denně. Byla tady akce, kdy se to dalo koupit i za 6 tis.

1 Citovat

Na začátku prázdnin vychází Air Transat Berlín-Toronto-Berlín jenom o 10% levněji než ta přímá Air Canada z Prahy, to nestojí za řeč.

0 Citovat

Bral jsem to v prosinci na červen/červenec za 7 500 Kč na osobu. Stejná letenka Praha – Toronto ve stejném období byla u Air Canada za 19 000 Kč.

Nestojí za řeč.

Chce to hlídat vybrané lety a destinace a nekupovat nic bez rozmyslu. A taky si nestěžovat, že nízkonákladovka v tuhle chvíli nic nemá k nabídnutí.

0 Citovat

V Praze se drží ceny vysoko, protože chybí konkurence, pro nižší cenu je potřeba letět s přestupem, nebo z okolních letišť.

1 Citovat

A ještě mám (možná amatérský) dotaz, proč když vyhledávám let do JFK přes web Air France nebo KLM, vychází dráž napřímo, než když mě na jejich stránku přesměruje Sky Scanner?

0 Citovat

Těžko říct bez znalosti konkrétního případu, může se jednat o zobrazení cenového tarifu, který se při hledání přímo nezobrazil z důvodu nějakého nastavení filtrů, ale pravděpodobně to bude ze zcela stejného důvodu, jako když přijdeš na eshop z Heuréky a cena bude nižší, než když přijdeš přímo na eshop. Kdo přišel přímo, toho mají, kdo hledá na srovnávači, toho je třeba zaujmout cenou.

2
8 reakcí