Sakra v názvu má být nebo před odletem? Ahoj, hele nechci strašit ale opravdu mě zajímají názory a odpovědi. Před třemi lety jsme l tři kamarádi plánovali poznávačku Taiwanu(jeden z nás měl po dvojnásobné operaci srdeční chlopně)a ptal se nás kolik každej z nás chceme injekcí warfarinu, že mu byl důrazně doporučen lékařem, a opravdu si při dlouhém letu vpálil dávku do břicha(jakoby to byl inzulin).Asi trochu nafoukaně jsem odpověděl že o tom jsem nikdy neslyšel,a mám za sebou čtyřista letů v pohodě,že nevidím žádný důvod a objednání si injekce pro sebe jsem odmítnul.Neznám žádný logický důvod, proč by se měla při dlouhém sezení ve stejné poloze vytvořit krevní sraženina,ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, že po přistání č.460 jsem dostal do dvou hodin mrtvici krevní sraženinou(navzdory tomu že jsem transatlantický let prožil v leže na mém oblíbeném místě3A. a docestoval jsem moc dalších vzletů a přistání už nebude. Zobnete někdo prášekna ředění před letem? Doporučuje to někdo? .
Já si (aspoň zatím) nic nepíchám, ale zobnout preventivně před a po dlouhém letu Detralex se nebráním. Po čtyřicítce se holt objevují různá překvapeni a mnohé cévní příhody máme v rodině, takže tomu nechci jít úplně naproti.
Někdy v minulosti jsem o tomto riziku četl a občas jsem si na to při delším letu vzpomněl a trochu si protáhnul nohy (třeba i jen v sedě). Pro přečtení o tomto smutném případu na to budu myslet víc a budu se snažit dodržovat to, co píšou tady pro nízké riziko trombózy (podle popsaných faktorů mám nízké): https://www.ipvz.cz/e-kurzy/2015...24227.html