Zdravím.mohl by mi někdo poradit jak vyřešit kompenzaci u turkish airlines. Našel jsem pouze email ocihelp@thy.com. máte někdo zkušenosti jak to vyřešit?díky .

Kompenzace - Turkish airlines

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

109 reakcí

Mıchal napsal(a):

@jirinah: Kontaktovat banku a zahájit  chargeback , pro nedodání služby.

Michale, jaké nedodání služby? Chargeback funguje jen tehdy, pokud člověk něco zaplatí a nedostane zboží nebo službu, což ale není případ kompenzace. 

Možná zadali špatně číslo účtu nebo kód banky. Obecně se dá říct, že by se po nich mohl požadovat doklad o provedení platby, ze kterého se pozná, kam to posílali a jestli vůbec. Otázka je, jak je k tomu přimět.

4 Citovat

jirinah napsal(a):

stalo se 🙏někomu ze Turkish schválila kompenzaci , vyplnila jsem formulář a peníze 4 měsíce neposlali a tvrdí ze poslali , banka o nich neví a číslo aviza nechteji poslat.Psala jsem znovu Feedback a poslala výpisy z účtu a tvrdí ze platbu poslali 

Stalo. Řeším už 5 měsíců neúspěšně 

1 Citovat

@Libor_S: Máš pravdu. V rychlosti jsem správně nepochopil dotaz. Ale jak psal Jox, obrátit se na turecký úřad. Toho se Turkish bojí a komunikuje.

0 Citovat

Tak aspoň nejsem sama, nevíte někdo e-mail na turecky urad, protože stížnost se mi podařilo poslat ale zobrazila se jako nová a odepsal ze již bylo posláno a číslo te z prosince

0 Citovat

informace pro ty kdo bojují  ….. kompenzace dorazila po cca 10 zprávách Turkům .presne po 6 měsících…. Každý mesic jsem psala 2 Feedback - nový , tam jsem našla ostatní a vložila kopie z účtu a sken z e-mailu o schválení úřadu letectví a pas .Za upozorňování mi poslali 474 euro ….no aspoň něco když jsou ve ztrátě 

https://www.planes.cz/cs/article...-roku-2021

0 Citovat

ale ta jejich akce, ze kdo nekdy do zari s nima navstivi 6 kontinentu, dostane milion aeard mil, zaujala :)

kdybych mel min prace, sel bych do toho :)

0 Citovat

Četl jsi podmínky? De facto to u nich žádá 5 r/t nebo zběsilé kombinace s ostatními aerolinkami a mít stejně minimálně 6x pohyb přes IST. Protože se počítá jen arrival destinace, jedná jen o lety s TK, žádný codeshare, žádné awardové lety, jen lety koupené od zveřejnění "výzvy". Mimoto to zavání další devalvací mil v mílovém programu.

0 Citovat

Je to do 27. října, a taky mě to zaujalo, ale když jsem si prošel Terms & Conditions, tak už mi to tak slavné nepřijde. Zejména je tam to, že se počítá jen cílová destinace, ne odletová nebo přestupní (a nepočítá se Turecko). Tedy v podstatě to znamená 6 zpátečních letů z Turecka, což mi přijde jako hodně vyhozeného času a peněz.

1 Citovat

jj, cetl … podminky nic moc, ale … jo, patrim mezi lidi, kteri nemaj proboem s cestou kooem sveta za 4 dny no :)))

0 Citovat

Evropa by se mohla počítat u zpátečního letu do Evropy taky. Takže jen 5 zpátečních letů. Při běžných cenách jejich letenek mimo promo, celkem drahý špás. Plus doplatky bonusovek nejsou žádná láce. Taxy plus palivový příplatek, nezměnili-li nic. Rozumně vycházela střední Asie a některé africké země, a ze SA United, který měl doplatek 5,6$.

Dneska jsem u nich hledal, na kolik mil vychází bonusovka u United a nenašel jediný volný termín. cokoliv-LAS mi to už vůbec nenajde. A SFO-LAX nebo SFO-HNL zase nikdy nemají dostupná místa.

0
109 reakcí