Přímý let Praha-Toronto-Praha (a k tomu Montreal a JFK) za cca 12500
Ahoj,
hledáme levný let Praha-Toronto přímý s Air Canada. V prázdninovém termínu 2. - 13.7. je ale cena stále kolem 17000 Kč.
Zkusil jsem to přes jeden letenkový vyhledávač a našlo mi to šílenou kombinaci při vyhledání termínu PRG-JFK 2. - 12.7., v jehož rámci je první segment přímý Praha-Toronto, druhý po cca 12 hodinách Toronto-Montreal, třetí po dalších 12 hodinách Montreal-New York, vše operováno Air Canada. Nazpátek jsou ty přestupní časy o dost delší. Cena je ale cca 12500 Kč za celé toto kombo.
Můj dotaz ale zní: Když chci jenom do Toronta, můžu opustit trasu po prvním segmentu a nazpět nastoupit až při posledním segmentu Toronto-Praha? Přijde mi dost hloupé, že stejná společnost nabízí stejnou letenku s dvěma přestupy navíc o čtvrtinu levněji než samostatný přímý let.
Dík.
nemuzete vystoupit, protoze v pripade nenastoupeni na druhy segement vam propadne cela letenka a nedostanete se nazpatek:)
Proč hloupé? Chcete přímým letem do Toronta, nebo do New Yorku s dvěmi přestupy? Ano, chcete přímým letem do Toronta. Na tomto nacenění není nic ani trochu hloupého. Do Toronta se poměrně levně dostanete s jedním přestupem. https://www.cestujlevne.com/akcn...a-rakouska
A jak je psáno výše, využít se musí všechny segmenty letenky v pořadí, ve kterém byly vystaveny. V případě přeskočení již prvního segmentu zbytek rezervace propadá.
Z Berlína létá Air Transat do Toronta a na letiště do Berlína jezdí přímý autobus z Prahy několikrát denně. Byla tady akce, kdy se to dalo koupit i za 6 tis.
Na začátku prázdnin vychází Air Transat Berlín-Toronto-Berlín jenom o 10% levněji než ta přímá Air Canada z Prahy, to nestojí za řeč.
Bral jsem to v prosinci na červen/červenec za 7 500 Kč na osobu. Stejná letenka Praha – Toronto ve stejném období byla u Air Canada za 19 000 Kč.
Nestojí za řeč.
Chce to hlídat vybrané lety a destinace a nekupovat nic bez rozmyslu. A taky si nestěžovat, že nízkonákladovka v tuhle chvíli nic nemá k nabídnutí.
V Praze se drží ceny vysoko, protože chybí konkurence, pro nižší cenu je potřeba letět s přestupem, nebo z okolních letišť.
A ještě mám (možná amatérský) dotaz, proč když vyhledávám let do JFK přes web Air France nebo KLM, vychází dráž napřímo, než když mě na jejich stránku přesměruje Sky Scanner?
Těžko říct bez znalosti konkrétního případu, může se jednat o zobrazení cenového tarifu, který se při hledání přímo nezobrazil z důvodu nějakého nastavení filtrů, ale pravděpodobně to bude ze zcela stejného důvodu, jako když přijdeš na eshop z Heuréky a cena bude nižší, než když přijdeš přímo na eshop. Kdo přišel přímo, toho mají, kdo hledá na srovnávači, toho je třeba zaujmout cenou.